Koji su najbolji telefoni na tržištu od €250 do preko €1.000

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €1.000

Mobilni telefoni su uvek aktuelna tema. Ovo tržište se vremenom znatno promenilo, donoseći nam veoma napredne uređaje bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevicu. Međutim, postavlja se pitanje koliko su se promenile cene pametnih telefona i šta tržište danas može da ponudi.

Bilo da planirate da nekoga iznenadite novim telefonom za rođendan ili jednostavno želite sebe da častite za uspešnu godinu, sada doslovno možete bez ikakvog stresa da birate model telefona koji vam najviše odgovara – sudeći prema vašim potrebama. Mobilni telefoni su sve napredniji i pametniji, posebno sa sve većim uplivom rešenja baziranih na veštačkoj inteligenciji.

Poznati brendovi u pomenutoj industriji i dalje vode veliku borbu za svoj udeo na tržištu, fokusirajući se na to da zadrže kvalitet koji ih je krasio godinama pre. Veliki tehnološki napredak na tržištu pametnih telefona doneli su benefite korisnicima koji sada i u nešto slabijim cenovnim kategorijama mogu da dobiju solidno opremljen telefon sa onim funkcijama koje su pre bile rezervisane samo za flagship uređaje.

Upravo zato, odlučili smo se da zadržimo tradiciju i da kao prethodne godine donesemo detaljan pregled mobilnih telefona vrednih za razmatranje i kupovinu u određenom cenovnom rangu.

Pojedine cene treba uzeti sa rezervom jer iste mogu varirati u zavisnosti od internih memorija telefona kao i od prodavnica ovih uređaja. 

Kategorija do €250

Ukoliko vas ne zanimaju previše napredne funkcije telefona, moderne tehnologije, brzina i složeni sistem kamera, onda možemo da kažemo da bi ovo mogla da bude kategorija za vas. Treba vam pre svega telefon sa dobrom baterijom, solidnim ekranom, performansama i kamerom koja bi povremeno zabeležila vama zanimljive momente? Onda pogledajte deset modela koji bi mogli da vam budu zanimljivi za kupovinu:

Kategorija do €500

Reklo bi se da je ovo na neki način zlatna sredina. Moguće je da će većina korisnika za cenu od recimo 350 do 500 evra naći telefon prema svojim potrebama. Ovde se već nalaze uređaji koji mogu da pripadaju toj čuvenoj grupi – najbolji odnos cene i kvaliteta. Kao što i već sami znate, ovo podrazumeva kvalitet koji pomalo može da zapreti premijumu, a opet priuštiv i za one ljude koji nisu spremni da iz svog budžeta izdvoje i preko 60.000 dinara za pametni telefon:

Kategorija do €750

Iako bi se mnogi zapitali da li je realno platiti telefon i preko 700 evra, kada uporedite uređaje iz ove kategorije sa ostalim, mislim da će se odgovor sam nametnuti. Pritom, ovde ne mislim ništa loše o telefonim iz prethodnih segmenata, ali uređaji koji potpadaju pod ovu grupu imaju osećaj premijum modela, beleže jedne od najboljih rezultata na benchmark testovima i daju najbolje rezultate u različitim opsezima testiranja, od kamere, preko baterije, izdržljivosti kućišta i performansi.

Kategorija od €750 do preko €1.000

Sve moguće što možete da zamislite od telefona sa najmodernijim tehnologijama, nalazi se upravo na ovoj listi uređaja. Činjenica je da su ovo izuzetno skupi telefoni i da su njihovi kupci ili oni koji prate trendove i smatraju da je “kul” imati ovakve modele ili oni kojima su zarad posla i kvalitetnih fotografija telefoni iz ove kategorije zaista potrebni.

I ne samo što su u potpunosti opremljeni svime što korisnik može da poželi od pametnog telefona, uređaji iz ove grupe dosta dugo drže jaku cenu, pa ako se nakon par godine odlučite za njihovu prodaju, možete da računate na veoma pristojnu sumu. Slična je situacija i sa kategorijom iznad. Treba uzeti i u obzir trenutnu globalnu krizu i inflaciju, što je opet znatno uticalo na cene telefona iz premijum segmenta.

Verujem da će neki od ovih 40 modela privući vašu pažnju i da bi mogli da vam budu interesantni ako se uskoro odlučujete za kupovinu. Javite nam u komentaru ako ste skoro menjali telefon, kao i za koji ste se model odlučili.


*Još jednom treba pomenuti da cene modela mogu varirati od količine radne i interne memorije, kao i u zavisnosti od politike prodavnice koja određeni telefon nudi.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Web 3.0

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.

Tehnologija

OTP Connect: €5.000 za pobedničko rešenje Junior m-bank aplikacije

OTP banka održala je finale prvog Izazova u okviru svog inovacionog ekosistema, OTP Connect, pod nazivom 'Kažeš inovacija, misliš aplikacija' namenjeno startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija.