Čime se bave naši programeri u Microsoftu?

Čime se bave naši programeri u Microsoftu?

U 31. epizodi Netokracijinog Office Talks podcasta razgovaramo o tome kako izgleda raditi u Microsoft Development Centru u Beogradu koji danas zapošljava približno 400 IT stručnjaka.

Gost naše redakcije bio je Dimitrije Filipović koji radi kao Principal Group Engineering u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, a govorio nam je o tome kako je izgledao njegov lični i profesionalni razvojni put, kao i kada se prvi put susreto sa programiranjem.

Pričali smo i o tome kako je izgledao njegov dolazak u MDCS nakon što je završio studije na ETF-u, te kako izgleda kompanijska kultura i prilagođavanje na novu sredinu. Osim toga, otkrio nam je i kako funkcioniše ovaj centar u Srbiji i kako se za deset godina od omanjeg tima razvio do jednog od reputabilnijih razvojnih centara čiju je ekspertizu prepoznao i sam Redmond.

Naš sagovornik otkrio nam je i kakve odnose centar u Beogradu, sa svojih približno 400 zaposlenih, ima sa sedištem Microsofta i kako je srpski tim dobio priliku da od nule radi na razvoju jednog proizvoda ove kompanije.

Ipak, Dimitrije je u jednom trenutku napustio Microsoft kako bi razvijao svoj sopstveni startap, a sa nama je podelio i šta je na tom putu naučio kada je reč o poslovanju i razvoju aplikacija.

Pored svega, pričali smo i o bootcamp programu Microsofta i čemu on zapravo služi kada je reč o profesionalnom razvoju pojedinaca i njegovoj edukaciji u kompaniji koja dosta ulaže i u studente i njihovo zapošljavanje nakon prakse. Takođe, otkrio nam je i kako izgleda proces selektovanja kandidata, šta se od njih očekuje na zadacima i intervjuima za posao, ali i na čemu tačno on i njegov tim danas rade u Azure Data sektoru.

Na kraju podcasta govorili smo o tome gde Dimitrije vidi MDCS u narednim godinama. Inače, centar je trenutno u procesu širenja tima, a pozicije koje su trenutno otvorene pronađite na zvaničnoj stranici posvećenoj karijerama.

Naš Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Propustili ste

Tehnologija

Bitcoin gubi vrednost – da li je sada pravo vreme za ulaganje?

U prethodnim nedeljama kriptovaluta Bitcoin beleži veliki pad. Zašto je to tako?

Gaming

Niški Webelinx razvija casual video igre za iOS i Android koje igra 15 miliona igrača širom sveta

Kako razvoj industrije video igara u Srbiji sve više raste, tako na površinu izlaze uspešne poslovne priče kreativnih mladih ljudi i startapa koji oblikuju IT scenu naše zemlje. Ovo je još jedna takva priča koja nam dolazi i Niša, preciznije iz Webelinx Games studija.

Startapi i poslovanje

Ima nešto u dvodecenijskom iskustvu Smarta, ali i u ženskom liderstvu

Ivana Ružičić i Ivanka Rankusović nalaze se na čelu kompanije Smart New Frontier Group. U nastavku teksta sa njima detaljnije govorimo o poslovanju te kompanije, ali i položaju žena u IT industriji.

Mobilno

Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje

Od ovog leta svi naši građani imaće dodatni razloga za uživanje na putu za Grčku, s obzirom na to da će od sledeće nedelje biti ukinute naknade za roming između ove dve zemlje.

Startapi i poslovanje

City Expert lansirao ‘Kreditni Savetnik’ za buduće vlasnike nekretnina

Kupovina stana ili kuće ume da bude prava noćna mora ukoliko kroz čitav proces prolazite sami i nemate iskustva. Kompanija City Expert lansirala je novi sajt po imenu 'Kreditni Savetnik' koji bi trebalo da edukuje i informiše kupce o različitim mogućnostima za kreditiranje nekretnine.

Office Talks Podcast

Mudrinić hejtuje streaming servise

U 46. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo o tome šta pratimo od sadržaja i zašto moramo biti pretplaćeni na nekoliko video servisa kako bismo mogli da gledamo sve što nam je duši milo.