Sat vremena sa Milošem Skokićem o advertajzingu i krizi

Sat vremena sa Milošem Skokićem o advertajzingu i krizi

U 27. epizodi Netokracijinog Office Talks podcasta gost je bio suosnivač i partner u marketinškoj agenciji Žiška, ali i strastveni gejmer, Miloš Skokić.

U jednoj od najdužih Office Talks epizoda do sada, kroz razgovor sa Milošem uspeli smo da obradimo više različitih tema kada je reč o svetu advertajzinga u Srbiji. Najpre, govorili smo o tome kako je naš sagovornik započeo svoj karijeru i kako je došao do toga da bude jedan od osnivača marketinške agencije Žiška. Takođe, imali smo priliku i da razgovaramo o veoma aktuelnoj temi pandemije, kao i koje je sve izazove ista donela Milošu i njegovom timu i koje su pouke izvukli iz rada na daljinu – posebno kada je reč o kreativnim procesima na kojima se njihov posao i bazira.

Govoreći o pandemiji, naš sagovornik nam je otkrio da je tekuća godina bila itakako izazovna za čitav tim u agenciji, kao i da je sa druge strane bila veoma uspešna. Upravo zato, u jednom segmentu detaljno govorimo o tome kako se agencije danas bore da prežive, sa kojim sadržajem, konceptom i šta se uopšte može očekivati od naredne godine kada je reč o marketingu? Da li je pred nama vreme oporavka industrija ili samo još jedno poglavlje briga.

Između ostalog, Miloš nam je detaljnije približio sam koncept kreiranja kampanja za vreme pandemije, ali i to na koji način su izgledali pičevi za kreiranje tih istih kampanja. Dotakli smo se i toga kako zapravo izgleda struktura agencije Žiška, kako je i koliko izazovno danas raditi u sektoru digitalnog marketinga i da li je ova industrija i dalje popularna kao što je nekad bila, koliko je danas teško privući kreativne talente i gde je danas taj talenat, bar kada govorimo o marketingu.

Pored svih ovih tema, u epizodi od “sat i kusur”, sa Skokićem smo imali priliku da razgovaramo ukratko i o influenserskoj sceni, osvrnuvši se na neke zanimljive primere iz inostranstva, konkretno iz SAD-a. Pored toga, on nam je nešto više detalja otkrio i o svom novom hobiju koji radi iz ljubavi prema gejmingu, tačnije vođenju YouTube kanala posvećenom upravo ovoj temi.

Na samom kraju, imali smo priliku da saznamo više i o dokumentarnom videu koji je Miloš radio zajedno sa Dariom Kesegiem, a nakon svega toga, zaključivši priču, nam je otkrio na koji način danas gleda na sebe kao menadžera i kreativca za razliku od nekih prethodnih godina.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.