Mad Head Games od sada prisutan u Sarajevu – novi studio otvorio prve pozicije

Mad Head Games od sada prisutan u Sarajevu – novi studio otvorio prve pozicije

Mad Head Games, jedan od vodećih regionalnih studija za razvoj video igara, otvorio je kancelariju u Sarajevu kao deo planiranog jačanja prisustva na BiH podneblju koje je prepoznato kao bogato talentima.

Ovaj srpski studio u potpunosti podžava rad od kuće i zapošljava ljude širom regiona. Naime, Mad Head Games je pre dve godine postao deo globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Grupe), u čijem se portfoliju nalaze studiji zaslužni za kultne gaming naslove kao što su Metro, World War Z, HALO: The Master Chief Collection, Mount & Blade II: Bannerlord, Pay Day i drugi.

Od svog osnivanja 2011. godine Mad Head Games je izdao čak 66 igara, a studio se nakon akvizicije u potpunosti okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole. Trenutno, tim pomenutog studija radi na razvoju dve video igre, tačnije na akcionoj sci-fi avanturi Scars Above, i na još uvek nenajavljenoj akcionoj video igri baziranoj na jednoj kultnoj horor franšizi.

Studio priprema velike projekte za naredni period

Kako bismo saznali nešto više detalja o inicijalnom planu za otvaranje studija u Sarajevu, upitali smo Nenada Tomića koji je CEO Mad Head Games-a, a koji tom prilikom za Netokraciju otkriva sledeće:

Posle akvizicije rastemo i radimo na sve kompleksnijim projektima koji iziskuju više talenata, i u tom kontekstu se Sarajevo pokazalo kao idealan izbor za lokaciju novog studija. BiH je bogata Game Developerima koji žele da razvijaju akcione igre za PC i konzole, ali su takvu priliku do sada uglavnom imali radeći kao projektno angažovani freelanceri za inostrane studije. U takvoj postavci oni obično rade na manjim segmentima igre, dok su kod nas uključeni u razvoj kompletnog projekta.

Tim Mad Head Games-a u Sarajevu koji bi vremenom trebalo da se širi sa novim stručnim pozicijama.

Prema Nenadovim rečima, broj zaposlenih u Sarajevu biće i preko 20 u bliskoj budućnosti sa tendencijom rasta. On nam je između ostalog otkrio da će studio u ovom gradu raditi na svim projektima na kojima radi MHG, i samim tim neće biti posebne podele. Dakle, radiće na svim akcionim i adventure naslovima za PC i konzole, najavljenim (Scars Above) i nenajavljenim (IP franšize), kao i svim ostalim koje MHG startuje u budućnosti.

Ono što je takođe bitno napomenuti, jeste da je Sarajevo treći grad u kojem je Mad Head Games prisutan, nakon Novog Sada i Beograda, i nove vesti iz ovog studija nas tek čekaju. Ovaj projekat je veliki korak ka jačanju i uključivanju BiH u regionalnu game dev scenu koja se sve većim slovima upisuje na globalnu gaming mapu.

Spisak otvorenih pozicija za Mad Head Games studio moguće je pogledati ovde.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Najava

Portal Frilenseri: Od 3. aprila startuje novi model samooporezivanja za paušalce i frilensere

Frilenseri koji to žele, prijavu mogu da podnesu već od aprila na postojećoj PP OPO prijavi ili da sačekaju početak rada portala koji će biti dostupan na adresi frilenseri.purs.gov.rs.

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Intervju

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023.