$350.000 investicije za domaći Joberty

$350.000 investicije za domaći Joberty

Online platforma IT poslova Joberty koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane fonda Kroog Ventures. Ovo je bila idealna prilika da u 65. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo sa Nikolom Mijailovićem, direktorom ovog startapa. 

U tekstu koji smo objavili krajem septembra, preneli smo informaciju da je ulaganjem u Joberty od 350.000 dolara, ova platforma dostigla vrednost od 3,3 miliona dolara i to samo dve godine od osnivanja. Osim što je govorio o investiciji kao najznačajnijim poslovnim momentom za ovaj startap, Nikola se prisetio samih karijernih početaka i ulaska u HR industriju.

Otuda je jedna od tema ove epizode bila inicijalna ideja za nastanak Joberty-ja koji se ubrzo razvio u jednu od značajnijih platformi za IT poslove u Srbiji sa ciljem da pruži kvalitetno korisničko iskustvo i edukuje ovdašnje tržište kada je reč o regrutovanju kadra i potrazi za poslom u pomenutoj industriji. Naš sagovornik nam je otkrio i da za sada Joberty ima 30.000 registrovanih IT profesionalaca, kao i da sarađuju sa oko 600 kompanija.

Kao direktor ove platforme, Nikola je pričao i o tome koliko je zapravo pandemija uticala na porast aktivnih pozicija u IT industriji, a jedan od pokazatelja za to je i rast broja oglasa na Joberty-ju koji je porastao i za tri puta kada bi se poredlila 2020. i tekuća godina – u domenu tržišta rada. Otuda smo došli do zaključka da, uprkos nestabilnom periodu, IT tržište raste više nego što je to ranije bio slučaj.

Štaviše, saznaćete i koji su to naredni planovi za Joberty koji u ovom trenutku aktivno širi svoj tim stručnjaka i planira širenje na nova tržišta, a u tom segmentu već je izvršen soft launch proizvoda u Hrvatskoj, dok pored toga sledi testiranje servisa u Kaliforniji.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Ostavi komentar

  1. Vlado

    Vlado

    15. 10. 2021. u 09:58 Odgovori

    Joberty..dali je istina da je jedan od investitora covek, Vladan Balaban, iz Srbije cija firma je jedna od najlosije ocenjenih od strane zaposlenih i da se nakon investicije rezultat te kompanije popravio rapidno. Sta nam to govori?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.