JobFair Srbija pomaže IT studentima da nađu prvi posao ili praksu

JobFair već 16 godina pomaže studentima tehnoloških fakulteta da naprave prve profesionalne korake

Sajam poslova i praksi 'JobFair - kreiraj svoju budućnost!' ove godine okupio je studente iz cele Srbije. Sa organizatorima razgovaramo o prelasku na 'online' format i prisećamo se kako je sve počelo.

Sajam poslova i praksi JobFair – Kreiraj svoju budućnost! pre 16 godina pokrenule su dve studentske organizacije koje imaju ogranak i u Beogradu: Istek (Udruženje studenata elektrotehnike Evrope) i BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope). Tadašnji studenti shvatili su da je bitno poboljšati veze između kompanija i mladih i našli su način da to i urade po ugledu na manifestacije sličnog tipa koje organizuju studentska udruženja širom Evrope.

Tako je nastao pomenuti sajam poslova i praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, a vizija koju su prvi organizatori Sajma imali, a koja je i ostala do danas, jeste sprečavanje odliva mozgova i mogućnost zapošljavanja mladih u struci u našoj zemlji.

U nastavku teksta razgovaramo sa Oljom Jakovljević i Ognjenom Trticom, studentima koji su danas glavni organizatori Sajma. Oni su nam otkrili i koliko je bilo izazovno ceo događaj preseliti na Internet, a prisećamo se i samog nastanka projekta.

Pored sajamskog dela, studenti imaju i dodatne sadržaje za profesionalni razvoj

Na početku razgovora, Olja i Ognjen objasnili su nam da je prvi organizacioni tim bio sastavljen od predstavnika BEST-a i Istek-a, kao i osoba odgovornih za kontakt sa kompanijama, odnose sa javnošću i Informacione tehnologije. “Takva timska struktura, nezavisna od oba udruženja organizatora sajma, se pokazala kao dobitna kombinacija i danas se primenjuje”, pojašnjava Ognjen i dodaje:

Taj prvobitni tim je imao jako težak zadatak, ali ga je krasio veliki entuzijazam, požrtvovanost i neizmerna želja da projekat uspe. Mnogi od ljudi koji su učestvovali u organizaciji Sajma proteklih godina, danas su Alumni članovi udruženja i predstavnici uspešnih kompanija, prijatelja JobFair-a, i svi oni su saglasni u jednoj oceni: da je rad u timu kao što je JobFair Organizacioni Odbor, ipak nešto drugo, nešto mnogo veće od rada u timu jedne kompanije.

U međuvremenu, JobFair je prerastao svoje osnivače i nove generacije, među kojima su i Olja i Ognjen, rade na tome da on bude još bolji, a njihov uspeh ogleda se i u tome da je na prvom Sajmu učestvovalo 12 kompanija iz tehničko-tehnoloških oblasti, a danas taj broj iznosi preko 50. “Osim toga, povećali smo i broj posetioca, poslatih CV-jeva i uveli nove aktivnosti koje su propratni deo Sajma”, objašnjava Olja i dodaje:

Svake godine trudimo se da te sadržaje unapredimo, vodeći računa o najnovijim trendovima i aktuelnim dešavanjima među studentima. Pored sajamskog dela organizujemo i seminar ličnih i profesionalnih veština, simulaciju razgovora za posao, panel diskusije i diskusije sa zaposlenima vodećih kompanija u našoj zemlji o aktuelnim temama iz inženjerske branše.

Ovogodišnji JobFair održan je online, ali je okupio studente iz cele zemlje

Olja i Ognjen u nastavku razgovora objasnili su nam i da je želja organizatora bila da JobFair ne bude samo mesto gde će studenti pokušavati da se dopadnu kompanijama, već da i same kompanije JobFair vide kao mesto gde mogu da se afirmišu među talentovanim studentimamesto gde će se “boriti” za mlade stručnjake.

Kompanije su zaista prepoznale važnost JobFair-a, prihvatile učešće na radionicama i postavljale štandove iz godine u godinu, ali im je 2020. godina, kao i svim organizatorima fizičkih događaja, postavila nove izazove. Ognjen objašnjava:

JobFair je nastao još 2005. godine i ono što smo poslednjih 15 godina gradili jeste tradicija: prvi ponedeljak i utorak u novembru svake godine rezervisan je za JobFair i punu zgradu Tehničkih fakulteta. Nažalost, ove godine zbog mera koje su na snazi, nismo uspeli da obezbedimo Sajam u istom obliku, ali smo se zato potrudili da naš Sajam postane karijerna platforma.

To je, saglasni su naši sagovornici, bilo prilično izazovno, morali su da se brzo prilagode novim uslovima i kreiraju novi koncept Sajma, ali uz trud i rad više od 100 volontera, uspeli su da naprave odgovarajuće virtualno rešenje. “Naš website www.jobfair.rs je postao online platforma tokom 2. i 3. novembra, a svaki posetilac Sajma je imao priliku da se registruje, ostavi svoj CV, virtualno poseti štandove kompanija učesnica i kroz Zoom platformu razgovara sa predstavnicima ovih kompanija. Uspeli smo da kreiramo budućnost i ove godine, uprkos svim preprekama i okupili smo studente iz cele zemlje“, objasnila je Olja za Netokraciju.

Na kraju razgovora, naši sagovornici su nam otkrili i svoje lične planove što se tiče daljeg razvoja karijere: prioritet je završetak studija. “Plan je da uskoro krenemo u potragu za praksom ili poslom u struci i da tokom sledećeg leta, pored učenja za ispite, steknemo prvo radno iskustvo. Na JobFair-u smo se uverili koliko zapravo mogućnosti postoji za mlade ljude u Srbiji, tako da se jako radujemo onome što budućnost nosi”, zaključuju oni.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.