RNIDS pokreće 'Lokalac na internetu' za podršku mladim naučnicima

RNIDS pokreće ‘Lokalac na internetu’ za podršku mladim naučnicima iz Centra za talente

'Lokalac na internetu' kroz prodaju majica i ostalih artikala pomaže mladim talentima da se dodatno edukuju, izrade naučno-istraživačke radove i pripreme se za takmičenja.

Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS), pored obrazovnih institucija, projekata i događaja usmerenih razvoju internet zajednice, već godinama podršku daje i mladim naučnicima iz Centra za talente.

Od skoro, ovaj projekat prisutan je i kao Lokalac na internetukao dodatni vid podrške i brige o lokalnoj zajednici. On je način da se istomišljenici IT-evci, kreativci, stvaraoci i svi oni koji donose nova znanja i poglede na svet pronađu, povežu, udruže i okupe na jedno mesto.

Marijana Borković, saradnica za marketing i komunikacije iz RNIDS-a, ističe sledeće:

RNIDS kroz projekat ‘Lokalac na internetu’ pomaže Centru za talente da realizuje svoje programske aktivnosti, kao i da edukuje talentovanu decu i mlade naučnike. Takođe pomaže izradu naučno-istraživačkih radova i pripreme za takmičenja. Lokalac je projekat koji tek zaživeo u ovom obliku, ali svakako se nadamo da ćemo podeliti što više uspešnih priča koje podržavamo ili ćemo podržati u budućnosti.

Asortiman ‘Lokalca na internetu’ će se dodatno širiti

Fondacija je inicirala i sprovela u delo izradu majica Lokalac na internetu sa idejom da one postanu simbol lokalne internet zajednice, ovaj put i sa humanim ciljem – da se podrže talentovana deca u kojima leži potencijal za velika dostignuća. Sav prihod ostvaren prodajom majica doniraće se Centru kao pomoć za realizaciju programskih aktivnosti, edukaciju talentovane dece i mladih naučnika, izradu naučno-istraživačkih radova i pripreme za takmičenja.

Inače, prva Lokalac majica napravljena je tokom leta 2020. godine i od tada do danas su se nizali brojni modeli, a od samog početka za dizajn i izradu bio je zaslužan brend Dechko Tza’r, koji je sa Fondacijom partner na ovom projektu. Marijana navodi i sledeće:

Lokalac kontinuirano širi svoj asortiman od kad je nastao. U početku su to bile samo muške i ženske majice sa različitim dizanom, a sada kolekcija obuhvata i majice za decu, cegere i šolje. Svakako planiramo da nastavimo tim tempom, a da li će to biti dukserice, bedževi ili nešto drugo videćemo kada dođe vreme za to.

Ako razmišljate lokalno i želite da pružite svoj doprinos mladima u Srbiji, posetite lokalac.rs ili Dechko Tzar prodavnice i postanite Lokalac na internetu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Novost

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Tehnologija

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!