M&I Systems formira Centar za razvoj 'fintech' rešenja i u Novom Sadu zapošljava 100 programera

M&I Systems formira Centar za razvoj ‘fintech’ rešenja i u Novom Sadu zapošljava 100 programera

Kao nastavak uspešnog poslovanja u fintech sektoru, kompanija M&I Systems Group najavila je otvaranje Centra za razvoj finansijskih tehnologija za 2022. godinu. Centar će zvanično početi sa radom u aprilu u Novom Sadu kroz saradnju sa kompanijom STT.

M&I Systems Group dugogodišnji je saradnik kompanije Sterling Trading Tech (STT), globalnog dobavljača profesionalnih tehnoloških rešenja za trgovinu akcijama sa sedištem u Čikagu. Saradnja dve kompanije započeta je još 2012. godine i na samom početku zasnivala se na održavanju web lokacija i web aplikacija.

U narednim godinama saradnja je nadograđena širenjem područja poslovanja STT-a, tako da M&I Systems danas pokriva širok spektar zadataka u sferi razvoja, podrške, administracije i monitoringa finansijskih proizvoda ove kompanije koji se koriste širom sveta.

Ove dve kompanije će zajednički voditi razvojni centar koji u narednom periodu ima plan da zaposli čak 100 programera u Srbiji. Povodom ove vesti se oglasio i Farid Naib, predsednik izvršnog odbora kompanije Sterling Trading Tech, koji je za Netokraciju izjavio sledeće:

Formiranje STT razvojnog centra u Srbiji bio je logičan naredni korak veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa kompanijom M&I Systems Group, kao način da talenat, kompetence i profesionalizam naših partnera usmerimo na pomeranje granica u ovom sektoru. Veoma smo ponosni na ono što smo do sada zajedno uradili i duboko verujemo da nas veliki uspesi tek čekaju.

Domaća fintech scena sve jača

Više informacija o novom razvojnom centru sa nama je podelio i Vladan Balaban, predsednik kompanije M&I Systems Group koji je za Netokraciju govorio o uspešnom poslovanju u proteklom periodu, koje je i prethodilo saradnji ovog tipa. Balaban je sa nama podelio i kakav je značaj jednog ovakvog centra za dalji razvoj domaće fintech zajednice:

Uslovi na tržištu su dobri za srpski tehnološki sektor. Fintech je deo razvojne zajednice Srbije i istočne Evrope već dve decenije i prisustvo velikih globalnih igrača kao što je FIS, sa kapitalizacijom od 55 milijardi evra, potvrda je da su investicije opravdane.

Takođe, globalne finansijske prestonice kao što su Njujork i London zavise od okupljanja kritične mase ljudi. M&I Systems Group razvojni centar će nastojati da ovo isprati tako što će obezbediti prostor u kome će se celokupan fintech tim okupiti na jednom mestu kako bi razmenjivali ideje i najbolje prakse.

Vladan je za Netokraciju otkrio da je regrutacija za potrebe razvojnog centra uveliko u toku, a trenutno su otvorene pozicije za Data i C++ Software inženjere. Lista poslova se kontinuirano ažurira, a biće oglašena na svim većim platformama kao što su Joberty, Hello World, ali i putem sajta kompanije i njihove LinkedIn stranice.

Naš sagovornik dodaje da će kompanija biti prisutna i na online sajmu poslova Konteh 16. i 17. marta, gde će svi zainteresovani imati priliku da stupe u direktni kontakt sa predstavnicima kompanije i tako saznaju sve što ih interesuje u vezi sa otvorenim pozicijama. Između ostalog, Vladan je sa nama podelio i šta karijera u novom razvojnom centru znači za domaći kadar, uz osvrt na prilike za profesionalni razvoj:

Naši zaposleni će se fokusirati na implementaciju najsavremenijih tehnologija u oblastima blockchain tehnologije i kripto trgovanja i imaće priliku da rade na projektima globalnog tržišta kapitala. Rad u našem fintech razvojnom centru je prilika za zaposlene da uče od najboljih, razvijaju proizvode nove generacije, ali i da sami trasiraju put novih promena u fintech sektoru.

To je velika prilika za one koji tek počinju u ovom poslu, kao i za starije kolege da rade na projektima budućnosti. Pored niza obuka i treninga koji kolege svakako imaju u okviru pozicija i svojih razvojnih planova, gostovanja naših partnera iz celog sveta i svakodnevna saradnja, pružaju šansu da se znanje i iskustvo kontinuirano unapređuje.

M&I System Group već je krenuo sa regrutovanjem ljudi, a u planu je i nova zgrada u Novom Sadu koja će biti dom za više od 300 IT stručnjaka.

Pandemija rezultovala prilivom novih klijenata iz Evrope

Za kraj našeg razgovora, Balaban je istakao da je poslovanje u protekle dve godine svakako bilo izazovno, ali i prosperitetno, iskoristivši priliku da pohvali kolektiv koji se adaptirao na promene i nove uslove rada izazvane pandemijom, pa je pored svega nastavio i da raste.

Od značajnijih projekata, Vladan ističe saradnju sa kompanijom BDO Austrija kao jednom od najvećih svetskih mreža za pružanje usluge iz oblasti revizije i računovodstva za koju je M&I Systems Group razvio cloud aplikaciju “Beyond Global Mobility” za automatizaciju poreskih i platnih procesa.

“Kroz ovu saradnju napravili smo proizvod koji je spreman da odgovori na izazove svetskog tržišta, a istovremeno smo proširili portfolio u oblasti digitalizacije poslovnih rešenja, i dobili pristup kompanijama na evropskom tržištu“, istakao je naš sagovornik otkrivši nam koje su to još značajne novosti obeležile prethodni rad pomenute kompanije:

U sektoru finansijskih tehnologija M&I Systems Group posluje više od deset godina. U 2021. godini, stekli smo još jednog fintech klijenta, Lightspeed Brokerage, registrovanog brokera u SAD koji pruža usluge aktivnog trgovanja.

Njihovim klijentima pružamo podršku pri upoznavanju i tokom korišćenja odabrane platforme za trgovanje. Kontinuirano prateći trendove na tržištu, u 2022. godini ćemo svom portfoliju dodati i ekspertizu u oblasti alata za trgovanje kripto valutama.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Sponzorisano

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.