'Live Video' uskoro na Instagramu

‘Live Video’ uskoro na Instagramu

Instagram je za kratko vreme postao novi i poboljšan Facebook. Kompanija u vlasništvu ovog tehnološkog giganta najavila je 'Live Video' mogućnosti koje bi uskoro mogle da budu sastavni deo mobilne aplikacije koju širom sveta koristi više od 400 miliona korisnika

insta

Samo nekoliko dana nakon što su iz Instagrama stigle vesti da kompanija uvodi mogućnosti za kupovinu direktno iz aplikacije, CEO Kevin Sistrom potvrdio je u intervjuu za Financial Times da se već uveliko radi na integraciji video prenosa uživo (Live Video), kako bi ova funkcija postala sastavni deo aplikacije.

Nema sumnje da je Instagram postao nešto potpuno novo u poslednjih nekoliko meseci. Otkako je kompanija izbacila Stories (24-časovne priče poput Snapchat Stories), sve više korisnika pribegava upravo novim načinima kreiranja i deljenja sadržaja sa svojim pratiocima. Nove funkcije interesantne su i brendovima koji će u narednom periodu sve više ulagati u ovakav sadržaj.

U intervjuu za Financial Times, Sistrom kaže:

Live Video nam je zaista interesantan. Smatram da on može da doprinese još boljem korisničkom iskustvu – ukoliko pokušavamo da ojačamo vezu sa nama dragim osobama, prenos videa uživo može biti upravo naš prozor u svet drugih ljudi.

Iako Kevin nije precizirao kada bismo mogli da vidimo nove funkcije u upotrebi, sudeći prema integraciji Boomeranga sa Stories sekcijom, Live Video mogao bi da stigne na Instagram brže nego što mislimo.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.