Joberty primio investiciju od $350.000 za dalje širenje poslovanja

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Joberty osigurao $350.000 investicije za dalje širenje – sledi beta verzija u Hrvatskoj, a potom i testiranje u Kaliforniji

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures. Nikola Mijailović, direktor i jedan od osnivača, otkriva buduće planove.

Kako iz Joberty-ja ističu, ulaganjem u iznosu od $350.000 ovaj projekat je dostigao vrednost od čak $3.3 miliona i to samo dve godine od osnivanja ove platforme. “Joberty je ubrzo nakon osnivanja prepoznat kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru”, navodi se u saopštenju.

Platforma od osnivanja do danas broji preko 27.000 IT profesionalaca i 600 kompanija, navode oni, a investicija će biti iskorišćena za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire. Tim povodom oglasio se i Nikola Mijailović, CEO i suosnivač ove platforme, koji je za Netokraciju istakao sledeće:

U narednim mesecima ćemo lansirati BETA verziju novog proizvoda u Hrvatskoj i započeti testiranje koncepta u Kaliforniji. Odlučili smo se za početak za Hrvatsku, jer je IT tržište dosta slično našem, u smislu veličine, potreba ciljne grupe i problema transparentnosti sa kojima se IT zajednica susreće.

Sa druge strane, Kalifornija je najveći tehnološki hub na svetu sa više od 600.000 developera, od čega je skoro polovina u Silicijumskoj dolini. Tržište je veoma zahtevno, a ukupni godišnji prihodi koje se ostvaruju od tech oglasa za posao veći su od 250 miliona $. Zbog svega navedenog, za nas je veoma važno da detaljno istestiramo koncept proizvoda i hipoteze, pre nego što zvanično pokrenemo operacije na tržištu. U zavisnosti od prvih rezultata u Kaliforniji, dosta će zavisiti strategija daljeg širenja poslovanja. Svakako nam je u planu da u prvoj polovini 2022. otvorimo nova tržišta.

Uskoro i dodatna specijalizacija proizvoda za developere

Ovaj tim u narednom periodu očekuje i dodatno unapređenje platforme a Mijailović otkriva da razvijaju novu verziju proizvoda za inostrana tržišta. “Nakon dve godine rada u Srbiji i dodatnih istraživanja koja smo sprovodili, stekli smo dosta jasnu sliku u kom pravcu treba da se dalje razvijamo”, otkriva on i dodaje:

Jedan deo novih saznanja smo već implementirali u BETA verziji, koja će se dodatno nadograđivati shodno feedbacku korisnika. Fokus daljeg razvoja će biti na dodatnoj specijalizaciji proizvoda za developere. Na kraju dana, product roadmap se formira shodno potrebama korisnika. U Srbiji nas takođe čeka dosta posla na unapređenju sadašnjeg Joberty-a, sa krajnjim ciljem da u budućnosti imamo jedan globalni proizvod na svim tržištima, koji može lako da skalira.

Povodom ove investicije oglasio se i Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača Kroog Ventures fonda, koji navodi sledeće:

IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25%. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve IT projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu.

Kompanije su, dodaje se u saopštenju, već uočile prednosti korišćenja platforme – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informisanja o radnim mestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu utisaka koje pročitaju na platformi. “Takođe, firme navode da im upravo sa Joberty-a dolaze najrelevantniji kandidati”, kažu oni, a Nikola ističe i da iza Joberty-ja u ovom trenutku stoji tim od 15 ljudi:

Pre godinu dana u ovo vreme bilo nas je troje na full time, a sada tim broji skoro 15 članova. Trenutno radimo na formiranju Account Management tima u Hrvatskoj, a u Srbiji ćemo uskoro imati otvoreno nekoliko marketing pozicija u okviru Growth tima koji formiramo za SAD tržište.

Glavna uloga Growth tima na početku biće da testira hipoteze i kanale akvizicije korisnika. Tražićemo pre svega ljude koji su radoznali, otvorenog uma i fokusirani na rezultate. Što se tiče development tima, početkom naredne godine ćemo zapošljavati nove inženjere.

Inače, Joberty je domaća platforma koja omogućava zaposlenima u tehnološkom sektoru da podele svoja iskustva u radu i pronađu posao, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta. Na taj način nastoji da široj zajednici pruži priliku da steknu dodatni uvid u kulturu IT kompanija, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Web 3.0

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Novost

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.