Predstavite vašu ideju investitorima u liftu PC Ušće!

LIFTit ‘elevator pitch’: Predstavite vašu ideju investitorima u liftu PC Ušće!

Petog novembra u prostorijama 'Top of the HUB PC Ušće' održaće se događaj pod nazivom LIFTit, na temu preduzetništva u mobilnoj industriji. U okviru same konferencije, pored izlaganja govornika i panelista, prijavljeni učesnici imaće i jedinstvenu priliku da svoju ideju predstave investitorima - doslovno u liftu.

lift_1

Kada je reč o predstavljanju ideja na LIFTit konferenciji, takmičari za pitch imaće onoliko vremena koliko je liftu potrebno da stigne na poslednji sprat poslovnog centra Ušće (elevator pitch – get it?). Tako će se tri najbolja tima po izboru stručnog žirija plasirati u finale, a nagradni fond za finaliste kreće se u rasponuod tri do pet hiljada evra.

Najbolje osvojiće i besplatno korišćenje softverskih paketa kao što su Sifu i Fra.me, instant sponzorske pakete za The European Summit, šestomesečno mentorstvo u ICT Hub-u, kao i besplatne usluge Pausal.rs servisa u trajanju od godinu dana.

Stručni predavači o domaćem ekosistemu

Bitno je napomenuti da pravo na učestovanje u predstavljanju projekata imaju svi oni startapi koji su na početku razvoja svog proizvoda ili usluge, ali i dalje nemaju uspostavljen tok prihoda. Sa druge strane, iz organizacije pozivaju na učestvovanje i one startape koji imaju respektabilne prihode kako bi podelili svoje iskustvo sa drugima.

Što se tiče predavača na predstojećem događaju, o svom iskustvu kao i o stanju startap scene u Srbiji govoriće: Sofija Popara (Pausal), Milan Trbojević (FT1P), Nebojša Lazić (StartLabs), Daniela Zlatić – Žutić (Intellectual property office), Ana Komnenović (mt:s), Vuk Guberinić (CAR:GO), Miloš Žikić (Fra.me), kao i Mila Milenković (mt:s).

Detaljan raspored predavanja, odeljak za registraciju kao i više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu LIFTit događaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Karijere

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Izveštaj

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.