Automobili, YouTube karijera i video produkcija (gost Ivan Živadinović)

Automobili, YouTube karijera i video produkcija (gost Ivan Živadinović)

Gost 38. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bio je Ivan Živadinovć, osnivač jednog od popularnijih YouTube kanala posvećenih auto industriji. Sa njim smo razgovarali o najranijim počecima snimanja, pa sve do osnivanja sopstvene produkcije.

U jednom iskrenom i otvorenom razgovoru, Ivan nam je otkrio da je, iako su ga arhitektura i građevina na početku studentskih dana najviše zanimali, ljubav prema automobilizmu prevagnula najviše – što ga je i nateralno da započne na izgradnji jednog YouTube kanala posvećenog četvorotočkašima. Opipavanje ove teritorije kao i kreiranje video sadržaja on je počeo 2013. godine, da bi Testosteeron i zvanično nastao 2016.

Danas, ovaj kanal broji preko 100.000 pretplatnika i Ivan zajedno sa svojom kolegom Nikolom znatno je unapredio sam proces produkcije videa i montažu, izdvojivši se tako od konkurencije nezavisnih kreatora u Srbiji kada je video testiranje automobila u pitanju. U ovoj epizodi on nam je govorio upravo o tome kako je ušao u ovaj svet i kako sada, nekoliko godina kasnije izgleda montaža, snimanje, kreativa za video i ostalo.

Kroz razgovor sa našim sagovornikom uspeli smo da saznamo da su on i njegov kolega Nikola video produkciju samostalo razvili i da, nezavisno od kanala, planiraju da se time bave što više i u narednom periodu, stvarajući tako sopstveni studio za izradu video sadržaja. Kada je reč o samom Testosteeronu, Živadinović je govorio o tome kako izgleda proces snimanja i odabir automobila, od dogovora sa vlasnicima ili auto kućama, pa sve do finalnog proizvoda na YouTube-u.

Štaviše, imali smo priliku i da razgovaramo o građenju jednog video kanala na Internetu kao biznisu, osvrnuvši se komercijalne i druge saradnje koje je Ivan do sada ostvario. Između ostalog bilo je i nešto više reči o video specijalima kao zasebnom formatu na kanalu, a on nam je otkrio da li se u narednom periodu mogu očekivati novine na tom polju.

Kako je razgovor tekao dalje, dotakli smo se teme podcasta, tačnije auto emisija koje je Ivan zajedno pokrenuo sa Nikolom u okviru Testosteerona, a u okviru kojih komentarišu aktuelnosti i novosti iz industrije – što je bila prilika i da se osvrnemo na to koliko je pandemija uticala na izgradnju njihovog kanala.

Na samom kraju pričali smo i o domaćoj YouTube auto sceni i njenom razvoju, uz osvrt na tradicionalno auto novinarstvo koje postepeno prelazi na Internet formate, ali i o Ivanovim planovima i novinama vezanim za Testosteeron u godinama koje dolaze.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.