Automobili, YouTube karijera i video produkcija (gost Ivan Živadinović)

Automobili, YouTube karijera i video produkcija (gost Ivan Živadinović)

Gost 38. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bio je Ivan Živadinovć, osnivač jednog od popularnijih YouTube kanala posvećenih auto industriji. Sa njim smo razgovarali o najranijim počecima snimanja, pa sve do osnivanja sopstvene produkcije.

U jednom iskrenom i otvorenom razgovoru, Ivan nam je otkrio da je, iako su ga arhitektura i građevina na početku studentskih dana najviše zanimali, ljubav prema automobilizmu prevagnula najviše – što ga je i nateralno da započne na izgradnji jednog YouTube kanala posvećenog četvorotočkašima. Opipavanje ove teritorije kao i kreiranje video sadržaja on je počeo 2013. godine, da bi Testosteeron i zvanično nastao 2016.

Danas, ovaj kanal broji preko 100.000 pretplatnika i Ivan zajedno sa svojom kolegom Nikolom znatno je unapredio sam proces produkcije videa i montažu, izdvojivši se tako od konkurencije nezavisnih kreatora u Srbiji kada je video testiranje automobila u pitanju. U ovoj epizodi on nam je govorio upravo o tome kako je ušao u ovaj svet i kako sada, nekoliko godina kasnije izgleda montaža, snimanje, kreativa za video i ostalo.

Kroz razgovor sa našim sagovornikom uspeli smo da saznamo da su on i njegov kolega Nikola video produkciju samostalo razvili i da, nezavisno od kanala, planiraju da se time bave što više i u narednom periodu, stvarajući tako sopstveni studio za izradu video sadržaja. Kada je reč o samom Testosteeronu, Živadinović je govorio o tome kako izgleda proces snimanja i odabir automobila, od dogovora sa vlasnicima ili auto kućama, pa sve do finalnog proizvoda na YouTube-u.

Štaviše, imali smo priliku i da razgovaramo o građenju jednog video kanala na Internetu kao biznisu, osvrnuvši se komercijalne i druge saradnje koje je Ivan do sada ostvario. Između ostalog bilo je i nešto više reči o video specijalima kao zasebnom formatu na kanalu, a on nam je otkrio da li se u narednom periodu mogu očekivati novine na tom polju.

Kako je razgovor tekao dalje, dotakli smo se teme podcasta, tačnije auto emisija koje je Ivan zajedno pokrenuo sa Nikolom u okviru Testosteerona, a u okviru kojih komentarišu aktuelnosti i novosti iz industrije – što je bila prilika i da se osvrnemo na to koliko je pandemija uticala na izgradnju njihovog kanala.

Na samom kraju pričali smo i o domaćoj YouTube auto sceni i njenom razvoju, uz osvrt na tradicionalno auto novinarstvo koje postepeno prelazi na Internet formate, ali i o Ivanovim planovima i novinama vezanim za Testosteeron u godinama koje dolaze.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.