Milica i Ana prave personalizovane knjige za decu - i potrebna im je vaša pomoć na Kickstarteru

Milica i Ana prave personalizovane knjige za decu – i potrebna im je vaša pomoć na Kickstarteru

'Unique You Books' je projekat tima iz Srbije koji je osmislio i kreirao zanimljive personalizovane knjige. Oni su ujedno pokrenuli i Kickstarter kampanju putem koje potražuju sredstva za dalji razvoj svoje ideje.

Tim koji stoji iza ovog proizvoda čine dve sestre, Milica i Ana, koje su došle na ideju da pomognu roditeljima da kroz jedan kreativan način nauče decu da otkriju prave vrednosti. Otuda su osmislile Unique You projekat koji se zasniva na pesonalizovanim knjigama za decu, a kako bi ova ideja u potpunosti zaživela, pokrenuta je i zasebna Kickstarter kampanja koja traje još pet dana.

Ovaj dvočlani tim tako potražuje 50.000 dolara (trenutno je skupljeno nešto preko 18.000), a ova suma bi se u najvećoj meri potrošila za kreiranje ilustracija, održavanje sajta, štampanje, uređivanje i na takse koje je potrebno platiti Kickstarteru. Ukoliko sve bude bilo po planu, ideja je da ovaj projekat bude spreman za finalnu distribuciju ka krajnjim korisnicima u februaru 2022. godine.

Zanimljiv projekat Unique You pomoći će pre svega roditeljima da naprave visoko personalizovane knjige u mekom i tvrdom povezu na osnovu interesovanja, imena, izgleda i osobine ličnosti deteta. Oni će tako biti u prilici da biraju preko 300 glavnih likova i čak 180.000 ilustracija, tri pozadinske priče i 70 karakternih osobina koje se mogu takođe uslikati.

Knjiga i dizajn su završeni, ali masovnija proizvodnja zahteva ulaganja

Stručnjaci se slažu da će se deca, kada se u potpunosti mogu identifikovati sa likom i njegovim izazovima i pobedama, verovatnije bolje osećati prema sebi. Ako deca nauče da cene razlike, odrašće u ljubav, razumevanje i ceniće raznoliki svet oko sebe. Upravo zato, Milica i Ana veruju da bi Unique You knjiga može pomoći roditeljima da podstaknu pozitivne stvari kod dece i približe im svet oko njih.

Štaviše, tim koji stoji iza ovog projekta čine i sezonski ilustratori, dizajneri, autori reklamnih tekstova, programeri i marketinški stručnjaci. Da bi se umanjili rizici, rad na ovom projektu je započet pre više od dve godine, pa je knjiga u potpunosti napisana i završen je dizajn likova. Ono što je bitno napomenuti jeste da se u produkciji knjige radi sa pouzdanim štampačem koji će knjige isporučivati direktno kako bi smanjio vreme čekanja – što upravo iziskuje dodatne troškove.

Potencijalni izazovi uključuju moguća kašnjenja u slanju porudžbina zbog COVID-19 ili drugih nepredviđenih okolnosti, ali iz ovog tima obećavaju da će redovno obaveštavati o napretku ili eventualnim kašnjenjima, bez obzira na sve. A ako imate bilo kakvih pitanja, možete im pisati na info@unikue-iou.net.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.