Mad Head Games sa igrom Scars Above napada AAA tržište

Mad Head Games sa igrom Scars Above napada AAA tržište

Rad na velikim naslovima video igara u narednim godinama biće primarni fokus domaćeg studija Mad Head Games. O procesu razvoja zahtevnih gaming projekata u 108. epizodi Office Talks podkasta govore nam Emil Esov (Assistant Game Director) i Vid Rajin (Lead Game Designer) iz ove game dev kompanije.

Još u aprilu mesecu tekuće godine imali smo priliku da pišemo o tome kako se Mad Head Games transformisao iz studija koji je radio na casual video igrama u onaj koji je sada u potpunosti okrenut ka radu na zahtevnim naslovima za PC i konzole u koje spada njihova nova video igra Scars Above.

Još od akvizicije od strane Embracer grupe 2020. godine, pomenuta game dev kompanija počela je da se fokusira na velike projekte. Sada je i zvanično došlo vreme kada o tome možemo i detaljno da pričamo, što smo i uradili sa našim gostima, Emilom i Vidom. Oni su nam pre svega govorili o tome na koji način su izgledali prvi dani u Mad Head Games-u s obzirom na to da su oni u ovom studiju već preko devet godina.

Kako je vreme prolazilo, rastao je i tim koji čini studio, pa smo tako imali priliku da govorimo o tome ko sve danas i na kojim pozicijama čini tim studija koji sada radi na znatno ozbiljnijim projektima. Štaviše, kroz ovu epizodu, naši sagovornici su se osvrnuli i na to koliko im moderni alati i tehnologije (poput Unreal Engine-a) pomažu u razvoju novih gaming projekata.

S obzirom na to da imaju veliko iskustvo rada u game dev industriji i da su dugo u Mad Head Games-u, Emil i Vid su govorili detaljnije o tome kako izgledaju i koliko su važni procesi dizajna i testiranja video igara, kao i na koji način to izgleda u pomenutom studiju. Ipak, transformacija od HOPA do zahtevnih igara se ne dešava “preko noći”, pa smo zato pričali o tome kako izgleda potražnja za talentima u industriji i sa kojim se izazovima tu suočava pomenuta kompanija.

U svakom slučaju, ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koliko je važno stabilno građenje jedne kompanijske kulture, kako i na koji način izgleda saradnja sa izdavačima – što i danas predstavlja jedan od važnijih problema u domaćoj game dev industriji.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Tehnologija

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.

Tehnologija

Digital Day 2024: Kako AI oblikuje budućnost?

Ovogodišnji Digital Day posvećen je veštačkoj inteligenciji, a vodeći stručnjaci iz ove oblasti govoriće o tome kako ona oblikuje savremeni poslovni svet.

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.