Mad Head Games od sada prisutan u Sarajevu – novi studio otvorio prve pozicije

Mad Head Games od sada prisutan u Sarajevu – novi studio otvorio prve pozicije

Mad Head Games, jedan od vodećih regionalnih studija za razvoj video igara, otvorio je kancelariju u Sarajevu kao deo planiranog jačanja prisustva na BiH podneblju koje je prepoznato kao bogato talentima.

Ovaj srpski studio u potpunosti podžava rad od kuće i zapošljava ljude širom regiona. Naime, Mad Head Games je pre dve godine postao deo globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Grupe), u čijem se portfoliju nalaze studiji zaslužni za kultne gaming naslove kao što su Metro, World War Z, HALO: The Master Chief Collection, Mount & Blade II: Bannerlord, Pay Day i drugi.

Od svog osnivanja 2011. godine Mad Head Games je izdao čak 66 igara, a studio se nakon akvizicije u potpunosti okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole. Trenutno, tim pomenutog studija radi na razvoju dve video igre, tačnije na akcionoj sci-fi avanturi Scars Above, i na još uvek nenajavljenoj akcionoj video igri baziranoj na jednoj kultnoj horor franšizi.

Studio priprema velike projekte za naredni period

Kako bismo saznali nešto više detalja o inicijalnom planu za otvaranje studija u Sarajevu, upitali smo Nenada Tomića koji je CEO Mad Head Games-a, a koji tom prilikom za Netokraciju otkriva sledeće:

Posle akvizicije rastemo i radimo na sve kompleksnijim projektima koji iziskuju više talenata, i u tom kontekstu se Sarajevo pokazalo kao idealan izbor za lokaciju novog studija. BiH je bogata Game Developerima koji žele da razvijaju akcione igre za PC i konzole, ali su takvu priliku do sada uglavnom imali radeći kao projektno angažovani freelanceri za inostrane studije. U takvoj postavci oni obično rade na manjim segmentima igre, dok su kod nas uključeni u razvoj kompletnog projekta.

Tim Mad Head Games-a u Sarajevu koji bi vremenom trebalo da se širi sa novim stručnim pozicijama.

Prema Nenadovim rečima, broj zaposlenih u Sarajevu biće i preko 20 u bliskoj budućnosti sa tendencijom rasta. On nam je između ostalog otkrio da će studio u ovom gradu raditi na svim projektima na kojima radi MHG, i samim tim neće biti posebne podele. Dakle, radiće na svim akcionim i adventure naslovima za PC i konzole, najavljenim (Scars Above) i nenajavljenim (IP franšize), kao i svim ostalim koje MHG startuje u budućnosti.

Ono što je takođe bitno napomenuti, jeste da je Sarajevo treći grad u kojem je Mad Head Games prisutan, nakon Novog Sada i Beograda, i nove vesti iz ovog studija nas tek čekaju. Ovaj projekat je veliki korak ka jačanju i uključivanju BiH u regionalnu game dev scenu koja se sve većim slovima upisuje na globalnu gaming mapu.

Spisak otvorenih pozicija za Mad Head Games studio moguće je pogledati ovde.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Tehnologija

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.

Tehnologija

Digital Day 2024: Kako AI oblikuje budućnost?

Ovogodišnji Digital Day posvećen je veštačkoj inteligenciji, a vodeći stručnjaci iz ove oblasti govoriće o tome kako ona oblikuje savremeni poslovni svet.

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.