Startap domaćeg osnivača, podigao $6 miliona investicije u Majamiju

Index Health, startap domaćeg osnivača, podigao $6 miliona investicije u Majamiju

Startap domaćeg osnivača Luke Ivićevića, Index Health iz Majamija, koji nudi usluge telemedicine zasnovane na personalizovanim podacima pacijenata, podigao je $6 miliona u 'seed' rundi investiranja.

Luka Ivićević, jedan od osnivača berlinsko-beogradskog startapa po imenu Penta o kojem smo u prošlosti pisali na Netokraciji, sada ima novi venture. U pitanju je Index Health koji je Luka osnovao sa Gabrijelom Holbahom u Majamiju i koji se bavi rešenjem u domenu telemedicine, pri čemu je ovaj startap upravo osigurao 6 miliona dolara seed investicije.

Startap sa sedištem u Majamiju korisnicima nudi personalizovani pristup medicinskom tretmanu zasnovan na podacima, a uz pomoći laboratorijskih testova i specijalizovanog osoblja. Ovim povodom, Luka je za portal TechCrunch izjavio sledeće:

Uz pomoć Root Cause Medicine tehnologije, prikupljamo više od 1.000 podataka koristeći napredne laboratorijske testove, kako bismo pružili potpunu anamnezu pacijenta.

Zatim, na osnovu prikupljenih podataka, sastavljamo personalizovan tretman namenjen isključivo pojedinačnom pacijentu i lečenju njegovog stanja.

Telemedicina značajno skraćuje vreme potrebno za uspostavljanje dijagnoze

Seed rundu investiranja od $6 miliona vodili su LAUNCHub Ventures i Inovo Venture Partners, a Index Health iskoristiće ova sredstva za zapošljavanje specijalizovanih medicinskih stručnjaka, inženjerskih talenata, kao i širenje mreže korisnika širom SAD-a.

Glavni fokus Index Health-a je na kardiovaskularnim bolestima, dijabetesu, hormonima i autoimunim stanjima, a korisnici su u prilici da redovno razgovaraju sa svojim lekarom ili nutricionistom. Startap prikuplja preko 1.000 podataka za svaki sproveden laboratorijski test što, uz jednočasovni razgovor sa odabranim lekarom, značajno skraćuje vreme dijagnostike, koja sprovedena na tradicionalan način može da potraje i do nekoliko meseci.

S obzirom na to da je velika konkurencija na tržištu, osnivači Index Health-a se nadaju da će njihov personalizovani pristup zasnovan na podacima, u kombinaciji sa telemedicinom, biti pobednička formula u postavljanju dijagnoze.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

YouTube menja algoritam – o čemu je reč?

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o promenama koje dolaze na YouTube, a koje se tiču uticaja Ad blokera na konzumaciju sadržaja, kao i na promene algoritma na ovom video servisu koji bi mogao da utiče i na korisnike i na kreatore.

Startapi i poslovanje

Lokali bez dima: Interaktivna mapa za sve one koji ne podnose duvanski dim

Na mapi se nalaze lokali širom Srbije u kojima je pušenje potpuno zabranjeno ili barem nude adekvatno izdvojen deo za (ne)pušače.

Developer Experience

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji tokom 2023. godine

Učestvovanje u anketi je anonimno i zahteva svega nekoliko minuta. Rezultate do kojih dođemo podelićemo u sklopu našeg 'Office Talks' podkasta.

Propustili ste

Tehnologija

Edge računarstvo: Uputstvo za upotrebu i korisni saveti stručnjaka

Sa Pavlom Dragišićem i Nenadom Petrovićem razgovarali smo o svemu što vas je zanimalo o 'edge computing' paradigmi i njenoj primeni kroz različite oblasti informacionih tehnologija.

Startapi i poslovanje

Launcher je prvi niški akceleratorski program – prijave traju do 20. decembra u ponoć

Naučno-tehnološki park Niš, uz finansijsku podršku kompanije Fazi i Ministarstva za nauku tehnološki razvoj i inovaciju, pokrenuo je prvi niški akceleratorski program 'Launcher'.

Office Talks Podcast

Stvaranje biometrijskih proizvoda iz Srbije

Gost 168. epizode Office Talks podkasta, bio je Nikola Vojtek iz kompanije Daon. On je govorio o svojoj poziciji Engineer Manager-a u timu koji se bavi proizvodima baziranim na biometrijskoj autentifikaciji, tehnologijama koje koriste u kompaniji, ali i kulturi poslovanja.

Web 3.0

Udruženje HUB21 u Srbiji započinje obrazovanje šire javnosti i profesionalaca u vezi sa Bitcoin tehnologijom

U Beogradu je otvoren HUB21 sa ciljem obrazovanja šire javnosti o tehnologijama u vezi sa Bitkoin. HUB21 će se pretežno baviti istraživanjem i unapređenjem poslovnih mogućnosti za lokalne IT profesionalace u Bitkoin ekosistemu. O svemu tome razgovaramo u velikom intervjuu sa osnivačima ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.