Marko Crnjanski novi je urednik Netokracije u Srbiji

Marko Crnjanski novi je urednik Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. U sklopu tih promena, naš Marko Crnjanski stupa na poziciju novog urednika Netokracije u Srbiji.

Naredne godine navršava se deset godina otkako smo pokrenuli Netokraciju u Srbiji. Te 2015. godine tim je bio manji, ali je fokus oduvek bio isti – kreirati sadržaj najvišeg kvaliteta za publiku koja ceni tačnost i brzinu informacije, kao i analitičan pristup jednoj od najbrže rastućih privrednih grana u državi i regionu.

Od pokretanja srpskog izdanja, posao vođenja redakcije se menjao, a nije na odmet pomenuti i to da se 2022. godine dogodila i najveća promena za Netokraciju koja je akvizirana od strane hrvatskog jednoroga – Infobipa.

Određene promene su svakako usledile, a kada govorimo o redakciji dobili smo novu koleginicu Anastasiju Uspenski, čiji je rad i te kako pomogao rastu Netokracije i kvaliteta sadržaja koji za vas kreiramo.

Novi urednik, ista Netokracija

Prethodne dve godine bile su više nego izazovne za redakciju Netokracije u Srbiji, prilagođavanje novim promenama, ali i promene unutar tima nisu nas zaustavile da održimo kontinuitet kreiranja kvalitetnog tekstualnog i podkast sadržaja, prateći uvek relevantne informacije iz sveta IT industrije, digitalnog marketinga, razvoja video igara, Web3 ekosistema i mnogih drugih.

Upravo zato, nova uloga Marka Crnjanskog kao urednika Netokracije u Srbiji jeste da redakcija održi renome vodećeg poslovno-tehnološkog medija u regionu, stvarajući aktuelan i prepoznatljiv sadržaj. Ovom prilikom, prelazak na novu poziciju Marko je prokomentarisao na sledeći način:

Dolazak na novu poziciju urednika za mene predstavlja logičan sled događaja ako uzmemo u obzir višegodišnji rad u Netokraciji. Potrudiću se da kompletno moje iskustvo i znanje iskoristim kako bi Netokracija u Srbiji održala kontinuitet objavljivanja kvalitetnog i aktuelnog tekstualnog sadržaja ali i podkast epizoda iz domena IT industrije, gejminga, Web3 ekosistema i programerskih tema. Netokracija u Srbiji nastavlja da posluje kao i svih godina do sada, a ja se radujem novim izazovima i pričama koje već sada pripremamo za našu publiku.

Takođe, treba pomenuti da na ovaj način Marko preuzima uredničku poziciju od koleginice Milene Radivojević, a usled ovih promena, oglasila se i glavna urednica Netokracije i ShiftMag-a Mia Biberović koja je istakla sledeće:

Marko Crnjanski već je desetljeće jedan od čvrstih stupova Netokracije Srbija. Njegove odgovornosti odavno su nadišle poziciju novinara, a uz podcast Office Talks, dokazao se pouzdanim u vođenju projekata. Samim time, redakcija Netokracije Srbije odlazi u dobre ruke dugogodišnjeg poznavalaca tehnologije i poslovanja u regiji i šire.

Mileni zahvaljujem na tome što je postavila odlične temelje i veselim se što je odlučila svoje vještine dalje brusiti fokusirajući se na developerski sadržaj kroz naš globalni medij ShiftMag, ali i druga mjesta na kojima Infobipovi inženjeri objavljuju sadržaj namijenjen drugim inženjerima.

Imaš zanimljivu priču? Javi nam se već danas!

Netokracija će se u narednom periodu, osim priča iz IT, gaming i Web3 industrija, fokusirati i na teme namenjene developerima. Drage kolege iz industrije, startapi i svi drugi, došlo je vreme da ažurirate vaše medijske spiskove i dodate kolegu Marka u vaš adresar. Ukoliko imate priču za koju smatrate da je vredna naše pažnje, javite se već danas na crnjanski@netokracija.com.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.