Startap domaćeg osnivača, podigao $6 miliona investicije u Majamiju

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Index Health, startap domaćeg osnivača, podigao $6 miliona investicije u Majamiju

Startap domaćeg osnivača Luke Ivanićevića, Index Health iz Majamija, koji nudi usluge telemedicine zasnovane na personalizovanim podacima pacijenata, podigao je $6 miliona u 'seed' rundi investiranja.

Luka Ivićević, jedan od osnivača berlinsko-beogradskog startapa po imenu Penta o kojem smo u prošlosti pisali na Netokraciji, sada ima novi venture. U pitanju je Index Health koji je Luka osnovao sa Gabrijelom Holbahom u Majamiju i koji se bavi rešenjem u domenu telemedicine, pri čemu je ovaj startap upravo osigurao 6 miliona dolara seed investicije.

Startap sa sedištem u Majamiju korisnicima nudi personalizovani pristup medicinskom tretmanu zasnovan na podacima, a uz pomoći laboratorijskih testova i specijalizovanog osoblja. Ovim povodom, Luka je za portal TechCrunch izjavio sledeće:

Uz pomoć Root Cause Medicine tehnologije, prikupljamo više od 1.000 podataka koristeći napredne laboratorijske testove, kako bismo pružili potpunu anamnezu pacijenta.

Zatim, na osnovu prikupljenih podataka, sastavljamo personalizovan tretman namenjen isključivo pojedinačnom pacijentu i lečenju njegovog stanja.

Telemedicina značajno skraćuje vreme potrebno za uspostavljanje dijagnoze

Seed rundu investiranja od $6 miliona vodili su LAUNCHub Ventures i Inovo Venture Partners, a Index Health iskoristiće ova sredstva za zapošljavanje specijalizovanih medicinskih stručnjaka, inženjerskih talenata, kao i širenje mreže korisnika širom SAD-a.

Glavni fokus Index Health-a je na kardiovaskularnim bolestima, dijabetesu, hormonima i autoimunim stanjima, a korisnici su u prilici da redovno razgovaraju sa svojim lekarom ili nutricionistom. Startap prikuplja preko 1.000 podataka za svaki sproveden laboratorijski test što, uz jednočasovni razgovor sa odabranim lekarom, značajno skraćuje vreme dijagnostike, koja sprovedena na tradicionalan način može da potraje i do nekoliko meseci.

S obzirom na to da je velika konkurencija na tržištu, osnivači Index Health-a se nadaju da će njihov personalizovani pristup zasnovan na podacima, u kombinaciji sa telemedicinom, biti pobednička formula u postavljanju dijagnoze.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Web 3.0

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.