Imate startap? Prijavite se za 'Mission France' program

Imate startap? Prijavite se za ‘Mission France’ program i povežite se sa investitorima i VC fondovima

Drugu godinu zaredom, Naučno-tehnološki park Beograd vodi startape na Mission France, studijsko startap putovanje koje ima za cilj da podrži srpske startape u otkrivanju novih tržišta.

Do četiri startapa iz Srbije dobiće priliku da tokom posete Francuskoj unapredi svoj izvozni potencijal, istraži mogućnosti za nove investicije i moguća partnerstva, uključujući učešće na VivaTech (maj 2024, Pariz), jednoj od najvažnijih tech konferencija u Evropi, priliku da organizuju sastanke sa investitorima, VC fondovima i/ili potencijalnim partnerima i umreže se i steknu nove konekcije i potencijalna partnerstva kroz međunarodnu mrežu i kontakte BPI France i La French Tech.

Inicijativa je rezultat zajedničke saradnje Ambasade Francuske u Srbiji i Naučno-tehnološkog parka Beograd, u partnerstvu sa BPI France i La French Tech Beograd, uz podršku Vlade Švajcarske kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”.

Ko može da se prijavi?

Za misiju otkrivanja francuskog tržišta mogu se prijaviti svi startapi koji razvijaju inovativni proizvod (digitalni proizvod/softver, elektronski proizvod/hardver ili fizički proizvod) sa skalabilnim poslovnim modelom i ambicijom da se šire na globalnom nivou, u većinskom su srpskom vlasništvu, imaju do 50 zaposlenih, nisu stariji od 10 godina, ostvaruju prihod od prodaje inovativnih proizvoda i prikupili su najmanje 30.000 evra putem eksternog finansiranja (grant, BA ili VC), navodi se u saopštenju.

Kriterijumi i proces odabira

Do 12 startapa biće odabrano i pozvano da se predstave pred žirijem na Francusko-srpskom inovacionom forumu 4. aprila u Beogradu. Predselekciju do 12 startapa izvršiće Naučno-tehnološki park Beograd. Nakon pitch-eva, stručni žiri će odlučiti i izabrati 4 pobednička startapa koji će otputovati u studijsku posetu Francuskoj u maju 2024. godine.

Svi startapi zainteresovani za studijsku posetu Francuskoj mogu se prijaviti na linku do 18. marta. Prijava je na engleskom jeziku i sastoji se od kratkog upitnika i pitch decka-a startapa (do 15 slajdova po definisanim kategorijama, link do pitch-a trebalo bi da bude dodat u prijavni obrazac).

Kriterijumi po kojima će se ocenjivati startapi su iskustvo i stručnost tima, tržišna pozicija i poslovni model, prethodni rezultati i planovi (traction, investment readness, itd.), kvalitet pitch-a i značaj studijskog putovanja Mission France za dalji razvoj startapa.

Više informacija pogledajte na Mission France stranici.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Takmičenje

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Startapi i poslovanje

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!