M&I Systems formira Centar za razvoj 'fintech' rešenja i u Novom Sadu zapošljava 100 programera

M&I Systems formira Centar za razvoj ‘fintech’ rešenja i u Novom Sadu zapošljava 100 programera

Kao nastavak uspešnog poslovanja u fintech sektoru, kompanija M&I Systems Group najavila je otvaranje Centra za razvoj finansijskih tehnologija za 2022. godinu. Centar će zvanično početi sa radom u aprilu u Novom Sadu kroz saradnju sa kompanijom STT.

M&I Systems Group dugogodišnji je saradnik kompanije Sterling Trading Tech (STT), globalnog dobavljača profesionalnih tehnoloških rešenja za trgovinu akcijama sa sedištem u Čikagu. Saradnja dve kompanije započeta je još 2012. godine i na samom početku zasnivala se na održavanju web lokacija i web aplikacija.

U narednim godinama saradnja je nadograđena širenjem područja poslovanja STT-a, tako da M&I Systems danas pokriva širok spektar zadataka u sferi razvoja, podrške, administracije i monitoringa finansijskih proizvoda ove kompanije koji se koriste širom sveta.

Ove dve kompanije će zajednički voditi razvojni centar koji u narednom periodu ima plan da zaposli čak 100 programera u Srbiji. Povodom ove vesti se oglasio i Farid Naib, predsednik izvršnog odbora kompanije Sterling Trading Tech, koji je za Netokraciju izjavio sledeće:

Formiranje STT razvojnog centra u Srbiji bio je logičan naredni korak veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa kompanijom M&I Systems Group, kao način da talenat, kompetence i profesionalizam naših partnera usmerimo na pomeranje granica u ovom sektoru. Veoma smo ponosni na ono što smo do sada zajedno uradili i duboko verujemo da nas veliki uspesi tek čekaju.

Domaća fintech scena sve jača

Više informacija o novom razvojnom centru sa nama je podelio i Vladan Balaban, predsednik kompanije M&I Systems Group koji je za Netokraciju govorio o uspešnom poslovanju u proteklom periodu, koje je i prethodilo saradnji ovog tipa. Balaban je sa nama podelio i kakav je značaj jednog ovakvog centra za dalji razvoj domaće fintech zajednice:

Uslovi na tržištu su dobri za srpski tehnološki sektor. Fintech je deo razvojne zajednice Srbije i istočne Evrope već dve decenije i prisustvo velikih globalnih igrača kao što je FIS, sa kapitalizacijom od 55 milijardi evra, potvrda je da su investicije opravdane.

Takođe, globalne finansijske prestonice kao što su Njujork i London zavise od okupljanja kritične mase ljudi. M&I Systems Group razvojni centar će nastojati da ovo isprati tako što će obezbediti prostor u kome će se celokupan fintech tim okupiti na jednom mestu kako bi razmenjivali ideje i najbolje prakse.

Vladan je za Netokraciju otkrio da je regrutacija za potrebe razvojnog centra uveliko u toku, a trenutno su otvorene pozicije za Data i C++ Software inženjere. Lista poslova se kontinuirano ažurira, a biće oglašena na svim većim platformama kao što su Joberty, Hello World, ali i putem sajta kompanije i njihove LinkedIn stranice.

Naš sagovornik dodaje da će kompanija biti prisutna i na online sajmu poslova Konteh 16. i 17. marta, gde će svi zainteresovani imati priliku da stupe u direktni kontakt sa predstavnicima kompanije i tako saznaju sve što ih interesuje u vezi sa otvorenim pozicijama. Između ostalog, Vladan je sa nama podelio i šta karijera u novom razvojnom centru znači za domaći kadar, uz osvrt na prilike za profesionalni razvoj:

Naši zaposleni će se fokusirati na implementaciju najsavremenijih tehnologija u oblastima blockchain tehnologije i kripto trgovanja i imaće priliku da rade na projektima globalnog tržišta kapitala. Rad u našem fintech razvojnom centru je prilika za zaposlene da uče od najboljih, razvijaju proizvode nove generacije, ali i da sami trasiraju put novih promena u fintech sektoru.

To je velika prilika za one koji tek počinju u ovom poslu, kao i za starije kolege da rade na projektima budućnosti. Pored niza obuka i treninga koji kolege svakako imaju u okviru pozicija i svojih razvojnih planova, gostovanja naših partnera iz celog sveta i svakodnevna saradnja, pružaju šansu da se znanje i iskustvo kontinuirano unapređuje.

M&I System Group već je krenuo sa regrutovanjem ljudi, a u planu je i nova zgrada u Novom Sadu koja će biti dom za više od 300 IT stručnjaka.

Pandemija rezultovala prilivom novih klijenata iz Evrope

Za kraj našeg razgovora, Balaban je istakao da je poslovanje u protekle dve godine svakako bilo izazovno, ali i prosperitetno, iskoristivši priliku da pohvali kolektiv koji se adaptirao na promene i nove uslove rada izazvane pandemijom, pa je pored svega nastavio i da raste.

Od značajnijih projekata, Vladan ističe saradnju sa kompanijom BDO Austrija kao jednom od najvećih svetskih mreža za pružanje usluge iz oblasti revizije i računovodstva za koju je M&I Systems Group razvio cloud aplikaciju “Beyond Global Mobility” za automatizaciju poreskih i platnih procesa.

“Kroz ovu saradnju napravili smo proizvod koji je spreman da odgovori na izazove svetskog tržišta, a istovremeno smo proširili portfolio u oblasti digitalizacije poslovnih rešenja, i dobili pristup kompanijama na evropskom tržištu“, istakao je naš sagovornik otkrivši nam koje su to još značajne novosti obeležile prethodni rad pomenute kompanije:

U sektoru finansijskih tehnologija M&I Systems Group posluje više od deset godina. U 2021. godini, stekli smo još jednog fintech klijenta, Lightspeed Brokerage, registrovanog brokera u SAD koji pruža usluge aktivnog trgovanja.

Njihovim klijentima pružamo podršku pri upoznavanju i tokom korišćenja odabrane platforme za trgovanje. Kontinuirano prateći trendove na tržištu, u 2022. godini ćemo svom portfoliju dodati i ekspertizu u oblasti alata za trgovanje kripto valutama.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Analiza

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.