Predstavite vašu ideju investitorima u liftu PC Ušće!

LIFTit ‘elevator pitch’: Predstavite vašu ideju investitorima u liftu PC Ušće!

Petog novembra u prostorijama 'Top of the HUB PC Ušće' održaće se događaj pod nazivom LIFTit, na temu preduzetništva u mobilnoj industriji. U okviru same konferencije, pored izlaganja govornika i panelista, prijavljeni učesnici imaće i jedinstvenu priliku da svoju ideju predstave investitorima - doslovno u liftu.

lift_1

Kada je reč o predstavljanju ideja na LIFTit konferenciji, takmičari za pitch imaće onoliko vremena koliko je liftu potrebno da stigne na poslednji sprat poslovnog centra Ušće (elevator pitch – get it?). Tako će se tri najbolja tima po izboru stručnog žirija plasirati u finale, a nagradni fond za finaliste kreće se u rasponuod tri do pet hiljada evra.

Najbolje osvojiće i besplatno korišćenje softverskih paketa kao što su Sifu i Fra.me, instant sponzorske pakete za The European Summit, šestomesečno mentorstvo u ICT Hub-u, kao i besplatne usluge Pausal.rs servisa u trajanju od godinu dana.

Stručni predavači o domaćem ekosistemu

Bitno je napomenuti da pravo na učestovanje u predstavljanju projekata imaju svi oni startapi koji su na početku razvoja svog proizvoda ili usluge, ali i dalje nemaju uspostavljen tok prihoda. Sa druge strane, iz organizacije pozivaju na učestvovanje i one startape koji imaju respektabilne prihode kako bi podelili svoje iskustvo sa drugima.

Što se tiče predavača na predstojećem događaju, o svom iskustvu kao i o stanju startap scene u Srbiji govoriće: Sofija Popara (Pausal), Milan Trbojević (FT1P), Nebojša Lazić (StartLabs), Daniela Zlatić – Žutić (Intellectual property office), Ana Komnenović (mt:s), Vuk Guberinić (CAR:GO), Miloš Žikić (Fra.me), kao i Mila Milenković (mt:s).

Detaljan raspored predavanja, odeljak za registraciju kao i više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu LIFTit događaja.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Takmičenje

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Startapi i poslovanje

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Novost

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!