Mission France: Prijavite svoj startap za misiju otkrivanja francuskog tržišta

Mission France: Prijavite svoj startap za misiju otkrivanja francuskog tržišta!

Startapi iz Srbije zainteresovani da bliže upoznaju i pristupe francuskom tržištu, mogu da se prijave za studijsko startap putovanje koje ima za cilj da podrži srpske startape u njihovoj misiji otkrivanja novih tržišta.

Inicijativa Mission France pružiće priliku za 4 startapa iz Srbije da u junu, u okviru studijskog putovanja posete Francusku, gde ih očekuju sastanci sa investitorima, VC-jevima i/ili potencijalnim partnerima, učešće na VivaTech u junu 2023. godine, u Parizu na jednoj od najvažnijih konferencija u Evropi za predstavljanje inovacija i startapa, poseta jednom od najvećih startap kampusa na svetu StationF i dodatan networking i povezivanje sa lokalnim ekosistemom kroz mrežu Software Republic inkubatora i otvorenog inovativnog ekosistema.

Misiju otkrivanja novih tržišta za startape iz Srbije organizuju Ambasada Francuske u Srbiji i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa BPI France, La French Tech Beograd, Software Republic i još tri tehnološka parka u Srbiji: NTP Niš, NTP Čačak i NTP Novi Sad, uz podršku Vlade Švajcarske kroz projekat “Tehnopark Srbija 2- Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”.

Ko može da se prijavi?

Za misiju otkrivanja francuskog tržišta mogu se prijaviti svi startapi iz Srbije koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu (digitalni proizvod/softver, elektronski proizvod/hardver ili fizički proizvod) sa skalabilnim poslovnim modelom i ambicijom da se šire globalno, u većinskom su srpskom vlasništvu, nemaju više od 50 zaposlenih, nisu stariji od 10 godina, ostvaruju prihod od prodaje inovativnog proizvoda i prikupili su najmanje 30.000 evra putem eksternog finansiranja (grant, BA ili VC).

Do 12 startapova biće odabrano i pozvano da se predstave pred žirijem na Francusko-srpskom inovacionom forumu 6. aprila u Beogradu. Predselekciju 12 startapa izvršiće naučno-tehnološki parkovi. Nakon pitch-eva, stručni žiri će odlučiti i izabrati 4 pobednička startapa koji će otputovati na studijsku posetu Francuskoj u junu 2023. godine. Stručni žiri je u sastavu: Luc Julia, Software Republic (predsednik žirija), Nicolas Rabrenovic, French Tech Beograd, Florent Buschiazzo, BPI Francuska i Veljko Mijalović, NOVELIC.

Kako se prijaviti?

Svi startapi zainteresovani za studijsku posetu Francuskoj mogu se prijaviti popunjavanjem aplikacione forme putem ovog linka, do 22. marta. Prijava je na engleskom jeziku i sastoji se od kratkog upitnika i pitch decka-a startapa (do 15 slajdova po definisanim kategorijama, link do pitch-a trebalo bi da bude dodat u prijavni obrazac).

Kriterijumi po kojima će se ocenjivati startapi su iskustvo i stručnost tima, tržišna pozicija i poslovni model, prethodni rezultati i planovi (traction, investment readness, itd.), kvalitet pitch-a i značaj studijskog putovanja Mission France za dalji razvoj startapa.

Više informacija pogledajte na Mission France stranici.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Outpost Chess, srpski LinkedIn za šahiste, podigao prvu ‘angel’ investiciju vrednu €85.000

Outpost Chess je potpisao ugovor za prvu 'anđeosku investiciju' u visini od 85.000 evra i očekuje da će kompletirati celu pre-seed rundu do kraja ove godine.

Startapi i poslovanje

Rad od kuće kao iz kanca: Remote Santa platforma jača timski duh na daljinu – i vredno nagrađuje trud

Startap iz Srbije rešava najveći problem rada od kuće - usamljenost! Kako Remote Santa platforma podstiče timski duh na daljinu, čitajte u intervjuu sa suosnivačicom, Jovanom Đeković.

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.