LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Kompanija LotusFlare osnovana je 2014. godine u SAD-u od strane tima koji je pomogao Facebooku da dopre do preko 1 milijarde mobilnih korisnika. LotusFlare opslužuje Verizon, Globe Telecom, Singtel, Digi, DISH Networks, Digicel i druge vodeće provajdere komunikacionih i medijskih usluga širom sveta.

Inače, ova kompanija je radila sa lokalnim beogradskim programerima na renoviranju novootvorene zgrade, pretvarajući je u napredni softverski centar u srcu Beograda. Zvanično otvaranje zakazano je za 3. oktobar kada će novu beogradsku kancelariju posetiti izvršni direktor LotusFlare-a Sem Gadodija, predstavnici LotusFlare kupaca i drugi gosti.

Plan je da se tim u Srbiji proširi na 100 zaposlenih

Kako bismo saznali nešto više detalja o planovima za otvaranje nove zgrade kompanije u Beogradu, generalni menadžer LotusFlare-a u Srbiji Marko Grujić, za Netokraciju je istakao da se tim ove kompanije veoma brzo širi, pa je samim tim bio potreban veći prostor kako bi zaposleni imali prijatnije okruženje za rad, ali i kako bi mogle da se sprovedu druge aktivnosti koje menadžment kompanije ima u planu.

Postoje i delovi kancelarija gde zaposleni mogu na aktivan način da naprave pauzu od posla.

Ono što smo uspeli da saznamo zahvaljujući Marku, jeste da LotusFlare trenutno ima oko 70 zaposlenih u Srbiji, na različitim pozicijama kao što su Frontend, Backend, Software, Marketing tim, Business Development tim, HR, DevOps. Između ostalog, on nam je otkrio da su se svi vrlo lako dogovorili sa programerima o izgledu kancelarije:

Prostorije za sastanke su nameštene prema njihovim zahtevima, takođe smo i open space podelili na različite grupe, kako bi svaki tim imao svoj prostor za rad. Štaviše, plan je da proširimo tim na 100 zaposlenih, dok se sve otvorene pozicije mogu pronaći na našoj stranici posvećenoj karijerama.

Takođe, novi prostor nam omogućava da organizujemo tech talk-ove, meet up-ove, edukaciju tržišta, kao i da se perspektivni studenti upoznaju sa radom kompanije LotusFlare na Open Day-u koji planiramo da organizujemo uskoro.

Podsetimo, osim u Srbiji, LotusFlare ima kancelarije u Kanadi, Ukrajini, Kini, Kolumbiji, Indiji i odnedavno u Poljskoj. Za više informacija posetite zvanični sajt kompanije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.