Mad Head Games od sada prisutan u Sarajevu – novi studio otvorio prve pozicije

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Mad Head Games od sada prisutan u Sarajevu – novi studio otvorio prve pozicije

Mad Head Games, jedan od vodećih regionalnih studija za razvoj video igara, otvorio je kancelariju u Sarajevu kao deo planiranog jačanja prisustva na BiH podneblju koje je prepoznato kao bogato talentima.

Ovaj srpski studio u potpunosti podžava rad od kuće i zapošljava ljude širom regiona. Naime, Mad Head Games je pre dve godine postao deo globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Grupe), u čijem se portfoliju nalaze studiji zaslužni za kultne gaming naslove kao što su Metro, World War Z, HALO: The Master Chief Collection, Mount & Blade II: Bannerlord, Pay Day i drugi.

Od svog osnivanja 2011. godine Mad Head Games je izdao čak 66 igara, a studio se nakon akvizicije u potpunosti okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole. Trenutno, tim pomenutog studija radi na razvoju dve video igre, tačnije na akcionoj sci-fi avanturi Scars Above, i na još uvek nenajavljenoj akcionoj video igri baziranoj na jednoj kultnoj horor franšizi.

Studio priprema velike projekte za naredni period

Kako bismo saznali nešto više detalja o inicijalnom planu za otvaranje studija u Sarajevu, upitali smo Nenada Tomića koji je CEO Mad Head Games-a, a koji tom prilikom za Netokraciju otkriva sledeće:

Posle akvizicije rastemo i radimo na sve kompleksnijim projektima koji iziskuju više talenata, i u tom kontekstu se Sarajevo pokazalo kao idealan izbor za lokaciju novog studija. BiH je bogata Game Developerima koji žele da razvijaju akcione igre za PC i konzole, ali su takvu priliku do sada uglavnom imali radeći kao projektno angažovani freelanceri za inostrane studije. U takvoj postavci oni obično rade na manjim segmentima igre, dok su kod nas uključeni u razvoj kompletnog projekta.

Tim Mad Head Games-a u Sarajevu koji bi vremenom trebalo da se širi sa novim stručnim pozicijama.

Prema Nenadovim rečima, broj zaposlenih u Sarajevu biće i preko 20 u bliskoj budućnosti sa tendencijom rasta. On nam je između ostalog otkrio da će studio u ovom gradu raditi na svim projektima na kojima radi MHG, i samim tim neće biti posebne podele. Dakle, radiće na svim akcionim i adventure naslovima za PC i konzole, najavljenim (Scars Above) i nenajavljenim (IP franšize), kao i svim ostalim koje MHG startuje u budućnosti.

Ono što je takođe bitno napomenuti, jeste da je Sarajevo treći grad u kojem je Mad Head Games prisutan, nakon Novog Sada i Beograda, i nove vesti iz ovog studija nas tek čekaju. Ovaj projekat je veliki korak ka jačanju i uključivanju BiH u regionalnu game dev scenu koja se sve većim slovima upisuje na globalnu gaming mapu.

Spisak otvorenih pozicija za Mad Head Games studio moguće je pogledati ovde.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.