Joberty primio investiciju od $350.000 za dalje širenje poslovanja

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Joberty osigurao $350.000 investicije za dalje širenje – sledi beta verzija u Hrvatskoj, a potom i testiranje u Kaliforniji

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures. Nikola Mijailović, direktor i jedan od osnivača, otkriva buduće planove.

Kako iz Joberty-ja ističu, ulaganjem u iznosu od $350.000 ovaj projekat je dostigao vrednost od čak $3.3 miliona i to samo dve godine od osnivanja ove platforme. “Joberty je ubrzo nakon osnivanja prepoznat kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru”, navodi se u saopštenju.

Platforma od osnivanja do danas broji preko 27.000 IT profesionalaca i 600 kompanija, navode oni, a investicija će biti iskorišćena za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire. Tim povodom oglasio se i Nikola Mijailović, CEO i suosnivač ove platforme, koji je za Netokraciju istakao sledeće:

U narednim mesecima ćemo lansirati BETA verziju novog proizvoda u Hrvatskoj i započeti testiranje koncepta u Kaliforniji. Odlučili smo se za početak za Hrvatsku, jer je IT tržište dosta slično našem, u smislu veličine, potreba ciljne grupe i problema transparentnosti sa kojima se IT zajednica susreće.

Sa druge strane, Kalifornija je najveći tehnološki hub na svetu sa više od 600.000 developera, od čega je skoro polovina u Silicijumskoj dolini. Tržište je veoma zahtevno, a ukupni godišnji prihodi koje se ostvaruju od tech oglasa za posao veći su od 250 miliona $. Zbog svega navedenog, za nas je veoma važno da detaljno istestiramo koncept proizvoda i hipoteze, pre nego što zvanično pokrenemo operacije na tržištu. U zavisnosti od prvih rezultata u Kaliforniji, dosta će zavisiti strategija daljeg širenja poslovanja. Svakako nam je u planu da u prvoj polovini 2022. otvorimo nova tržišta.

Uskoro i dodatna specijalizacija proizvoda za developere

Ovaj tim u narednom periodu očekuje i dodatno unapređenje platforme a Mijailović otkriva da razvijaju novu verziju proizvoda za inostrana tržišta. “Nakon dve godine rada u Srbiji i dodatnih istraživanja koja smo sprovodili, stekli smo dosta jasnu sliku u kom pravcu treba da se dalje razvijamo”, otkriva on i dodaje:

Jedan deo novih saznanja smo već implementirali u BETA verziji, koja će se dodatno nadograđivati shodno feedbacku korisnika. Fokus daljeg razvoja će biti na dodatnoj specijalizaciji proizvoda za developere. Na kraju dana, product roadmap se formira shodno potrebama korisnika. U Srbiji nas takođe čeka dosta posla na unapređenju sadašnjeg Joberty-a, sa krajnjim ciljem da u budućnosti imamo jedan globalni proizvod na svim tržištima, koji može lako da skalira.

Povodom ove investicije oglasio se i Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača Kroog Ventures fonda, koji navodi sledeće:

IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25%. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve IT projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu.

Kompanije su, dodaje se u saopštenju, već uočile prednosti korišćenja platforme – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informisanja o radnim mestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu utisaka koje pročitaju na platformi. “Takođe, firme navode da im upravo sa Joberty-a dolaze najrelevantniji kandidati”, kažu oni, a Nikola ističe i da iza Joberty-ja u ovom trenutku stoji tim od 15 ljudi:

Pre godinu dana u ovo vreme bilo nas je troje na full time, a sada tim broji skoro 15 članova. Trenutno radimo na formiranju Account Management tima u Hrvatskoj, a u Srbiji ćemo uskoro imati otvoreno nekoliko marketing pozicija u okviru Growth tima koji formiramo za SAD tržište.

Glavna uloga Growth tima na početku biće da testira hipoteze i kanale akvizicije korisnika. Tražićemo pre svega ljude koji su radoznali, otvorenog uma i fokusirani na rezultate. Što se tiče development tima, početkom naredne godine ćemo zapošljavati nove inženjere.

Inače, Joberty je domaća platforma koja omogućava zaposlenima u tehnološkom sektoru da podele svoja iskustva u radu i pronađu posao, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta. Na taj način nastoji da široj zajednici pruži priliku da steknu dodatni uvid u kulturu IT kompanija, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.