Čime se bave naši programeri u Microsoftu?

Čime se bave naši programeri u Microsoftu?

U 31. epizodi Netokracijinog Office Talks podcasta razgovaramo o tome kako izgleda raditi u Microsoft Development Centru u Beogradu koji danas zapošljava približno 400 IT stručnjaka.

Gost naše redakcije bio je Dimitrije Filipović koji radi kao Principal Group Engineering u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, a govorio nam je o tome kako je izgledao njegov lični i profesionalni razvojni put, kao i kada se prvi put susreto sa programiranjem.

Pričali smo i o tome kako je izgledao njegov dolazak u MDCS nakon što je završio studije na ETF-u, te kako izgleda kompanijska kultura i prilagođavanje na novu sredinu. Osim toga, otkrio nam je i kako funkcioniše ovaj centar u Srbiji i kako se za deset godina od omanjeg tima razvio do jednog od reputabilnijih razvojnih centara čiju je ekspertizu prepoznao i sam Redmond.

Naš sagovornik otkrio nam je i kakve odnose centar u Beogradu, sa svojih približno 400 zaposlenih, ima sa sedištem Microsofta i kako je srpski tim dobio priliku da od nule radi na razvoju jednog proizvoda ove kompanije.

Ipak, Dimitrije je u jednom trenutku napustio Microsoft kako bi razvijao svoj sopstveni startap, a sa nama je podelio i šta je na tom putu naučio kada je reč o poslovanju i razvoju aplikacija.

Pored svega, pričali smo i o bootcamp programu Microsofta i čemu on zapravo služi kada je reč o profesionalnom razvoju pojedinaca i njegovoj edukaciji u kompaniji koja dosta ulaže i u studente i njihovo zapošljavanje nakon prakse. Takođe, otkrio nam je i kako izgleda proces selektovanja kandidata, šta se od njih očekuje na zadacima i intervjuima za posao, ali i na čemu tačno on i njegov tim danas rade u Azure Data sektoru.

Na kraju podcasta govorili smo o tome gde Dimitrije vidi MDCS u narednim godinama. Inače, centar je trenutno u procesu širenja tima, a pozicije koje su trenutno otvorene pronađite na zvaničnoj stranici posvećenoj karijerama.

Naš Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Tehnologija

Ekskluzivno: Posetili smo Državni data centar u Kragujevcu od 14.000m² – jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope

Redakcija Netokracije prošle nedelje imala je priliku da prva među medijima u Srbiji poseti nedavno izgrađeni data centar u Kragujevcu. Tom prilikom razgovarali smo i sa Mihailom Jovanovićem, direktorom kancelarije za IT i eUpravu, koji nam je otkrio više detalja o ovoj zgradi i njenoj važnosti u procesu digitalizacije države.

Propustili ste

Tehnologija

Kako je softver otvorenog koda uticao da rover NASA-e uspešno sleti na Mars?

Prešavši put od preko 200 miliona kilometara još jedan rover sa Zemlje je, nakon sedam meseci, uspešno sleteo na Mars. Pored mnogih inženjerskih dostignuća na ovom polju, vrlo važnu ulogu za ovaj veliku uspeh, odigrao je, ni manje ni više - softver otvorenog koda.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Principal Software Engineer?

Nikola Puzović, Principal Software Engineer u kompaniji LearnUpon, deli svoja razmišljanja o IT industriji u Srbiji.

Karijere

Vuk Stefanović je junior UI inženjer i otkriva nam kako iz njegovog ugla izgleda srpski IT

Predstavljamo vam 'Razgovore sa juniorima' - specijal u kome nam inženjeri koji ulaze u IT otkrivaju kako oni vide ovu industriju.

Office Talks Podcast

Zašto Srbija nema više uspešnih startapa?

10 uspešnih startapa su slučajnost - 100 su proizvod sistemskog rada.

Kultura 2.0

Data Science može se primeniti i u medijskom poslu – a takvo novinarstvo polako se razvija i u Srbiji

Tatjana Kecojević i Tijana Blagojev, Data naučnice, otkrivaju nam šta je to 'Data Journalism'.

Startapi i poslovanje

Telekom Srbija pokreće VC fond – 25 miliona evra za ‘early stage’ startape u narednih 5 godina

Telekom Srbija osnovala je VC fond koji će godišnje ulagati do 5 miliona evra u domaće startape. Početne ideje finansiraće se iznosima od 50.000 do 100.000 evra.