Milica i Ana prave personalizovane knjige za decu - i potrebna im je vaša pomoć na Kickstarteru

Milica i Ana prave personalizovane knjige za decu – i potrebna im je vaša pomoć na Kickstarteru

'Unique You Books' je projekat tima iz Srbije koji je osmislio i kreirao zanimljive personalizovane knjige. Oni su ujedno pokrenuli i Kickstarter kampanju putem koje potražuju sredstva za dalji razvoj svoje ideje.

Tim koji stoji iza ovog proizvoda čine dve sestre, Milica i Ana, koje su došle na ideju da pomognu roditeljima da kroz jedan kreativan način nauče decu da otkriju prave vrednosti. Otuda su osmislile Unique You projekat koji se zasniva na pesonalizovanim knjigama za decu, a kako bi ova ideja u potpunosti zaživela, pokrenuta je i zasebna Kickstarter kampanja koja traje još pet dana.

Ovaj dvočlani tim tako potražuje 50.000 dolara (trenutno je skupljeno nešto preko 18.000), a ova suma bi se u najvećoj meri potrošila za kreiranje ilustracija, održavanje sajta, štampanje, uređivanje i na takse koje je potrebno platiti Kickstarteru. Ukoliko sve bude bilo po planu, ideja je da ovaj projekat bude spreman za finalnu distribuciju ka krajnjim korisnicima u februaru 2022. godine.

Zanimljiv projekat Unique You pomoći će pre svega roditeljima da naprave visoko personalizovane knjige u mekom i tvrdom povezu na osnovu interesovanja, imena, izgleda i osobine ličnosti deteta. Oni će tako biti u prilici da biraju preko 300 glavnih likova i čak 180.000 ilustracija, tri pozadinske priče i 70 karakternih osobina koje se mogu takođe uslikati.

Knjiga i dizajn su završeni, ali masovnija proizvodnja zahteva ulaganja

Stručnjaci se slažu da će se deca, kada se u potpunosti mogu identifikovati sa likom i njegovim izazovima i pobedama, verovatnije bolje osećati prema sebi. Ako deca nauče da cene razlike, odrašće u ljubav, razumevanje i ceniće raznoliki svet oko sebe. Upravo zato, Milica i Ana veruju da bi Unique You knjiga može pomoći roditeljima da podstaknu pozitivne stvari kod dece i približe im svet oko njih.

Štaviše, tim koji stoji iza ovog projekta čine i sezonski ilustratori, dizajneri, autori reklamnih tekstova, programeri i marketinški stručnjaci. Da bi se umanjili rizici, rad na ovom projektu je započet pre više od dve godine, pa je knjiga u potpunosti napisana i završen je dizajn likova. Ono što je bitno napomenuti jeste da se u produkciji knjige radi sa pouzdanim štampačem koji će knjige isporučivati direktno kako bi smanjio vreme čekanja – što upravo iziskuje dodatne troškove.

Potencijalni izazovi uključuju moguća kašnjenja u slanju porudžbina zbog COVID-19 ili drugih nepredviđenih okolnosti, ali iz ovog tima obećavaju da će redovno obaveštavati o napretku ili eventualnim kašnjenjima, bez obzira na sve. A ako imate bilo kakvih pitanja, možete im pisati na info@unikue-iou.net.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Novost

Intelisale kroz reorganizaciju timova nastavlja da unapređuje svoje proizvode i usluge

Šta se dešava kada kompanija dobije veći broj klijenata i prepozna nove potrebe tržišta kao priliku za razvoj? O ovim temama razgovaramo sa Novakom Cvjetanom, novim Head of Engineering u kompaniji Intelisale.

Startapi i poslovanje

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

Propustili ste

Novost

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.

Kultura 2.0

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Startapi i poslovanje

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Tehnologija

Izabrali smo top 10 gedžeta koje možete kupiti na popustu za ‘Crni petak’

Black Friday je zvanično stigao, a sa njim i sniženja u mnogim prodavnicama širom sveta. Kao i uvek, odlučili smo da vam predstavimo najzanimljivije gedžete koje možete kupiti u toku ovog 'praznika' sniženja.

Karijere

IT-jevcima je danas teže da promene posao, a kada to čine najbitnija stavka im je – stabilnost

Magdalina Čivović, Tech Lead u kompaniji Doodle, deli svoje utiske o aktuelnim pitanjima na domaćoj tehnološkoj sceni.