Joberty lansirao Jobster, platformu za ocenjivanje poslodavaca u Srbiji

Joberty lansirao Jobster, platformu za ocenjivanje poslodavaca u Srbiji

Kompanija Joberty predstavila je svoju platformu Jobster - mesto gde možete da ocenite svog poslodavca, da se prijavite na otvorene pozicije i pitate kompanije šta god želite.

Pomenuta kompanija poslednjih nekoliko meseci radila je na novom proizvodu za srpsko tržište, sa ciljem da se zaposlenima iz drugih industrija kroz servis Jobster omogući mesto putem kojeg će se informisati o radu i uslovima rada u jednoj od kompanija koje posluju na teritoriji Srbije.

Iz Joberty-ja su istakli da razumeju da IT industrija donosi brojne benefite i da mnogi nemaju privilegiju da rade za tech kompaniju. Pod privilegijom, iz ove kompanije podrazumevaju činjenicu da je IT industrija uvek bila lider kada su u pitanju benefiti, rad na daljinu, fleksibilnost i slično.

S obzirom na to da je Joberty u prethodnom periodu uticao na to kako i na koji način biramo kompaniju i kandidate, iz ove kompanije su osetili potrebu i odgovornost da poboljšaju transparentnost rada i u drugim delatnostima. Upravo tako, Jobster može da utiče na finansije, marketing, FMCG i mnoge druge oblasti.

Štaviše, iz Joberty-ja navode kako je cilj da se kroz ovaj projekat stvori bolja transparentnost radnih mesta, za sve, pa je iz tih razloga Jobster tu da ostane kao prva i jedina platforma te vrste u Srbiji.

Joberty i Jobster kao povezane platforme?

Lansiranje potpuno novog proizvoda, tačnije servisa Jobster, za Netokraciju je prokomentarisao Nikola Mijailović, CEO i suosnivač kompanije Joberty koji je tom prilikom istakao sledeće:

Potreba za razmenom iskustava o radu kod poslodavavaca je univerzalna i nije fokusirana samo na IT industriju. Često dobijamo komentare u smeru “Bilo bi super da postoji Joberty za marketare… ili… mogu li da napišem utisak na Joberty-u za banku u kojoj radim?”. Sada smo svima otvorili prostor da mogu transparentno da podele te informacije.

Krenuli smo od IT-ja kao vodeće industrije, validirali da potreba postoji i vremenom usavršavali proizvod. Nakon toga smo odlučili da ove velike promene u načinu zapošljavanja prenesemo i na ostale industrije. Želimo da zajedno kreiramo bolja radna okruženja i utičemo na uvođenje benefita koji su do sada bili privilegija samo za programere.

Nikola je između ostalog istakao da Jobster ima za cilj da pomogne kandidatima da donesu informisanu odluku o budućem poslodavcu na osnovu anonimnih utisaka zaposlenih. Sa druge strane, kako on dodaje, na ovaj način se pomaže kompanijama da zaposle i zadrže najbolje talente. “Jobster je u vlasništvu naše kompanije Joberty Technologies, a u narednom periodu planiramo da u određenim segmentima povežemo platforme Joberty i Jobster”, dodaje Nikola.

Mijailović je takođe dodao da je Jobster svakako jednistven na svoj način i ne postoji ni jedna slična platforma na našem tržištu. “Postoje određena globalna i lokalna rešenja za ocenjivanje poslodavaca koja nisu zaživela kod nas. Prostor za unapređenje je svakako veliki i radujemo se prilici da napravimo veliku promenu na našem tržištu, kako za kandidate, tako i za kompanije”, zaključio je Nikola.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.