Nordeus fondacija organizuje M3 gejming vikend - podrška mladima za ulazak u game dev industriju

Nordeus fondacija organizuje M3 gejming vikend – podrška mladima za ulazak u game dev industriju

U okviru manifestacije Maj mesec matematike (M3) koja se održava od 10. do 31. maja, i ove godine povezujući matematiku i gejming, Nordeus Fondacija zajedno sa Centrom za promociju nauke i kompanijom Playstudios Europe organizuje M3 gejming vikend u Dorćol Platz-u koji počinje u petak 27. i traje do 29. maja.

Organizacija ovog događaja i otvorene prijave za isti su ujedno prilika za mlade da uz mentore iz game dev industrije prave svoje igre tokom M3 gejming vikenda, a za najbolje timove obezbeđene su i nagrade. U okviru Gejming vikenda biće organizovan sledeći raspored:

  • trodnevni Gejm džem tokom kojeg će odabrani timovi imati priliku da prave svoje igre uz pomoć mentora i stručnjaka iz gejming industrije;
  • mali sajam igara domaćih indie gejming studija kako bi predstavili svoje igre široj javnosti;
  • izložba radova interaktivne umetnosti srednjoškolaca iz umetničkih škola u Beogradu, uz izložbu retro gejming konzola.

Na Gejm džemu, timovi iz cele Srbije imaće priliku da tokom tri dana, uz podršku mentora iz različitih gejming kompanija, prave svoje igre na zadatu temu koja se otkriva neposredno pred sam početak takmičenja. Ovo je sjajna prilika za studente i mlade ljude koje interesuje razvoj igara da za kratko vreme prođu čitav kreativni proces, povežu se sa profesionalnom gejming zajednicom, steknu praktično iskustvo, kao i da započnu ili obogate svoj portfolio.

Događaj je otvoren za javnost a prijave timova traju do 15. maja

Povodom organizacije ovog događaja, oglasio se i Nikola Mitić, generalni direktor gejming studija Playstudios Europe koji je uz Nordeus fondaciju jedan od organizatora pomenutog događaja:

Radujemo se prilici da podržimo Maj mesec matematike i da široj publici kroz matematiku približimo video igre – ne samo kao vid zabave, već i kao zanimljivu profesiju. Ipak, deo programa koji nas najviše raduje jeste Gejm džem – jer smo omogućili studentima, ali po prvi put i srednjoškolcima da se oprobaju u kreiranju video igara, da bolje upoznaju ovu industriju i da uče od iskusnih mentora koji već godinama kreiraju video igre koje igraju ljudi širom sveta.

Ovo je jedinstvena prilika u čitavom regionu u kojoj će i šira javnost moći da “zaviri” u proces pravljenja jedne igre, da upozna nezavisne kreatore i da vidi šta lokalna zajednica može da ponudi svetu video igara.

Pored svih pratećih sadržaja tokom M3 gejming vikenda, i sam Gejm džem biće otvoren za javnost. Publika će imati priliku da posmatra kreativni proces i u nedelju 29. maja da prisustvuje predstavljanju svih napravljenih igara i odabiru najboljih naslova. Prijave za sve zainteresovane timove su otvorene do nedelje 15. maja. Prijave i sve ostale potrebne informacije mogu se pronaći na ovom linku.

Inače, Game jam je engleska kovanica nastala od reči gejm (eng: game) iliti igra i džem sešn (eng: jam session) što predstavlja čin kreiranje muzike bez ikakve prethodne pripreme, sa ciljem da se podstakne kreativnost i napravi nova kompozicija. Kada se ova dva spoje, dobija se događaj na kome se u ograničenom vremenskom periodu kreiraju igre na zadatu temu bez prethodne pripreme.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.