Joberty primio investiciju od $350.000 za dalje širenje poslovanja

Joberty osigurao $350.000 investicije za dalje širenje – sledi beta verzija u Hrvatskoj, a potom i testiranje u Kaliforniji

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures. Nikola Mijailović, direktor i jedan od osnivača, otkriva buduće planove.

Kako iz Joberty-ja ističu, ulaganjem u iznosu od $350.000 ovaj projekat je dostigao vrednost od čak $3.3 miliona i to samo dve godine od osnivanja ove platforme. “Joberty je ubrzo nakon osnivanja prepoznat kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru”, navodi se u saopštenju.

Platforma od osnivanja do danas broji preko 27.000 IT profesionalaca i 600 kompanija, navode oni, a investicija će biti iskorišćena za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire. Tim povodom oglasio se i Nikola Mijailović, CEO i suosnivač ove platforme, koji je za Netokraciju istakao sledeće:

U narednim mesecima ćemo lansirati BETA verziju novog proizvoda u Hrvatskoj i započeti testiranje koncepta u Kaliforniji. Odlučili smo se za početak za Hrvatsku, jer je IT tržište dosta slično našem, u smislu veličine, potreba ciljne grupe i problema transparentnosti sa kojima se IT zajednica susreće.

Sa druge strane, Kalifornija je najveći tehnološki hub na svetu sa više od 600.000 developera, od čega je skoro polovina u Silicijumskoj dolini. Tržište je veoma zahtevno, a ukupni godišnji prihodi koje se ostvaruju od tech oglasa za posao veći su od 250 miliona $. Zbog svega navedenog, za nas je veoma važno da detaljno istestiramo koncept proizvoda i hipoteze, pre nego što zvanično pokrenemo operacije na tržištu. U zavisnosti od prvih rezultata u Kaliforniji, dosta će zavisiti strategija daljeg širenja poslovanja. Svakako nam je u planu da u prvoj polovini 2022. otvorimo nova tržišta.

Uskoro i dodatna specijalizacija proizvoda za developere

Ovaj tim u narednom periodu očekuje i dodatno unapređenje platforme a Mijailović otkriva da razvijaju novu verziju proizvoda za inostrana tržišta. “Nakon dve godine rada u Srbiji i dodatnih istraživanja koja smo sprovodili, stekli smo dosta jasnu sliku u kom pravcu treba da se dalje razvijamo”, otkriva on i dodaje:

Jedan deo novih saznanja smo već implementirali u BETA verziji, koja će se dodatno nadograđivati shodno feedbacku korisnika. Fokus daljeg razvoja će biti na dodatnoj specijalizaciji proizvoda za developere. Na kraju dana, product roadmap se formira shodno potrebama korisnika. U Srbiji nas takođe čeka dosta posla na unapređenju sadašnjeg Joberty-a, sa krajnjim ciljem da u budućnosti imamo jedan globalni proizvod na svim tržištima, koji može lako da skalira.

Povodom ove investicije oglasio se i Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača Kroog Ventures fonda, koji navodi sledeće:

IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25%. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve IT projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu.

Kompanije su, dodaje se u saopštenju, već uočile prednosti korišćenja platforme – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informisanja o radnim mestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu utisaka koje pročitaju na platformi. “Takođe, firme navode da im upravo sa Joberty-a dolaze najrelevantniji kandidati”, kažu oni, a Nikola ističe i da iza Joberty-ja u ovom trenutku stoji tim od 15 ljudi:

Pre godinu dana u ovo vreme bilo nas je troje na full time, a sada tim broji skoro 15 članova. Trenutno radimo na formiranju Account Management tima u Hrvatskoj, a u Srbiji ćemo uskoro imati otvoreno nekoliko marketing pozicija u okviru Growth tima koji formiramo za SAD tržište.

Glavna uloga Growth tima na početku biće da testira hipoteze i kanale akvizicije korisnika. Tražićemo pre svega ljude koji su radoznali, otvorenog uma i fokusirani na rezultate. Što se tiče development tima, početkom naredne godine ćemo zapošljavati nove inženjere.

Inače, Joberty je domaća platforma koja omogućava zaposlenima u tehnološkom sektoru da podele svoja iskustva u radu i pronađu posao, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta. Na taj način nastoji da široj zajednici pruži priliku da steknu dodatni uvid u kulturu IT kompanija, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Dealroom: Srpski startapi od danas deo globalnog servisa za privlačenje VC kapitala

Danas smo prisustvovali predstavljanju platforme serbia.dealroom.co koja obezbeđuje komunikaciju srpskog startap ekosistema na lokalnom i svetskom nivou, omogućavajući na taj način veću vidljivost na mapi investitora.

Office Talks Podcast

Kako iznajmiti kuću na selu?

Gosti 130. epizode Office Talks podkasta bili su osnivači 'booking' servisa Selo.rs sa kojima smo pričali o razvoju turizma u Srbiji i poslovanju servisa koji ima preko 2.000 smeštajnih jedinica u bazi.

Startapi i poslovanje

Srpski Digital Spark dnevno beleži više od 75.000 B2B korisnika

Srpska kompanija Softech Solutions dizajnirala je Digital Spark, servis za prodaju koji je pridobio poverenje više od 20 kompanija u 8 država jugoistočne Evrope. O kakvom proizvodu je reč i čime se izdvaja od ostalih na tržištu, saznajte u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Najava

Tenderly i Trapesys organizuju ‘Web3 u Petnici’

Od 15. do 21. maja, Tenderly i Trapesys organizuju web3 seminar u Israživačkoj stanici Petnica, a svi učesnici imaće priliku da učestvuju u nizu predavanja i radionica, predvođenih iskusnim mentorima.

Gaming

Drugo izdanje SGA ‘For The Win’ konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Beograd ponovo, na nekoliko dana, zahvaljujući For The Win konferenciji postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope.

Karijere

Kandidati cene jednostavan proces zapošljavanja – zašto ga vaša firma komplikuje?

Ovaj osvrt je nastao kao konstruktivna kritika na osnovu ličnog, ali i iskustava ljudi koji su bili u procesu traženja ili promene posla u proteklih 6 meseci.

Kolumna

Može li web3 zauvek promeniti digitalni marketing?

U svojoj novoj kolumni za Netokraciju, Ivana Tomić analizira načine na koje web3 može da unapredi digitalni marketing i pomogne mu da prevaziđe neke od najvećih izazova s kojima se suočava.

Novost

Zuckerberg otpušta još 10.000 zaposlenih – sahranjuje Metaverse i pre nego što je zaživeo

Svedočimo li proprasti tehnološkog giganta koji skoro dve decenije dominira tržištem društvenih mreža i hoće li Zuckerberg uspeti da izvuče kompaniju iz novonastale krize?

Analiza

Goran Milovanović: Neće vas zameniti veštačka inteligencija, već onaj ko zna da je koristi

Kompanija Open AI objavila je GPT-4, novu i značajno unapređenu verziju svog popularnog jezičkog modela, zasnovanog na veštačkoj inteligenciji. Koje sve mogućnosti otvara ovaj proizvod i da li treba da brinemo za budućnost naših poslova, pitanja su na koja nam je odgovorio Goran Milovanović koji je Lead Data Scientist.