Milica i Ana prave personalizovane knjige za decu - i potrebna im je vaša pomoć na Kickstarteru

Milica i Ana prave personalizovane knjige za decu – i potrebna im je vaša pomoć na Kickstarteru

'Unique You Books' je projekat tima iz Srbije koji je osmislio i kreirao zanimljive personalizovane knjige. Oni su ujedno pokrenuli i Kickstarter kampanju putem koje potražuju sredstva za dalji razvoj svoje ideje.

Tim koji stoji iza ovog proizvoda čine dve sestre, Milica i Ana, koje su došle na ideju da pomognu roditeljima da kroz jedan kreativan način nauče decu da otkriju prave vrednosti. Otuda su osmislile Unique You projekat koji se zasniva na pesonalizovanim knjigama za decu, a kako bi ova ideja u potpunosti zaživela, pokrenuta je i zasebna Kickstarter kampanja koja traje još pet dana.

Ovaj dvočlani tim tako potražuje 50.000 dolara (trenutno je skupljeno nešto preko 18.000), a ova suma bi se u najvećoj meri potrošila za kreiranje ilustracija, održavanje sajta, štampanje, uređivanje i na takse koje je potrebno platiti Kickstarteru. Ukoliko sve bude bilo po planu, ideja je da ovaj projekat bude spreman za finalnu distribuciju ka krajnjim korisnicima u februaru 2022. godine.

Zanimljiv projekat Unique You pomoći će pre svega roditeljima da naprave visoko personalizovane knjige u mekom i tvrdom povezu na osnovu interesovanja, imena, izgleda i osobine ličnosti deteta. Oni će tako biti u prilici da biraju preko 300 glavnih likova i čak 180.000 ilustracija, tri pozadinske priče i 70 karakternih osobina koje se mogu takođe uslikati.

Knjiga i dizajn su završeni, ali masovnija proizvodnja zahteva ulaganja

Stručnjaci se slažu da će se deca, kada se u potpunosti mogu identifikovati sa likom i njegovim izazovima i pobedama, verovatnije bolje osećati prema sebi. Ako deca nauče da cene razlike, odrašće u ljubav, razumevanje i ceniće raznoliki svet oko sebe. Upravo zato, Milica i Ana veruju da bi Unique You knjiga može pomoći roditeljima da podstaknu pozitivne stvari kod dece i približe im svet oko njih.

Štaviše, tim koji stoji iza ovog projekta čine i sezonski ilustratori, dizajneri, autori reklamnih tekstova, programeri i marketinški stručnjaci. Da bi se umanjili rizici, rad na ovom projektu je započet pre više od dve godine, pa je knjiga u potpunosti napisana i završen je dizajn likova. Ono što je bitno napomenuti jeste da se u produkciji knjige radi sa pouzdanim štampačem koji će knjige isporučivati direktno kako bi smanjio vreme čekanja – što upravo iziskuje dodatne troškove.

Potencijalni izazovi uključuju moguća kašnjenja u slanju porudžbina zbog COVID-19 ili drugih nepredviđenih okolnosti, ali iz ovog tima obećavaju da će redovno obaveštavati o napretku ili eventualnim kašnjenjima, bez obzira na sve. A ako imate bilo kakvih pitanja, možete im pisati na info@unikue-iou.net.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Novost

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Tehnologija

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!