Milica i Ana prave personalizovane knjige za decu - i potrebna im je vaša pomoć na Kickstarteru

Milica i Ana prave personalizovane knjige za decu – i potrebna im je vaša pomoć na Kickstarteru

'Unique You Books' je projekat tima iz Srbije koji je osmislio i kreirao zanimljive personalizovane knjige. Oni su ujedno pokrenuli i Kickstarter kampanju putem koje potražuju sredstva za dalji razvoj svoje ideje.

Tim koji stoji iza ovog proizvoda čine dve sestre, Milica i Ana, koje su došle na ideju da pomognu roditeljima da kroz jedan kreativan način nauče decu da otkriju prave vrednosti. Otuda su osmislile Unique You projekat koji se zasniva na pesonalizovanim knjigama za decu, a kako bi ova ideja u potpunosti zaživela, pokrenuta je i zasebna Kickstarter kampanja koja traje još pet dana.

Ovaj dvočlani tim tako potražuje 50.000 dolara (trenutno je skupljeno nešto preko 18.000), a ova suma bi se u najvećoj meri potrošila za kreiranje ilustracija, održavanje sajta, štampanje, uređivanje i na takse koje je potrebno platiti Kickstarteru. Ukoliko sve bude bilo po planu, ideja je da ovaj projekat bude spreman za finalnu distribuciju ka krajnjim korisnicima u februaru 2022. godine.

Zanimljiv projekat Unique You pomoći će pre svega roditeljima da naprave visoko personalizovane knjige u mekom i tvrdom povezu na osnovu interesovanja, imena, izgleda i osobine ličnosti deteta. Oni će tako biti u prilici da biraju preko 300 glavnih likova i čak 180.000 ilustracija, tri pozadinske priče i 70 karakternih osobina koje se mogu takođe uslikati.

Knjiga i dizajn su završeni, ali masovnija proizvodnja zahteva ulaganja

Stručnjaci se slažu da će se deca, kada se u potpunosti mogu identifikovati sa likom i njegovim izazovima i pobedama, verovatnije bolje osećati prema sebi. Ako deca nauče da cene razlike, odrašće u ljubav, razumevanje i ceniće raznoliki svet oko sebe. Upravo zato, Milica i Ana veruju da bi Unique You knjiga može pomoći roditeljima da podstaknu pozitivne stvari kod dece i približe im svet oko njih.

Štaviše, tim koji stoji iza ovog projekta čine i sezonski ilustratori, dizajneri, autori reklamnih tekstova, programeri i marketinški stručnjaci. Da bi se umanjili rizici, rad na ovom projektu je započet pre više od dve godine, pa je knjiga u potpunosti napisana i završen je dizajn likova. Ono što je bitno napomenuti jeste da se u produkciji knjige radi sa pouzdanim štampačem koji će knjige isporučivati direktno kako bi smanjio vreme čekanja – što upravo iziskuje dodatne troškove.

Potencijalni izazovi uključuju moguća kašnjenja u slanju porudžbina zbog COVID-19 ili drugih nepredviđenih okolnosti, ali iz ovog tima obećavaju da će redovno obaveštavati o napretku ili eventualnim kašnjenjima, bez obzira na sve. A ako imate bilo kakvih pitanja, možete im pisati na info@unikue-iou.net.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Kultura 2.0

AliExpress paketi u Srbiju stižu sa većim zakašnjenjem – uticaj pandemije i dalje traje

Enigma zvana AliExpress i dalje traje, a mi proveravamo šta se trenutno dešava sa paketima i cenom shipping-a za Srbiju.

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.