Da li je kultura kompanije zaista bitna stvar?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Da li je kultura kompanije zaista bitna stvar? Saznajte na 38. DaFED-u

Trideset i osmi DaFED održaće se u utorak, 3. novembra u Amfiteatru centralne zgrade novosadskog univerziteta s početkm od 18 časova. Tema predstojećeg okupljanja jeste kreiranje i održavanje kulture u kompaniji, a prisutnima će se obratiti Jasmina Nikolić i Dušan Zamurović.

dafed_2

Jasmina Nikolić dolazi iz kompamnije Jazilify čiji je osnivač. Ona se bavi agilnim razvojem i integracijom poslovnih i razvojnih procesa u softverskoj i drugim industrijama. Sertifikovani je Scrum Master i Scrum Product Owner, ali i svetski pionir u prenošenju agilnih metoda u obrazovanje gde se trenutno nalazi u ulozi zamenika predsednika Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Jasmina će u utorak održati predavanje pod nazivom “Agilna organizaciona kultura” tokom kojeg će govoriti ličnostima i karakteristikama koje poseduje svaka kompanija, ali i pojedinci koji rade u njoj. Kultura kompanije pak zavisi od istih tih pojedinaca na koje tako snažno utiče, može se meriti i može se menjati. Postavlja se međutim pitanje: postoji li “ona prava”?

Šta to čini kompanijsku kulturu?

Ispred kompanije Codecentric, prisutnima će se obratiti Dušan Zamurović koji je svoju profesionalnu karijeru započeo kao junior programer, bio je team lead, a danas je na poziciji IT operations menadžera. Iako za sebe kaže da se često meša u marketing, logistiku i HR, programiranje mu je i dalje najomiljenija oblast.

Kompanijska kultura jedan je od važnijih faktora po kome se IT kompanije ističu - ali kako se ona zapravo gradi?
Kompanijska kultura jedan je od važnijih faktora po kome se IT kompanije ističu – ali kako se ona zapravo gradi?

Zamurović će govoriti na temu “Building company culture – leading the Change”, tokom kojeg će otkriti koji su to faktori koji čine kulturu jedne kompanije. Šta je potrebno da bi se kultura gradila i menjala? Predavanje ima za cilj da ponudi odgovore na ovo i slična pitanja, obojene ličnim iskustvom govornika stečenim u nekoliko domaćih i stranih kompanija.

Rezervišite svoje mesto već danas

Iz organizacije ističu da je prisustvo DaFED-u tradicionalno besplatno za sve zainteresovane, ali da je zbog ograničenih kapaciteta potrebno potvrditi svoje prisustvo na zvaničnom sajtu DaFED-a, na kome se ujedno nalazi i više informacija o gostujućim predavačima.

DaFED su kao besplatan edukativni događaj namenjen zajednici podržale kompanije Vega IT Sourcing i Eton Digital.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Web 3.0

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Novost

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.