Mission France: Prijavite svoj startap za misiju otkrivanja francuskog tržišta

Mission France: Prijavite svoj startap za misiju otkrivanja francuskog tržišta!

Startapi iz Srbije zainteresovani da bliže upoznaju i pristupe francuskom tržištu, mogu da se prijave za studijsko startap putovanje koje ima za cilj da podrži srpske startape u njihovoj misiji otkrivanja novih tržišta.

Inicijativa Mission France pružiće priliku za 4 startapa iz Srbije da u junu, u okviru studijskog putovanja posete Francusku, gde ih očekuju sastanci sa investitorima, VC-jevima i/ili potencijalnim partnerima, učešće na VivaTech u junu 2023. godine, u Parizu na jednoj od najvažnijih konferencija u Evropi za predstavljanje inovacija i startapa, poseta jednom od najvećih startap kampusa na svetu StationF i dodatan networking i povezivanje sa lokalnim ekosistemom kroz mrežu Software Republic inkubatora i otvorenog inovativnog ekosistema.

Misiju otkrivanja novih tržišta za startape iz Srbije organizuju Ambasada Francuske u Srbiji i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa BPI France, La French Tech Beograd, Software Republic i još tri tehnološka parka u Srbiji: NTP Niš, NTP Čačak i NTP Novi Sad, uz podršku Vlade Švajcarske kroz projekat “Tehnopark Srbija 2- Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”.

Ko može da se prijavi?

Za misiju otkrivanja francuskog tržišta mogu se prijaviti svi startapi iz Srbije koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu (digitalni proizvod/softver, elektronski proizvod/hardver ili fizički proizvod) sa skalabilnim poslovnim modelom i ambicijom da se šire globalno, u većinskom su srpskom vlasništvu, nemaju više od 50 zaposlenih, nisu stariji od 10 godina, ostvaruju prihod od prodaje inovativnog proizvoda i prikupili su najmanje 30.000 evra putem eksternog finansiranja (grant, BA ili VC).

Do 12 startapova biće odabrano i pozvano da se predstave pred žirijem na Francusko-srpskom inovacionom forumu 6. aprila u Beogradu. Predselekciju 12 startapa izvršiće naučno-tehnološki parkovi. Nakon pitch-eva, stručni žiri će odlučiti i izabrati 4 pobednička startapa koji će otputovati na studijsku posetu Francuskoj u junu 2023. godine. Stručni žiri je u sastavu: Luc Julia, Software Republic (predsednik žirija), Nicolas Rabrenovic, French Tech Beograd, Florent Buschiazzo, BPI Francuska i Veljko Mijalović, NOVELIC.

Kako se prijaviti?

Svi startapi zainteresovani za studijsku posetu Francuskoj mogu se prijaviti popunjavanjem aplikacione forme putem ovog linka, do 22. marta. Prijava je na engleskom jeziku i sastoji se od kratkog upitnika i pitch decka-a startapa (do 15 slajdova po definisanim kategorijama, link do pitch-a trebalo bi da bude dodat u prijavni obrazac).

Kriterijumi po kojima će se ocenjivati startapi su iskustvo i stručnost tima, tržišna pozicija i poslovni model, prethodni rezultati i planovi (traction, investment readness, itd.), kvalitet pitch-a i značaj studijskog putovanja Mission France za dalji razvoj startapa.

Više informacija pogledajte na Mission France stranici.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

IT otkazi u Srbiji (gost Marko Vučetić)

Ove i prošle nedelje saznali smo da su pojedine IT kompanije u Srbiji krenule da smanjuju svoje timove - tehničke i netehničke pozicije.

Intervju

50 miliona pošiljaka obradio je srpski Mily Technologies – startap koji nastoji da unapredi logistiku širom sveta

Industrija logistike i dostave proizvoda i te kako ima potencijal za veći rast i razvoj zahvaljujući modernim tech rešenjima. Jedno od takvih rešenja razvija i srpski startap Mily Technologies sa čijim smo osnivačima imali priliku da razgovaramo, a koji su se vratili iz Danske i Nemačke u Srbiju da pokrenu svoj biznis.

Karijere

Studenti ETF-a najavljuju protest: Školarina za Softversko inženjerstvo povećana na 280.000 RSD

Nezadovoljni cenama školarine na nekim od najtraženijih i najskupljih smerova, studenti ETF-a pridružuju se kolegama sa arhitekture u blokadi zgrade tehničkih fakulteta.

Propustili ste

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.

Tehnologija

Posetili smo Bugatti Rimac: Zavirite kako nastaje najbrži serijski električni auto na svetu

Redakcija Netokracije imala je ove nedelje posebnu priliku da poseti fabriku kompanije Rimac Automobili u Zagrebu. U tekstu koji sledi prenosimo vam naše utiske i informacije o kompaniji koja postavlja neke nove standarde u svetu automobilizma i tehnologije.