IT-jevcima u Srbiji je u 2023. teže da promene posao

IT-jevcima je danas teže da promene posao, a kada to čine najbitnija stavka im je – stabilnost

Magdalina Čivović, Tech Lead u kompaniji Doodle, deli svoje utiske o aktuelnim pitanjima na domaćoj tehnološkoj sceni.

Poslednjih godina istraživanja pokazuju da broj žena u IT industriji sve više raste: ova brojka je u godinama iza nas veća za 5%, a kada se, recimo, fokusiramo na gejming, vidimo da žene čine polovinu lead pozicija u celoj industriji!

Ipak, situacija po pitanju žena na rukovodećim pozicijama u ostalim delovima tehnološke scene i dalje nije idealna – i to je nešto na čemu bi trebalo raditi.

Upravo zato, u sklopu naše Ladies of New Business rubrike, ovaj put razgovaramo sa Magdalinom Čivović, Tech Lead-om u kompaniji Doodle, koja će uskoro preći na poziciju principal inženjera.

Magdalina je za Netokraciju otkrila kako ona gleda na pitanje broja žena lidera u tehnološkoj industriji u Srbiji, ali i kolike je posledice kriza ostavila na domaći IT i šta je danas glavna stvar koju inženjeri u Srbiji traže.

Za povećanje broja žena na liderskim pozicijama važni su trud i zalaganje – bez obzira na pol

Našu sagovornicu oduvek je zanimala matematika, pa se zato i odlučila za Matematičku gimnaziju. “U srednjoj skoli smo imali privilegiju da nam jedan od profesora drži dodatnu nastavu iz programiranja, gde sam shvatila da mi je zanimljivo rešavanje algoritamskih problema. Ovo me je kasnije odvelo na put da upišem FON”

Nakon završetka fakulteta, krenula sam na svoju prvu praksu kao softver inženjer i na taj način ušla u ovu industriju formalno. I osam godina kasnije, moj entuzijazam za programiranje ne jenjava, još uvek me pokreće izazov rešavanja kompleksnih problema.

Magdalina trenutno radi na poziciji Technology Lead u okviru kompanije koja razvija platformu za zakazivanje, a njena dužnost je nadgledanje tehničkih aspekta tima:

To znači da tehnički usmeravam i specificiram projekte. Vodim računa o tehničkim standardima, kao i kvalitetu našeg softvera. Mentor sam članovima tima i tu sam za pomoć u rešavanju izazova. Pravim sveobuhvatne procene razvoja softverskih projekata – procenjujem rizik, performanse i tehnologije koje će se koristiti. Na osnovu toga, predlažem rešenja za implementaciju.

Nju smo pitali i da li se, po njenom uvidu u industriju, broj žena lead-ova na domaćem tržištu povećava poslednjih godina poput broja žena u industriji. “Iz mog iskustva, rekla bih da je to sada češće slučaj nego u prošlosti. Kako saznajem iz saradnje moje kompanije sa fakultetima, veći je broj studentkinja na tehničkim smerovima”, objašnjava ona i dodaje:

Po mom mišljenju, za povećanje broja žena na liderskim pozicijama važni su trud i zalaganje, bez obzira na pol. Još jedan važan aspekt bi bilo obrazovanje – formalno, kao i neki oblik mentorstva u oblastima liderstva, nadalje u karijeri.

Stabilnost je zaista stavka broj 1 kod inženjera u periodu krize

U nastavku razgovora sa Magdalinom prokomentarisali smo i aktuelnu krizu, te kako je ona uticala na trenutno stanje na IT tržištu u Srbiji – za koje, smatra ona, ne bi trebalo biti zabrinut. “Mislim da je normalno da se kriza odrazi i na ovu sferu privrede i smatram da je ovaj efekat privremen i da će se vremenom situacija vratiti u normalu”, smatra naša sagovornica i dodaje:

Citiraću jednog od mojih omiljenih podkast voditelja i autora Stivena Bartleta:
“Bilo koji profesionalni zemljotres ne može vam oduzeti znanje i ne može odučiti vaše veštine”. Savetujem kolegama da nastave da ulažu u sebe i u svoje znanje, jer je to nešto što niko ne može da vam oduzme i što će uvek vredeti.

Magdalinu smo pitali i kako je, iz njene vizure, aktuelna situacija pogodna za promenu posla ili, kao u njenom slučaju, promenu pozicije unutar kompanije. “Smatram da je teže promeniti posao sada nego ranije s obzirom da ima znatno manje otvorenih pozicija na tržištu”, otkriva ona i dodaje:

S druge strane, pošto se bavim i zapošljavanjem, mislim da ljudi osećaju sigurnost i pripadnost svojim kompanijama u ovim kriznim vremenima. Iz tog razloga mislim da nisu spremni da tek tako menjaju pozicije.

Za kolege koje nisu trenutno zadovoljne svojim poslom ili im se ukazala dobra prilika, moj savet bi bio da ipak okušaju sreću – da izađu iz zone komfora i izazovu sebe i svoje sposobnosti. Naravno, pod uslovom da su prethodno istražili novo radno okruženje, atmosferu i samu kompaniju – stabilnost, prilike za rast, ophođenje prema zaposlenima, ponašanje u kritičnim situacijama i sl.

Ta promena, dodaje ona, još je lakše ako je promena role u okviru kompanije, što mnoge kompanije omogućuju. “Ja sam ponosna što sam deo kompanije koja ulaže u svoje zaposlene i podstiče njihovo napredovanje na više pozicije”, objašnjava ona i potvrđuje da će stabilnost zaista biti u fokusu u narednom periodu:

Mislim da su ta očekivanja opravdana, smatram da svaka kompanija treba da ima uvid u svoje troškove, snage i slabosti, kao i definisanu viziju i strategiju za dalju budućnost. Naglasak moje kompanije biće na nečem novom, ali i na poboljšanju postojećih proizvoda. Prethodna godina je protekla u optimizaciji poslovanja i sada se osećamo stabilno da pokrenemo nove projekte.

Što se tiče daljeg razvoja njene karijere, Magdalina smatra da njena karijera u okviru kompanije nastavlja svoj put – od januara će biti na poziciji principal inženjer, gde će zajedno sa timom principala imati priliku da doprinosi arhitekturi i dizajnu njihovog sistema.

“Kao principal, treba da obezbedim tehničku ekspertizu i vođstvo inženjera svoje kompanije. Ovo je pretežno tehnička rola, pa su moji planovi za razvoj u skladu sa tim. Želim da nastavim da učim nove tehnologije, pohađam kurseve, posećujem konferencije. U ovom timu sam najmanje iskusna, stoga želim da opravdam poverenje koje mi je dato tako što ću raditi na sebi i pokušati da na taj način doprinesem čitavoj kompaniji”, zaključuje ona.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Pulsar istraživanje: Do sada uloženo €1,7 milijardi u ‘fintech’ startape na Balkanu

Uspešni 'fintech' startapi privlače investicije na balkanski region, što doprinosi ekonomskom rastu. Istraživanje ovog tržišta na Balkanu analizirao je Pavel Korolev, CEO Pulsar VC fonda.

Tehnologija

Heapcon 2024 o tehnološkim inovacijama koje oblikuju budućnost

Heapcon, vodeća međunarodna tehnološka konferencija u Balkanskom regionu, vraća se u Beograd sa još boljim sadržajem iz tech industrije.

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.