Nordeus fondacija organizuje M3 gejming vikend - podrška mladima za ulazak u game dev industriju

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Nordeus fondacija organizuje M3 gejming vikend – podrška mladima za ulazak u game dev industriju

U okviru manifestacije Maj mesec matematike (M3) koja se održava od 10. do 31. maja, i ove godine povezujući matematiku i gejming, Nordeus Fondacija zajedno sa Centrom za promociju nauke i kompanijom Playstudios Europe organizuje M3 gejming vikend u Dorćol Platz-u koji počinje u petak 27. i traje do 29. maja.

Organizacija ovog događaja i otvorene prijave za isti su ujedno prilika za mlade da uz mentore iz game dev industrije prave svoje igre tokom M3 gejming vikenda, a za najbolje timove obezbeđene su i nagrade. U okviru Gejming vikenda biće organizovan sledeći raspored:

  • trodnevni Gejm džem tokom kojeg će odabrani timovi imati priliku da prave svoje igre uz pomoć mentora i stručnjaka iz gejming industrije;
  • mali sajam igara domaćih indie gejming studija kako bi predstavili svoje igre široj javnosti;
  • izložba radova interaktivne umetnosti srednjoškolaca iz umetničkih škola u Beogradu, uz izložbu retro gejming konzola.

Na Gejm džemu, timovi iz cele Srbije imaće priliku da tokom tri dana, uz podršku mentora iz različitih gejming kompanija, prave svoje igre na zadatu temu koja se otkriva neposredno pred sam početak takmičenja. Ovo je sjajna prilika za studente i mlade ljude koje interesuje razvoj igara da za kratko vreme prođu čitav kreativni proces, povežu se sa profesionalnom gejming zajednicom, steknu praktično iskustvo, kao i da započnu ili obogate svoj portfolio.

Događaj je otvoren za javnost a prijave timova traju do 15. maja

Povodom organizacije ovog događaja, oglasio se i Nikola Mitić, generalni direktor gejming studija Playstudios Europe koji je uz Nordeus fondaciju jedan od organizatora pomenutog događaja:

Radujemo se prilici da podržimo Maj mesec matematike i da široj publici kroz matematiku približimo video igre – ne samo kao vid zabave, već i kao zanimljivu profesiju. Ipak, deo programa koji nas najviše raduje jeste Gejm džem – jer smo omogućili studentima, ali po prvi put i srednjoškolcima da se oprobaju u kreiranju video igara, da bolje upoznaju ovu industriju i da uče od iskusnih mentora koji već godinama kreiraju video igre koje igraju ljudi širom sveta.

Ovo je jedinstvena prilika u čitavom regionu u kojoj će i šira javnost moći da “zaviri” u proces pravljenja jedne igre, da upozna nezavisne kreatore i da vidi šta lokalna zajednica može da ponudi svetu video igara.

Pored svih pratećih sadržaja tokom M3 gejming vikenda, i sam Gejm džem biće otvoren za javnost. Publika će imati priliku da posmatra kreativni proces i u nedelju 29. maja da prisustvuje predstavljanju svih napravljenih igara i odabiru najboljih naslova. Prijave za sve zainteresovane timove su otvorene do nedelje 15. maja. Prijave i sve ostale potrebne informacije mogu se pronaći na ovom linku.

Inače, Game jam je engleska kovanica nastala od reči gejm (eng: game) iliti igra i džem sešn (eng: jam session) što predstavlja čin kreiranje muzike bez ikakve prethodne pripreme, sa ciljem da se podstakne kreativnost i napravi nova kompozicija. Kada se ova dva spoje, dobija se događaj na kome se u ograničenom vremenskom periodu kreiraju igre na zadatu temu bez prethodne pripreme.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Novost

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.