Marko Crnjanski novi je urednik Netokracije u Srbiji

Marko Crnjanski novi je urednik Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. U sklopu tih promena, naš Marko Crnjanski stupa na poziciju novog urednika Netokracije u Srbiji.

Naredne godine navršava se deset godina otkako smo pokrenuli Netokraciju u Srbiji. Te 2015. godine tim je bio manji, ali je fokus oduvek bio isti – kreirati sadržaj najvišeg kvaliteta za publiku koja ceni tačnost i brzinu informacije, kao i analitičan pristup jednoj od najbrže rastućih privrednih grana u državi i regionu.

Od pokretanja srpskog izdanja, posao vođenja redakcije se menjao, a nije na odmet pomenuti i to da se 2022. godine dogodila i najveća promena za Netokraciju koja je akvizirana od strane hrvatskog jednoroga – Infobipa.

Određene promene su svakako usledile, a kada govorimo o redakciji dobili smo novu koleginicu Anastasiju Uspenski, čiji je rad i te kako pomogao rastu Netokracije i kvaliteta sadržaja koji za vas kreiramo.

Novi urednik, ista Netokracija

Prethodne dve godine bile su više nego izazovne za redakciju Netokracije u Srbiji, prilagođavanje novim promenama, ali i promene unutar tima nisu nas zaustavile da održimo kontinuitet kreiranja kvalitetnog tekstualnog i podkast sadržaja, prateći uvek relevantne informacije iz sveta IT industrije, digitalnog marketinga, razvoja video igara, Web3 ekosistema i mnogih drugih.

Upravo zato, nova uloga Marka Crnjanskog kao urednika Netokracije u Srbiji jeste da redakcija održi renome vodećeg poslovno-tehnološkog medija u regionu, stvarajući aktuelan i prepoznatljiv sadržaj. Ovom prilikom, prelazak na novu poziciju Marko je prokomentarisao na sledeći način:

Dolazak na novu poziciju urednika za mene predstavlja logičan sled događaja ako uzmemo u obzir višegodišnji rad u Netokraciji. Potrudiću se da kompletno moje iskustvo i znanje iskoristim kako bi Netokracija u Srbiji održala kontinuitet objavljivanja kvalitetnog i aktuelnog tekstualnog sadržaja ali i podkast epizoda iz domena IT industrije, gejminga, Web3 ekosistema i programerskih tema. Netokracija u Srbiji nastavlja da posluje kao i svih godina do sada, a ja se radujem novim izazovima i pričama koje već sada pripremamo za našu publiku.

Takođe, treba pomenuti da na ovaj način Marko preuzima uredničku poziciju od koleginice Milene Radivojević, a usled ovih promena, oglasila se i glavna urednica Netokracije i ShiftMag-a Mia Biberović koja je istakla sledeće:

Marko Crnjanski već je desetljeće jedan od čvrstih stupova Netokracije Srbija. Njegove odgovornosti odavno su nadišle poziciju novinara, a uz podcast Office Talks, dokazao se pouzdanim u vođenju projekata. Samim time, redakcija Netokracije Srbije odlazi u dobre ruke dugogodišnjeg poznavalaca tehnologije i poslovanja u regiji i šire.

Mileni zahvaljujem na tome što je postavila odlične temelje i veselim se što je odlučila svoje vještine dalje brusiti fokusirajući se na developerski sadržaj kroz naš globalni medij ShiftMag, ali i druga mjesta na kojima Infobipovi inženjeri objavljuju sadržaj namijenjen drugim inženjerima.

Imaš zanimljivu priču? Javi nam se već danas!

Netokracija će se u narednom periodu, osim priča iz IT, gaming i Web3 industrija, fokusirati i na teme namenjene developerima. Drage kolege iz industrije, startapi i svi drugi, došlo je vreme da ažurirate vaše medijske spiskove i dodate kolegu Marka u vaš adresar. Ukoliko imate priču za koju smatrate da je vredna naše pažnje, javite se već danas na crnjanski@netokracija.com.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Intervju

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Sponzorisano

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.