Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Fond South Central Ventures, sa kojim je startap stupio u kontakt zahvaljujući učešću u programu Fonda za inovacionu delatnost, Katapult akceleratora, predvodio je krug sa investicijom od 1,5 miliona dolara. Na tu investiciju, kao učesnik Katapult akceleratora, startap je ostvario pravo da dobije dodatnih 300.000 EUR od Fonda za inovacionu delatnost u vidu koinvestirajućeg granta.

Jedan od glavnih uzroka za to jeste što ključni donosioci odluka nemaju podatke koji su im potrebni za donošenje odluka na osnovu informacija. Osnivači Lupa Technology startapa su godinama živeli sa ovim problemima, radeći na velikim međunarodnim građevinskim projektima širom sveta, i postavili su za cilj da svoje znanje pretvore u platformu koja ima uticaja u građevinskoj industriji.

Lupa pomaže kompanijama da svoje podatke pretvore u sredstvo koje “menja pravila igre” u pomenutoj industriji, a ključne karakteristike ove platforme su:

  • Iskopavanje i objedinjavanje podataka sa drugih platformi, omogućavajući kompanijama da usvoje inovacije bez ometanja postojećih tokova posla;
  • Obrada miliona dokumenata i podataka u terabajtima, uključujući e-poštu, OTT kanale, dokumente, crteže i rasporede, na brzim i bezbednim serverima;
  • Ponuda tokova rada i analize podataka specifičnih za građevinu, omogućavajući korisnicima da pregledaju, sortiraju i označe sve svoje podatke na jednoj platformi;
  • Pružanje najsavremenijih generativnih AI uvida i izveštavanja kako bi se veliki podaci pretvorili u značajne informacije.

Cilj je postati globalni lider u analizi građevinskih podataka

Klijenti kompanije Lupa uključuju Real-Estate developere, generalne izvođače radova, građevinske advokatske firme, stručne/inženjerske kompanije, osiguravajuće kompanije i druge. Oni koriste platformu ili za obradu u realnom vremenu (kontrola projekta, upravljanje rizikom, procena) ili forenzičku analizu (tužbe i sporovi, arbitraže, benchmarking podataka, arhiviranje). Primarna tržišta uključuju SAD, Veliku Britaniju, EU i GCC regione, pri čemu je njihova prodaja fokusirana i na direktnu prodaju i na prodaju zasnovanu na partnerstvu.

“S obzirom na to da smo naše dosadašnje putovanje finansirali iz sopstvenih izvora, oduševljeni smo što smo obezbedili ovu značajnu investiciju koju vodi South Central Ventures i kojoj se pridružio Katapult Accelerator (podržan od Svetske banke i Komisije EU)“, kaže generalni direktor Lupa Technology, Vladimir Milovanović. On dodaje da na ovaj način sama platforma dobija značajnu snagu na tržištu zbog svoje zrelosti i praktičnog uticaja na preduzeća, pomažući klijentima da preduzmu hrabre korake u svojoj digitalnoj transformaciji.

Sa druge strane, Goran Stevanović, partner u South Central Ventures fondu, izjavio je sledeće:

Oduševljeni smo što podržavamo Lupa Technology jer redefinišu standarde upravljanja podacima u građevinskoj industriji. Njihov inovativni pristup i duboko razumevanje građevinskih izazova pozicioniraju ih kao ključnog igrača u unapređenju operativnosti.

Uzbuđeni smo što vidimo brzo usvajanje Lupine tehnologije od strane lidera u industriji i vrednost koju dobijaju koristeći je, a u isto vreme smo zaista impresionirani kvalitetom i posvećenošću Lupa tima za uspeh u transformaciji građevinske industrije vođene veštačkom inteligencijom.

Ovo finansiranje će omogućiti Lupa Technology startapu da ubrza svoju ekspanziju na ključnim tržištima, izgradi svoj korisnički interfejs i nastavi svoj put da bude ključni akter u oblasti veštačke inteligencije i istraživanja i razvoja vezanih za građevinarstvo. Lupa ima za cilj da postane poznato ime u svetu analitike građevinskih podataka, i sa ovim finansiranjem, spremna je da ostvari globalnu lidersku ulogu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Takmičenje

Otvorene su prijave za Empple nagrade 2024!

Primarna svrha Empple nagrada jeste da ukažu na dobre prakse i na uspešne projekte i dostignuća domaćih kompanija i pojedinaca. A, ove godine uvedene su novine koje dodatno unapređuju ekspertizu iz oblasti 'employer branding'-a.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.