Predstavite vašu ideju investitorima u liftu PC Ušće!

LIFTit ‘elevator pitch’: Predstavite vašu ideju investitorima u liftu PC Ušće!

Petog novembra u prostorijama 'Top of the HUB PC Ušće' održaće se događaj pod nazivom LIFTit, na temu preduzetništva u mobilnoj industriji. U okviru same konferencije, pored izlaganja govornika i panelista, prijavljeni učesnici imaće i jedinstvenu priliku da svoju ideju predstave investitorima - doslovno u liftu.

lift_1

Kada je reč o predstavljanju ideja na LIFTit konferenciji, takmičari za pitch imaće onoliko vremena koliko je liftu potrebno da stigne na poslednji sprat poslovnog centra Ušće (elevator pitch – get it?). Tako će se tri najbolja tima po izboru stručnog žirija plasirati u finale, a nagradni fond za finaliste kreće se u rasponuod tri do pet hiljada evra.

Najbolje osvojiće i besplatno korišćenje softverskih paketa kao što su Sifu i Fra.me, instant sponzorske pakete za The European Summit, šestomesečno mentorstvo u ICT Hub-u, kao i besplatne usluge Pausal.rs servisa u trajanju od godinu dana.

Stručni predavači o domaćem ekosistemu

Bitno je napomenuti da pravo na učestovanje u predstavljanju projekata imaju svi oni startapi koji su na početku razvoja svog proizvoda ili usluge, ali i dalje nemaju uspostavljen tok prihoda. Sa druge strane, iz organizacije pozivaju na učestvovanje i one startape koji imaju respektabilne prihode kako bi podelili svoje iskustvo sa drugima.

Što se tiče predavača na predstojećem događaju, o svom iskustvu kao i o stanju startap scene u Srbiji govoriće: Sofija Popara (Pausal), Milan Trbojević (FT1P), Nebojša Lazić (StartLabs), Daniela Zlatić – Žutić (Intellectual property office), Ana Komnenović (mt:s), Vuk Guberinić (CAR:GO), Miloš Žikić (Fra.me), kao i Mila Milenković (mt:s).

Detaljan raspored predavanja, odeljak za registraciju kao i više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu LIFTit događaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Gaming

Ovi momci su vicešampioni eEuro 2020 i profesionalni PES igrači u Srbiji

Većina muške populacije je u školskim danima provodila vreme igrajući čuveni PES sa svojim drugarima. Još tada se znalo ko je glavni u kraju, ko ima talenta za ovu igru i ko 'puni mreže' protivnicima. Upravo taj 'PES talenat', Marko Roksić Roksa i Stefan Slavković Kepa podigli su na profesionalni nivo igranja ove igre, napravivši sjajne individualne i reprezentativne rezultate na svetskom nivou.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Startapi i poslovanje

ICT Hub Venture investirao u beogradski startap Trickest sa ciljem da se podrži razvoj rešenja u oblasti ‘cyber’ bezbednosti

ICT Hub Venture, investicioni fond sa sedištem u Beogradu koji ulaže u startape u ranoj fazi razvoja, investirao je u Trickest, beogradski startap koji se bavi 'cyber' bezbednošću. Cilj je da se podrži razvoj 'cloud-based' platforme koja će omogućiti dinamično testiranje radi pronalaska slabih tačaka i ranjivosti svakog sistema.

Gaming

Kako sam sa C# prešao na C++ i zašto to ne bih uspeo bez mentora?

Industrija video igara definitivno napreduje - kako na svetskoj tako i na domaćoj sceni. Ono što doprinosi njenoj ekspanziji je prisustvo raznih besplatnih 'subscription' ili 'premium game engine'-a, među kojima se najčešće nailazi na rešenja koja koriste C# ili C++. Ovo je moja priča kako sam sa prvog programskog jezika prešao na drugi.

Startapi i poslovanje

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.