Joberty primio investiciju od $350.000 za dalje širenje poslovanja

Joberty osigurao $350.000 investicije za dalje širenje – sledi beta verzija u Hrvatskoj, a potom i testiranje u Kaliforniji

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures. Nikola Mijailović, direktor i jedan od osnivača, otkriva buduće planove.

Kako iz Joberty-ja ističu, ulaganjem u iznosu od $350.000 ovaj projekat je dostigao vrednost od čak $3.3 miliona i to samo dve godine od osnivanja ove platforme. “Joberty je ubrzo nakon osnivanja prepoznat kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru”, navodi se u saopštenju.

Platforma od osnivanja do danas broji preko 27.000 IT profesionalaca i 600 kompanija, navode oni, a investicija će biti iskorišćena za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire. Tim povodom oglasio se i Nikola Mijailović, CEO i suosnivač ove platforme, koji je za Netokraciju istakao sledeće:

U narednim mesecima ćemo lansirati BETA verziju novog proizvoda u Hrvatskoj i započeti testiranje koncepta u Kaliforniji. Odlučili smo se za početak za Hrvatsku, jer je IT tržište dosta slično našem, u smislu veličine, potreba ciljne grupe i problema transparentnosti sa kojima se IT zajednica susreće.

Sa druge strane, Kalifornija je najveći tehnološki hub na svetu sa više od 600.000 developera, od čega je skoro polovina u Silicijumskoj dolini. Tržište je veoma zahtevno, a ukupni godišnji prihodi koje se ostvaruju od tech oglasa za posao veći su od 250 miliona $. Zbog svega navedenog, za nas je veoma važno da detaljno istestiramo koncept proizvoda i hipoteze, pre nego što zvanično pokrenemo operacije na tržištu. U zavisnosti od prvih rezultata u Kaliforniji, dosta će zavisiti strategija daljeg širenja poslovanja. Svakako nam je u planu da u prvoj polovini 2022. otvorimo nova tržišta.

Uskoro i dodatna specijalizacija proizvoda za developere

Ovaj tim u narednom periodu očekuje i dodatno unapređenje platforme a Mijailović otkriva da razvijaju novu verziju proizvoda za inostrana tržišta. “Nakon dve godine rada u Srbiji i dodatnih istraživanja koja smo sprovodili, stekli smo dosta jasnu sliku u kom pravcu treba da se dalje razvijamo”, otkriva on i dodaje:

Jedan deo novih saznanja smo već implementirali u BETA verziji, koja će se dodatno nadograđivati shodno feedbacku korisnika. Fokus daljeg razvoja će biti na dodatnoj specijalizaciji proizvoda za developere. Na kraju dana, product roadmap se formira shodno potrebama korisnika. U Srbiji nas takođe čeka dosta posla na unapređenju sadašnjeg Joberty-a, sa krajnjim ciljem da u budućnosti imamo jedan globalni proizvod na svim tržištima, koji može lako da skalira.

Povodom ove investicije oglasio se i Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača Kroog Ventures fonda, koji navodi sledeće:

IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25%. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve IT projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu.

Kompanije su, dodaje se u saopštenju, već uočile prednosti korišćenja platforme – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informisanja o radnim mestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu utisaka koje pročitaju na platformi. “Takođe, firme navode da im upravo sa Joberty-a dolaze najrelevantniji kandidati”, kažu oni, a Nikola ističe i da iza Joberty-ja u ovom trenutku stoji tim od 15 ljudi:

Pre godinu dana u ovo vreme bilo nas je troje na full time, a sada tim broji skoro 15 članova. Trenutno radimo na formiranju Account Management tima u Hrvatskoj, a u Srbiji ćemo uskoro imati otvoreno nekoliko marketing pozicija u okviru Growth tima koji formiramo za SAD tržište.

Glavna uloga Growth tima na početku biće da testira hipoteze i kanale akvizicije korisnika. Tražićemo pre svega ljude koji su radoznali, otvorenog uma i fokusirani na rezultate. Što se tiče development tima, početkom naredne godine ćemo zapošljavati nove inženjere.

Inače, Joberty je domaća platforma koja omogućava zaposlenima u tehnološkom sektoru da podele svoja iskustva u radu i pronađu posao, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta. Na taj način nastoji da široj zajednici pruži priliku da steknu dodatni uvid u kulturu IT kompanija, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Najava

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Startapi i poslovanje

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.