Mad Head Games sa igrom Scars Above napada AAA tržište

Mad Head Games sa igrom Scars Above napada AAA tržište

Rad na velikim naslovima video igara u narednim godinama biće primarni fokus domaćeg studija Mad Head Games. O procesu razvoja zahtevnih gaming projekata u 108. epizodi Office Talks podkasta govore nam Emil Esov (Assistant Game Director) i Vid Rajin (Lead Game Designer) iz ove game dev kompanije.

Još u aprilu mesecu tekuće godine imali smo priliku da pišemo o tome kako se Mad Head Games transformisao iz studija koji je radio na casual video igrama u onaj koji je sada u potpunosti okrenut ka radu na zahtevnim naslovima za PC i konzole u koje spada njihova nova video igra Scars Above.

Još od akvizicije od strane Embracer grupe 2020. godine, pomenuta game dev kompanija počela je da se fokusira na velike projekte. Sada je i zvanično došlo vreme kada o tome možemo i detaljno da pričamo, što smo i uradili sa našim gostima, Emilom i Vidom. Oni su nam pre svega govorili o tome na koji način su izgledali prvi dani u Mad Head Games-u s obzirom na to da su oni u ovom studiju već preko devet godina.

Kako je vreme prolazilo, rastao je i tim koji čini studio, pa smo tako imali priliku da govorimo o tome ko sve danas i na kojim pozicijama čini tim studija koji sada radi na znatno ozbiljnijim projektima. Štaviše, kroz ovu epizodu, naši sagovornici su se osvrnuli i na to koliko im moderni alati i tehnologije (poput Unreal Engine-a) pomažu u razvoju novih gaming projekata.

S obzirom na to da imaju veliko iskustvo rada u game dev industriji i da su dugo u Mad Head Games-u, Emil i Vid su govorili detaljnije o tome kako izgledaju i koliko su važni procesi dizajna i testiranja video igara, kao i na koji način to izgleda u pomenutom studiju. Ipak, transformacija od HOPA do zahtevnih igara se ne dešava “preko noći”, pa smo zato pričali o tome kako izgleda potražnja za talentima u industriji i sa kojim se izazovima tu suočava pomenuta kompanija.

U svakom slučaju, ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koliko je važno stabilno građenje jedne kompanijske kulture, kako i na koji način izgleda saradnja sa izdavačima – što i danas predstavlja jedan od važnijih problema u domaćoj game dev industriji.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Sponzorisano

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.