Mastercard i D Express predstavili mogućnost plaćanja pošiljke karticama

Mastercard i D Express predstavili mogućnost plaćanja pošiljke karticama direktno kod kurira

Kurirska služba D Express zajedno u saradnji sa kompanijom Mastercard, predstavila je novu opciju plaćanja karticama kod kurira u trenutku preuzimanja pošiljke - zahvaljujući 'Tap on Phone' tehnologiji.

Kada je u pitanju e-commerce, tipično o njemu razmišljamo u dva pravca – jedan, onaj pravi e-commerce u kome se porudžbina i plaćanje završavaju web sajtu, i drugi, gde se poručuje onlajn ali se plaća gotovinom kod poštara ili kurira. Sada na tržištu Srbije postoji i ’hibridna’ varijanta – onlajn poručivanje i plaćanje karticama u trenutku preuzimanja paketa na kućnoj adresi.

Ovu inovaciju predstavlja D Express kurirska služba zajedno sa kompanijom Mastercard, i to je novina koja će u velikoj meri kupovinu preko interneta učiniti praktičnijom, jednostavnijom i ugodnijom. U praksi, to znači da će kuriri na svojim postojećim uređajima imati instaliranu platnu aplikaciju zasnovanu na “Tap on Phone” tehnologiji, koja omogućava prihvat beskontaktnih plaćanja, a građani će umesto samo gotovinom, moći celokupnu vrednost pošiljke da plate beskontaktno, platnom karticom ili mobilnim telefonom.

Tehnologija koja omogućava unapređenje poslovanja trgovca

O primenljivosti Tap on Phone usluge dosta govori i činjenica da se povećava i broj trgovaca i broj banaka koji omogućavaju ovu opciju. Kad je u pitanju konkretna primena kod D Express kurirske službe, prvi trgovac koji je svojim klijentima omogućio plaćanje karticama prilikom preuzimanja pošiljki je Shoppster.rs, a u narednim nedeljama će isto uraditi i drugi značajni igrači domaće e-commerce scene koji koriste logističke usluge ove kurirske službe.

Komentarišući ovu novinu, oglasila se i Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard koja je istakla sledeće:

Mastercard Tap on Phone tehnologija omogućava unapređenje poslovanja kroz prihvat kartica bez dodatne opreme, čime se automatski smanjuju inicijalni troškovi za trgovca. Imajući u vidu sve veće oslanjanje građana na bezgotovinska, a pre svega kartična plaćanja, Tap on Phone je rešenje koje trgovce približava njihovim korisnicima na mestu i u vreme kada im je to zaista potrebno.

Jelena između ostalog dodaje da su kurirske službe na vrhu liste želja korisnika kada je reč o lokacijama na kojima bi želeli da plaćaju karticama, kao i da je kompaniji Mastercard drago da je D Express to prepoznao i postavio temelje za novu, digitalniju fazu razvoja tržišta – omogućavanjem kartičnih plaćanja kod kurira u trenutku dostave.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.

Tehnologija

YugoGPT dostupan je open-source sa 7 milijardi parametara za srpski, hrvatski i bosanski jezik

Aleksa Gordić, tvorac najvećeg jezičkog modela za južnoslovenske jezike, lansirao je Runa AI platformu koja nudi API pristup ka svim LLM-ovima koje je razvio i open-source-ovao YugoGPT. U intervjuu za Netokraciju, Aleksa govori zašto je to bitno za razvoj domaćeg AI ekosistema.