M&I Systems formira Centar za razvoj 'fintech' rešenja i u Novom Sadu zapošljava 100 programera

M&I Systems formira Centar za razvoj ‘fintech’ rešenja i u Novom Sadu zapošljava 100 programera

Kao nastavak uspešnog poslovanja u fintech sektoru, kompanija M&I Systems Group najavila je otvaranje Centra za razvoj finansijskih tehnologija za 2022. godinu. Centar će zvanično početi sa radom u aprilu u Novom Sadu kroz saradnju sa kompanijom STT.

M&I Systems Group dugogodišnji je saradnik kompanije Sterling Trading Tech (STT), globalnog dobavljača profesionalnih tehnoloških rešenja za trgovinu akcijama sa sedištem u Čikagu. Saradnja dve kompanije započeta je još 2012. godine i na samom početku zasnivala se na održavanju web lokacija i web aplikacija.

U narednim godinama saradnja je nadograđena širenjem područja poslovanja STT-a, tako da M&I Systems danas pokriva širok spektar zadataka u sferi razvoja, podrške, administracije i monitoringa finansijskih proizvoda ove kompanije koji se koriste širom sveta.

Ove dve kompanije će zajednički voditi razvojni centar koji u narednom periodu ima plan da zaposli čak 100 programera u Srbiji. Povodom ove vesti se oglasio i Farid Naib, predsednik izvršnog odbora kompanije Sterling Trading Tech, koji je za Netokraciju izjavio sledeće:

Formiranje STT razvojnog centra u Srbiji bio je logičan naredni korak veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa kompanijom M&I Systems Group, kao način da talenat, kompetence i profesionalizam naših partnera usmerimo na pomeranje granica u ovom sektoru. Veoma smo ponosni na ono što smo do sada zajedno uradili i duboko verujemo da nas veliki uspesi tek čekaju.

Domaća fintech scena sve jača

Više informacija o novom razvojnom centru sa nama je podelio i Vladan Balaban, predsednik kompanije M&I Systems Group koji je za Netokraciju govorio o uspešnom poslovanju u proteklom periodu, koje je i prethodilo saradnji ovog tipa. Balaban je sa nama podelio i kakav je značaj jednog ovakvog centra za dalji razvoj domaće fintech zajednice:

Uslovi na tržištu su dobri za srpski tehnološki sektor. Fintech je deo razvojne zajednice Srbije i istočne Evrope već dve decenije i prisustvo velikih globalnih igrača kao što je FIS, sa kapitalizacijom od 55 milijardi evra, potvrda je da su investicije opravdane.

Takođe, globalne finansijske prestonice kao što su Njujork i London zavise od okupljanja kritične mase ljudi. M&I Systems Group razvojni centar će nastojati da ovo isprati tako što će obezbediti prostor u kome će se celokupan fintech tim okupiti na jednom mestu kako bi razmenjivali ideje i najbolje prakse.

Vladan je za Netokraciju otkrio da je regrutacija za potrebe razvojnog centra uveliko u toku, a trenutno su otvorene pozicije za Data i C++ Software inženjere. Lista poslova se kontinuirano ažurira, a biće oglašena na svim većim platformama kao što su Joberty, Hello World, ali i putem sajta kompanije i njihove LinkedIn stranice.

Naš sagovornik dodaje da će kompanija biti prisutna i na online sajmu poslova Konteh 16. i 17. marta, gde će svi zainteresovani imati priliku da stupe u direktni kontakt sa predstavnicima kompanije i tako saznaju sve što ih interesuje u vezi sa otvorenim pozicijama. Između ostalog, Vladan je sa nama podelio i šta karijera u novom razvojnom centru znači za domaći kadar, uz osvrt na prilike za profesionalni razvoj:

Naši zaposleni će se fokusirati na implementaciju najsavremenijih tehnologija u oblastima blockchain tehnologije i kripto trgovanja i imaće priliku da rade na projektima globalnog tržišta kapitala. Rad u našem fintech razvojnom centru je prilika za zaposlene da uče od najboljih, razvijaju proizvode nove generacije, ali i da sami trasiraju put novih promena u fintech sektoru.

To je velika prilika za one koji tek počinju u ovom poslu, kao i za starije kolege da rade na projektima budućnosti. Pored niza obuka i treninga koji kolege svakako imaju u okviru pozicija i svojih razvojnih planova, gostovanja naših partnera iz celog sveta i svakodnevna saradnja, pružaju šansu da se znanje i iskustvo kontinuirano unapređuje.

M&I System Group već je krenuo sa regrutovanjem ljudi, a u planu je i nova zgrada u Novom Sadu koja će biti dom za više od 300 IT stručnjaka.

