Čime se bave naši programeri u Microsoftu?

Čime se bave naši programeri u Microsoftu?

U 31. epizodi Netokracijinog Office Talks podcasta razgovaramo o tome kako izgleda raditi u Microsoft Development Centru u Beogradu koji danas zapošljava približno 400 IT stručnjaka.

Gost naše redakcije bio je Dimitrije Filipović koji radi kao Principal Group Engineering u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, a govorio nam je o tome kako je izgledao njegov lični i profesionalni razvojni put, kao i kada se prvi put susreto sa programiranjem.

Pričali smo i o tome kako je izgledao njegov dolazak u MDCS nakon što je završio studije na ETF-u, te kako izgleda kompanijska kultura i prilagođavanje na novu sredinu. Osim toga, otkrio nam je i kako funkcioniše ovaj centar u Srbiji i kako se za deset godina od omanjeg tima razvio do jednog od reputabilnijih razvojnih centara čiju je ekspertizu prepoznao i sam Redmond.

Naš sagovornik otkrio nam je i kakve odnose centar u Beogradu, sa svojih približno 400 zaposlenih, ima sa sedištem Microsofta i kako je srpski tim dobio priliku da od nule radi na razvoju jednog proizvoda ove kompanije.

Ipak, Dimitrije je u jednom trenutku napustio Microsoft kako bi razvijao svoj sopstveni startap, a sa nama je podelio i šta je na tom putu naučio kada je reč o poslovanju i razvoju aplikacija.

Pored svega, pričali smo i o bootcamp programu Microsofta i čemu on zapravo služi kada je reč o profesionalnom razvoju pojedinaca i njegovoj edukaciji u kompaniji koja dosta ulaže i u studente i njihovo zapošljavanje nakon prakse. Takođe, otkrio nam je i kako izgleda proces selektovanja kandidata, šta se od njih očekuje na zadacima i intervjuima za posao, ali i na čemu tačno on i njegov tim danas rade u Azure Data sektoru.

Na kraju podcasta govorili smo o tome gde Dimitrije vidi MDCS u narednim godinama. Inače, centar je trenutno u procesu širenja tima, a pozicije koje su trenutno otvorene pronađite na zvaničnoj stranici posvećenoj karijerama.

Naš Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Web 3.0

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.