RNIDS pokreće 'Lokalac na internetu' za podršku mladim naučnicima

RNIDS pokreće ‘Lokalac na internetu’ za podršku mladim naučnicima iz Centra za talente

'Lokalac na internetu' kroz prodaju majica i ostalih artikala pomaže mladim talentima da se dodatno edukuju, izrade naučno-istraživačke radove i pripreme se za takmičenja.

Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS), pored obrazovnih institucija, projekata i događaja usmerenih razvoju internet zajednice, već godinama podršku daje i mladim naučnicima iz Centra za talente.

Od skoro, ovaj projekat prisutan je i kao Lokalac na internetukao dodatni vid podrške i brige o lokalnoj zajednici. On je način da se istomišljenici IT-evci, kreativci, stvaraoci i svi oni koji donose nova znanja i poglede na svet pronađu, povežu, udruže i okupe na jedno mesto.

Marijana Borković, saradnica za marketing i komunikacije iz RNIDS-a, ističe sledeće:

RNIDS kroz projekat ‘Lokalac na internetu’ pomaže Centru za talente da realizuje svoje programske aktivnosti, kao i da edukuje talentovanu decu i mlade naučnike. Takođe pomaže izradu naučno-istraživačkih radova i pripreme za takmičenja. Lokalac je projekat koji tek zaživeo u ovom obliku, ali svakako se nadamo da ćemo podeliti što više uspešnih priča koje podržavamo ili ćemo podržati u budućnosti.

Asortiman ‘Lokalca na internetu’ će se dodatno širiti

Fondacija je inicirala i sprovela u delo izradu majica Lokalac na internetu sa idejom da one postanu simbol lokalne internet zajednice, ovaj put i sa humanim ciljem – da se podrže talentovana deca u kojima leži potencijal za velika dostignuća. Sav prihod ostvaren prodajom majica doniraće se Centru kao pomoć za realizaciju programskih aktivnosti, edukaciju talentovane dece i mladih naučnika, izradu naučno-istraživačkih radova i pripreme za takmičenja.

Inače, prva Lokalac majica napravljena je tokom leta 2020. godine i od tada do danas su se nizali brojni modeli, a od samog početka za dizajn i izradu bio je zaslužan brend Dechko Tza’r, koji je sa Fondacijom partner na ovom projektu. Marijana navodi i sledeće:

Lokalac kontinuirano širi svoj asortiman od kad je nastao. U početku su to bile samo muške i ženske majice sa različitim dizanom, a sada kolekcija obuhvata i majice za decu, cegere i šolje. Svakako planiramo da nastavimo tim tempom, a da li će to biti dukserice, bedževi ili nešto drugo videćemo kada dođe vreme za to.

Ako razmišljate lokalno i želite da pružite svoj doprinos mladima u Srbiji, posetite lokalac.rs ili Dechko Tzar prodavnice i postanite Lokalac na internetu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.