Pandemija rezultovala prilivom novih klijenata iz Evrope

Za kraj našeg razgovora, Balaban je istakao da je poslovanje u protekle dve godine svakako bilo izazovno, ali i prosperitetno, iskoristivši priliku da pohvali kolektiv koji se adaptirao na promene i nove uslove rada izazvane pandemijom, pa je pored svega nastavio i da raste.

Od značajnijih projekata, Vladan ističe saradnju sa kompanijom BDO Austrija kao jednom od najvećih svetskih mreža za pružanje usluge iz oblasti revizije i računovodstva za koju je M&I Systems Group razvio cloud aplikaciju “Beyond Global Mobility” za automatizaciju poreskih i platnih procesa.

“Kroz ovu saradnju napravili smo proizvod koji je spreman da odgovori na izazove svetskog tržišta, a istovremeno smo proširili portfolio u oblasti digitalizacije poslovnih rešenja, i dobili pristup kompanijama na evropskom tržištu“, istakao je naš sagovornik otkrivši nam koje su to još značajne novosti obeležile prethodni rad pomenute kompanije:

U sektoru finansijskih tehnologija M&I Systems Group posluje više od deset godina. U 2021. godini, stekli smo još jednog fintech klijenta, Lightspeed Brokerage, registrovanog brokera u SAD koji pruža usluge aktivnog trgovanja.

Njihovim klijentima pružamo podršku pri upoznavanju i tokom korišćenja odabrane platforme za trgovanje. Kontinuirano prateći trendove na tržištu, u 2022. godini ćemo svom portfoliju dodati i ekspertizu u oblasti alata za trgovanje kripto valutama.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Dealroom: Srpski startapi od danas deo globalnog servisa za privlačenje VC kapitala

Danas smo prisustvovali predstavljanju platforme serbia.dealroom.co koja obezbeđuje komunikaciju srpskog startap ekosistema na lokalnom i svetskom nivou, omogućavajući na taj način veću vidljivost na mapi investitora.

Office Talks Podcast

Kako iznajmiti kuću na selu?

Gosti 130. epizode Office Talks podkasta bili su osnivači 'booking' servisa Selo.rs sa kojima smo pričali o razvoju turizma u Srbiji i poslovanju servisa koji ima preko 2.000 smeštajnih jedinica u bazi.

Startapi i poslovanje

Srpski Digital Spark dnevno beleži više od 75.000 B2B korisnika

Srpska kompanija Softech Solutions dizajnirala je Digital Spark, servis za prodaju koji je pridobio poverenje više od 20 kompanija u 8 država jugoistočne Evrope. O kakvom proizvodu je reč i čime se izdvaja od ostalih na tržištu, saznajte u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Najava

Tenderly i Trapesys organizuju ‘Web3 u Petnici’

Od 15. do 21. maja, Tenderly i Trapesys organizuju web3 seminar u Israživačkoj stanici Petnica, a svi učesnici imaće priliku da učestvuju u nizu predavanja i radionica, predvođenih iskusnim mentorima.

Gaming

Drugo izdanje SGA ‘For The Win’ konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Beograd ponovo, na nekoliko dana, zahvaljujući For The Win konferenciji postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope.

Karijere

Kandidati cene jednostavan proces zapošljavanja – zašto ga vaša firma komplikuje?

Ovaj osvrt je nastao kao konstruktivna kritika na osnovu ličnog, ali i iskustava ljudi koji su bili u procesu traženja ili promene posla u proteklih 6 meseci.

Web 3.0

Može li web3 zauvek promeniti digitalni marketing?

U svojoj novoj kolumni za Netokraciju, Ivana Tomić analizira načine na koje web3 može da unapredi digitalni marketing i pomogne mu da prevaziđe neke od najvećih izazova s kojima se suočava.

Tehnologija

Zuckerberg otpušta još 10.000 zaposlenih – sahranjuje Metaverse i pre nego što je zaživeo

Svedočimo li proprasti tehnološkog giganta koji skoro dve decenije dominira tržištem društvenih mreža i hoće li Zuckerberg uspeti da izvuče kompaniju iz novonastale krize?

Analiza

Goran Milovanović: Neće vas zameniti veštačka inteligencija, već onaj ko zna da je koristi

Kompanija Open AI objavila je GPT-4, novu i značajno unapređenu verziju svog popularnog jezičkog modela, zasnovanog na veštačkoj inteligenciji. Koje sve mogućnosti otvara ovaj proizvod i da li treba da brinemo za budućnost naših poslova, pitanja su na koja nam je odgovorio Goran Milovanović koji je Lead Data Scientist.