Joberty primio investiciju od $350.000 za dalje širenje poslovanja

Joberty osigurao $350.000 investicije za dalje širenje – sledi beta verzija u Hrvatskoj, a potom i testiranje u Kaliforniji

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures. Nikola Mijailović, direktor i jedan od osnivača, otkriva buduće planove.

Kako iz Joberty-ja ističu, ulaganjem u iznosu od $350.000 ovaj projekat je dostigao vrednost od čak $3.3 miliona i to samo dve godine od osnivanja ove platforme. “Joberty je ubrzo nakon osnivanja prepoznat kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru”, navodi se u saopštenju.

Platforma od osnivanja do danas broji preko 27.000 IT profesionalaca i 600 kompanija, navode oni, a investicija će biti iskorišćena za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire. Tim povodom oglasio se i Nikola Mijailović, CEO i suosnivač ove platforme, koji je za Netokraciju istakao sledeće:

U narednim mesecima ćemo lansirati BETA verziju novog proizvoda u Hrvatskoj i započeti testiranje koncepta u Kaliforniji. Odlučili smo se za početak za Hrvatsku, jer je IT tržište dosta slično našem, u smislu veličine, potreba ciljne grupe i problema transparentnosti sa kojima se IT zajednica susreće.

Sa druge strane, Kalifornija je najveći tehnološki hub na svetu sa više od 600.000 developera, od čega je skoro polovina u Silicijumskoj dolini. Tržište je veoma zahtevno, a ukupni godišnji prihodi koje se ostvaruju od tech oglasa za posao veći su od 250 miliona $. Zbog svega navedenog, za nas je veoma važno da detaljno istestiramo koncept proizvoda i hipoteze, pre nego što zvanično pokrenemo operacije na tržištu. U zavisnosti od prvih rezultata u Kaliforniji, dosta će zavisiti strategija daljeg širenja poslovanja. Svakako nam je u planu da u prvoj polovini 2022. otvorimo nova tržišta.

Uskoro i dodatna specijalizacija proizvoda za developere

Ovaj tim u narednom periodu očekuje i dodatno unapređenje platforme a Mijailović otkriva da razvijaju novu verziju proizvoda za inostrana tržišta. “Nakon dve godine rada u Srbiji i dodatnih istraživanja koja smo sprovodili, stekli smo dosta jasnu sliku u kom pravcu treba da se dalje razvijamo”, otkriva on i dodaje:

Jedan deo novih saznanja smo već implementirali u BETA verziji, koja će se dodatno nadograđivati shodno feedbacku korisnika. Fokus daljeg razvoja će biti na dodatnoj specijalizaciji proizvoda za developere. Na kraju dana, product roadmap se formira shodno potrebama korisnika. U Srbiji nas takođe čeka dosta posla na unapređenju sadašnjeg Joberty-a, sa krajnjim ciljem da u budućnosti imamo jedan globalni proizvod na svim tržištima, koji može lako da skalira.

Povodom ove investicije oglasio se i Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača Kroog Ventures fonda, koji navodi sledeće:

IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25%. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve IT projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu.

Kompanije su, dodaje se u saopštenju, već uočile prednosti korišćenja platforme – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informisanja o radnim mestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu utisaka koje pročitaju na platformi. “Takođe, firme navode da im upravo sa Joberty-a dolaze najrelevantniji kandidati”, kažu oni, a Nikola ističe i da iza Joberty-ja u ovom trenutku stoji tim od 15 ljudi:

Pre godinu dana u ovo vreme bilo nas je troje na full time, a sada tim broji skoro 15 članova. Trenutno radimo na formiranju Account Management tima u Hrvatskoj, a u Srbiji ćemo uskoro imati otvoreno nekoliko marketing pozicija u okviru Growth tima koji formiramo za SAD tržište.

Glavna uloga Growth tima na početku biće da testira hipoteze i kanale akvizicije korisnika. Tražićemo pre svega ljude koji su radoznali, otvorenog uma i fokusirani na rezultate. Što se tiče development tima, početkom naredne godine ćemo zapošljavati nove inženjere.

Inače, Joberty je domaća platforma koja omogućava zaposlenima u tehnološkom sektoru da podele svoja iskustva u radu i pronađu posao, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta. Na taj način nastoji da široj zajednici pruži priliku da steknu dodatni uvid u kulturu IT kompanija, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.