Nordeus fondacija organizuje M3 gejming vikend - podrška mladima za ulazak u game dev industriju

Nordeus fondacija organizuje M3 gejming vikend – podrška mladima za ulazak u game dev industriju

U okviru manifestacije Maj mesec matematike (M3) koja se održava od 10. do 31. maja, i ove godine povezujući matematiku i gejming, Nordeus Fondacija zajedno sa Centrom za promociju nauke i kompanijom Playstudios Europe organizuje M3 gejming vikend u Dorćol Platz-u koji počinje u petak 27. i traje do 29. maja.

Organizacija ovog događaja i otvorene prijave za isti su ujedno prilika za mlade da uz mentore iz game dev industrije prave svoje igre tokom M3 gejming vikenda, a za najbolje timove obezbeđene su i nagrade. U okviru Gejming vikenda biće organizovan sledeći raspored:

  • trodnevni Gejm džem tokom kojeg će odabrani timovi imati priliku da prave svoje igre uz pomoć mentora i stručnjaka iz gejming industrije;
  • mali sajam igara domaćih indie gejming studija kako bi predstavili svoje igre široj javnosti;
  • izložba radova interaktivne umetnosti srednjoškolaca iz umetničkih škola u Beogradu, uz izložbu retro gejming konzola.

Na Gejm džemu, timovi iz cele Srbije imaće priliku da tokom tri dana, uz podršku mentora iz različitih gejming kompanija, prave svoje igre na zadatu temu koja se otkriva neposredno pred sam početak takmičenja. Ovo je sjajna prilika za studente i mlade ljude koje interesuje razvoj igara da za kratko vreme prođu čitav kreativni proces, povežu se sa profesionalnom gejming zajednicom, steknu praktično iskustvo, kao i da započnu ili obogate svoj portfolio.

Događaj je otvoren za javnost a prijave timova traju do 15. maja

Povodom organizacije ovog događaja, oglasio se i Nikola Mitić, generalni direktor gejming studija Playstudios Europe koji je uz Nordeus fondaciju jedan od organizatora pomenutog događaja:

Radujemo se prilici da podržimo Maj mesec matematike i da široj publici kroz matematiku približimo video igre – ne samo kao vid zabave, već i kao zanimljivu profesiju. Ipak, deo programa koji nas najviše raduje jeste Gejm džem – jer smo omogućili studentima, ali po prvi put i srednjoškolcima da se oprobaju u kreiranju video igara, da bolje upoznaju ovu industriju i da uče od iskusnih mentora koji već godinama kreiraju video igre koje igraju ljudi širom sveta.

Ovo je jedinstvena prilika u čitavom regionu u kojoj će i šira javnost moći da “zaviri” u proces pravljenja jedne igre, da upozna nezavisne kreatore i da vidi šta lokalna zajednica može da ponudi svetu video igara.

Pored svih pratećih sadržaja tokom M3 gejming vikenda, i sam Gejm džem biće otvoren za javnost. Publika će imati priliku da posmatra kreativni proces i u nedelju 29. maja da prisustvuje predstavljanju svih napravljenih igara i odabiru najboljih naslova. Prijave za sve zainteresovane timove su otvorene do nedelje 15. maja. Prijave i sve ostale potrebne informacije mogu se pronaći na ovom linku.

Inače, Game jam je engleska kovanica nastala od reči gejm (eng: game) iliti igra i džem sešn (eng: jam session) što predstavlja čin kreiranje muzike bez ikakve prethodne pripreme, sa ciljem da se podstakne kreativnost i napravi nova kompozicija. Kada se ova dva spoje, dobija se događaj na kome se u ograničenom vremenskom periodu kreiraju igre na zadatu temu bez prethodne pripreme.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.