Automobili, YouTube karijera i video produkcija (gost Ivan Živadinović)

Automobili, YouTube karijera i video produkcija (gost Ivan Živadinović)

Gost 38. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bio je Ivan Živadinovć, osnivač jednog od popularnijih YouTube kanala posvećenih auto industriji. Sa njim smo razgovarali o najranijim počecima snimanja, pa sve do osnivanja sopstvene produkcije.

U jednom iskrenom i otvorenom razgovoru, Ivan nam je otkrio da je, iako su ga arhitektura i građevina na početku studentskih dana najviše zanimali, ljubav prema automobilizmu prevagnula najviše – što ga je i nateralno da započne na izgradnji jednog YouTube kanala posvećenog četvorotočkašima. Opipavanje ove teritorije kao i kreiranje video sadržaja on je počeo 2013. godine, da bi Testosteeron i zvanično nastao 2016.

Danas, ovaj kanal broji preko 100.000 pretplatnika i Ivan zajedno sa svojom kolegom Nikolom znatno je unapredio sam proces produkcije videa i montažu, izdvojivši se tako od konkurencije nezavisnih kreatora u Srbiji kada je video testiranje automobila u pitanju. U ovoj epizodi on nam je govorio upravo o tome kako je ušao u ovaj svet i kako sada, nekoliko godina kasnije izgleda montaža, snimanje, kreativa za video i ostalo.

Kroz razgovor sa našim sagovornikom uspeli smo da saznamo da su on i njegov kolega Nikola video produkciju samostalo razvili i da, nezavisno od kanala, planiraju da se time bave što više i u narednom periodu, stvarajući tako sopstveni studio za izradu video sadržaja. Kada je reč o samom Testosteeronu, Živadinović je govorio o tome kako izgleda proces snimanja i odabir automobila, od dogovora sa vlasnicima ili auto kućama, pa sve do finalnog proizvoda na YouTube-u.

Štaviše, imali smo priliku i da razgovaramo o građenju jednog video kanala na Internetu kao biznisu, osvrnuvši se komercijalne i druge saradnje koje je Ivan do sada ostvario. Između ostalog bilo je i nešto više reči o video specijalima kao zasebnom formatu na kanalu, a on nam je otkrio da li se u narednom periodu mogu očekivati novine na tom polju.

Kako je razgovor tekao dalje, dotakli smo se teme podcasta, tačnije auto emisija koje je Ivan zajedno pokrenuo sa Nikolom u okviru Testosteerona, a u okviru kojih komentarišu aktuelnosti i novosti iz industrije – što je bila prilika i da se osvrnemo na to koliko je pandemija uticala na izgradnju njihovog kanala.

Na samom kraju pričali smo i o domaćoj YouTube auto sceni i njenom razvoju, uz osvrt na tradicionalno auto novinarstvo koje postepeno prelazi na Internet formate, ali i o Ivanovim planovima i novinama vezanim za Testosteeron u godinama koje dolaze.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.