Mastercard i D Express predstavili mogućnost plaćanja pošiljke karticama

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Mastercard i D Express predstavili mogućnost plaćanja pošiljke karticama direktno kod kurira

Kurirska služba D Express zajedno u saradnji sa kompanijom Mastercard, predstavila je novu opciju plaćanja karticama kod kurira u trenutku preuzimanja pošiljke - zahvaljujući 'Tap on Phone' tehnologiji.

Kada je u pitanju e-commerce, tipično o njemu razmišljamo u dva pravca – jedan, onaj pravi e-commerce u kome se porudžbina i plaćanje završavaju web sajtu, i drugi, gde se poručuje onlajn ali se plaća gotovinom kod poštara ili kurira. Sada na tržištu Srbije postoji i ’hibridna’ varijanta – onlajn poručivanje i plaćanje karticama u trenutku preuzimanja paketa na kućnoj adresi.

Ovu inovaciju predstavlja D Express kurirska služba zajedno sa kompanijom Mastercard, i to je novina koja će u velikoj meri kupovinu preko interneta učiniti praktičnijom, jednostavnijom i ugodnijom. U praksi, to znači da će kuriri na svojim postojećim uređajima imati instaliranu platnu aplikaciju zasnovanu na “Tap on Phone” tehnologiji, koja omogućava prihvat beskontaktnih plaćanja, a građani će umesto samo gotovinom, moći celokupnu vrednost pošiljke da plate beskontaktno, platnom karticom ili mobilnim telefonom.

Tehnologija koja omogućava unapređenje poslovanja trgovca

O primenljivosti Tap on Phone usluge dosta govori i činjenica da se povećava i broj trgovaca i broj banaka koji omogućavaju ovu opciju. Kad je u pitanju konkretna primena kod D Express kurirske službe, prvi trgovac koji je svojim klijentima omogućio plaćanje karticama prilikom preuzimanja pošiljki je Shoppster.rs, a u narednim nedeljama će isto uraditi i drugi značajni igrači domaće e-commerce scene koji koriste logističke usluge ove kurirske službe.

Komentarišući ovu novinu, oglasila se i Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard koja je istakla sledeće:

Mastercard Tap on Phone tehnologija omogućava unapređenje poslovanja kroz prihvat kartica bez dodatne opreme, čime se automatski smanjuju inicijalni troškovi za trgovca. Imajući u vidu sve veće oslanjanje građana na bezgotovinska, a pre svega kartična plaćanja, Tap on Phone je rešenje koje trgovce približava njihovim korisnicima na mestu i u vreme kada im je to zaista potrebno.

Jelena između ostalog dodaje da su kurirske službe na vrhu liste želja korisnika kada je reč o lokacijama na kojima bi želeli da plaćaju karticama, kao i da je kompaniji Mastercard drago da je D Express to prepoznao i postavio temelje za novu, digitalniju fazu razvoja tržišta – omogućavanjem kartičnih plaćanja kod kurira u trenutku dostave.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Gaming

Prve AA video igre i najava Epic Games kampusa: Šta je sve obeležilo srpsku gaming industriju u 2022.

Kao jedna od stabilnijih grana IT ekosistema u Srbiji, gaming je nastavio da beleži svoj rast i razvoj. Predikcije vezane za lokalni 'game dev' su dobre i za 2023. godinu, a mi vam donosimo pregled najznačajnijih momenata iz ove oblasti koji su obeležili prošlu godinu.

Digitalni mediji

Trendovi.co: Šta nam donosi 2023. godina iz oblasti Employer brandinga i društvenih mreža?

Sada već tradicionalno, agencija Pioniri Communications su kroz projekat Trendovi.co objavili predviđanja za ovu godinu kada su u pitanju digitalni marketing, 'event' industrija, tehnologija, PR, 'entertainment' industrija i druge srodne oblasti. Pročitajte šta smo izdvojili za vas.

Startapi i poslovanje

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Propustili ste

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.

Startapi i poslovanje

OTP banka otvorila prijave za novi Generator ZERO 2023 konkurs

OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.

Office Talks Podcast

Kako graditi uspešne web3 kompanije i projekte?

U tech zajednici sve više se priča o web3 svetu. Upravo zato, tema 127. epizode Office Talks podkasta bila je o izgradnji i vođenju web3 kompanija. O tome smo pričali sa osnivačima kompanije ShardLabs, koja ima tim i u Beogradu.

Novost

Serbian Product Community: Objavljena anketa za ljude koji se bave kreiranjem digitalnih proizvoda

Cilj ankete je podizanje transparentnosti plata tako da se zajednički stekne realnija slika o stanju u upravljanju razvojem digitalnih proizvoda u Srbiji.

Intervju

Slobodan Marković: Kako javno dostupni NLP modeli za srpski jezik doprinose rastu domaće IT industrije?

Zašto ChatGPT ne zna padeže, a mi još uvek nemamo Siri na srpskom? Kako razvoj ovih alata može pozitivno da utiče na domaću 'tech' zajednicu, objasnio nam je Slobodan Marković, digitalni savetnik u organizaciji UNDP.

Intervju

Kako je Dalibor pored pozicije Lead Data konsultanta pronašao vreme za porodični hobi i biznis

Još kada smo bili deca, mnogi su nas pitali - "Da li imaš hobi"? Čak i kada odrastemo, postanemo profesionalci, ljubav prema hobiju, ako ga zaista volimo, ostaje zauvek tu sa nama. Ovo je priča o Daliboru Lazareviću koji iako radi kao Lead Data Consultant, pronalazi vreme da proizvodi manje predmete od drveta i plastike.