M&I Systems formira Centar za razvoj 'fintech' rešenja i u Novom Sadu zapošljava 100 programera

M&I Systems formira Centar za razvoj ‘fintech’ rešenja i u Novom Sadu zapošljava 100 programera

Kao nastavak uspešnog poslovanja u fintech sektoru, kompanija M&I Systems Group najavila je otvaranje Centra za razvoj finansijskih tehnologija za 2022. godinu. Centar će zvanično početi sa radom u aprilu u Novom Sadu kroz saradnju sa kompanijom STT.

M&I Systems Group dugogodišnji je saradnik kompanije Sterling Trading Tech (STT), globalnog dobavljača profesionalnih tehnoloških rešenja za trgovinu akcijama sa sedištem u Čikagu. Saradnja dve kompanije započeta je još 2012. godine i na samom početku zasnivala se na održavanju web lokacija i web aplikacija.

U narednim godinama saradnja je nadograđena širenjem područja poslovanja STT-a, tako da M&I Systems danas pokriva širok spektar zadataka u sferi razvoja, podrške, administracije i monitoringa finansijskih proizvoda ove kompanije koji se koriste širom sveta.

Ove dve kompanije će zajednički voditi razvojni centar koji u narednom periodu ima plan da zaposli čak 100 programera u Srbiji. Povodom ove vesti se oglasio i Farid Naib, predsednik izvršnog odbora kompanije Sterling Trading Tech, koji je za Netokraciju izjavio sledeće:

Formiranje STT razvojnog centra u Srbiji bio je logičan naredni korak veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa kompanijom M&I Systems Group, kao način da talenat, kompetence i profesionalizam naših partnera usmerimo na pomeranje granica u ovom sektoru. Veoma smo ponosni na ono što smo do sada zajedno uradili i duboko verujemo da nas veliki uspesi tek čekaju.

Domaća fintech scena sve jača

Više informacija o novom razvojnom centru sa nama je podelio i Vladan Balaban, predsednik kompanije M&I Systems Group koji je za Netokraciju govorio o uspešnom poslovanju u proteklom periodu, koje je i prethodilo saradnji ovog tipa. Balaban je sa nama podelio i kakav je značaj jednog ovakvog centra za dalji razvoj domaće fintech zajednice:

Uslovi na tržištu su dobri za srpski tehnološki sektor. Fintech je deo razvojne zajednice Srbije i istočne Evrope već dve decenije i prisustvo velikih globalnih igrača kao što je FIS, sa kapitalizacijom od 55 milijardi evra, potvrda je da su investicije opravdane.

Takođe, globalne finansijske prestonice kao što su Njujork i London zavise od okupljanja kritične mase ljudi. M&I Systems Group razvojni centar će nastojati da ovo isprati tako što će obezbediti prostor u kome će se celokupan fintech tim okupiti na jednom mestu kako bi razmenjivali ideje i najbolje prakse.

Vladan je za Netokraciju otkrio da je regrutacija za potrebe razvojnog centra uveliko u toku, a trenutno su otvorene pozicije za Data i C++ Software inženjere. Lista poslova se kontinuirano ažurira, a biće oglašena na svim većim platformama kao što su Joberty, Hello World, ali i putem sajta kompanije i njihove LinkedIn stranice.

Naš sagovornik dodaje da će kompanija biti prisutna i na online sajmu poslova Konteh 16. i 17. marta, gde će svi zainteresovani imati priliku da stupe u direktni kontakt sa predstavnicima kompanije i tako saznaju sve što ih interesuje u vezi sa otvorenim pozicijama. Između ostalog, Vladan je sa nama podelio i šta karijera u novom razvojnom centru znači za domaći kadar, uz osvrt na prilike za profesionalni razvoj:

Naši zaposleni će se fokusirati na implementaciju najsavremenijih tehnologija u oblastima blockchain tehnologije i kripto trgovanja i imaće priliku da rade na projektima globalnog tržišta kapitala. Rad u našem fintech razvojnom centru je prilika za zaposlene da uče od najboljih, razvijaju proizvode nove generacije, ali i da sami trasiraju put novih promena u fintech sektoru.

To je velika prilika za one koji tek počinju u ovom poslu, kao i za starije kolege da rade na projektima budućnosti. Pored niza obuka i treninga koji kolege svakako imaju u okviru pozicija i svojih razvojnih planova, gostovanja naših partnera iz celog sveta i svakodnevna saradnja, pružaju šansu da se znanje i iskustvo kontinuirano unapređuje.

M&I System Group već je krenuo sa regrutovanjem ljudi, a u planu je i nova zgrada u Novom Sadu koja će biti dom za više od 300 IT stručnjaka.

Pandemija rezultovala prilivom novih klijenata iz Evrope

Za kraj našeg razgovora, Balaban je istakao da je poslovanje u protekle dve godine svakako bilo izazovno, ali i prosperitetno, iskoristivši priliku da pohvali kolektiv koji se adaptirao na promene i nove uslove rada izazvane pandemijom, pa je pored svega nastavio i da raste.

Od značajnijih projekata, Vladan ističe saradnju sa kompanijom BDO Austrija kao jednom od najvećih svetskih mreža za pružanje usluge iz oblasti revizije i računovodstva za koju je M&I Systems Group razvio cloud aplikaciju “Beyond Global Mobility” za automatizaciju poreskih i platnih procesa.

“Kroz ovu saradnju napravili smo proizvod koji je spreman da odgovori na izazove svetskog tržišta, a istovremeno smo proširili portfolio u oblasti digitalizacije poslovnih rešenja, i dobili pristup kompanijama na evropskom tržištu“, istakao je naš sagovornik otkrivši nam koje su to još značajne novosti obeležile prethodni rad pomenute kompanije:

U sektoru finansijskih tehnologija M&I Systems Group posluje više od deset godina. U 2021. godini, stekli smo još jednog fintech klijenta, Lightspeed Brokerage, registrovanog brokera u SAD koji pruža usluge aktivnog trgovanja.

Njihovim klijentima pružamo podršku pri upoznavanju i tokom korišćenja odabrane platforme za trgovanje. Kontinuirano prateći trendove na tržištu, u 2022. godini ćemo svom portfoliju dodati i ekspertizu u oblasti alata za trgovanje kripto valutama.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Zabava i zanimljivosti

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.