Automobili, YouTube karijera i video produkcija (gost Ivan Živadinović)

Automobili, YouTube karijera i video produkcija (gost Ivan Živadinović)

Gost 38. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bio je Ivan Živadinovć, osnivač jednog od popularnijih YouTube kanala posvećenih auto industriji. Sa njim smo razgovarali o najranijim počecima snimanja, pa sve do osnivanja sopstvene produkcije.

U jednom iskrenom i otvorenom razgovoru, Ivan nam je otkrio da je, iako su ga arhitektura i građevina na početku studentskih dana najviše zanimali, ljubav prema automobilizmu prevagnula najviše – što ga je i nateralno da započne na izgradnji jednog YouTube kanala posvećenog četvorotočkašima. Opipavanje ove teritorije kao i kreiranje video sadržaja on je počeo 2013. godine, da bi Testosteeron i zvanično nastao 2016.

Danas, ovaj kanal broji preko 100.000 pretplatnika i Ivan zajedno sa svojom kolegom Nikolom znatno je unapredio sam proces produkcije videa i montažu, izdvojivši se tako od konkurencije nezavisnih kreatora u Srbiji kada je video testiranje automobila u pitanju. U ovoj epizodi on nam je govorio upravo o tome kako je ušao u ovaj svet i kako sada, nekoliko godina kasnije izgleda montaža, snimanje, kreativa za video i ostalo.

Kroz razgovor sa našim sagovornikom uspeli smo da saznamo da su on i njegov kolega Nikola video produkciju samostalo razvili i da, nezavisno od kanala, planiraju da se time bave što više i u narednom periodu, stvarajući tako sopstveni studio za izradu video sadržaja. Kada je reč o samom Testosteeronu, Živadinović je govorio o tome kako izgleda proces snimanja i odabir automobila, od dogovora sa vlasnicima ili auto kućama, pa sve do finalnog proizvoda na YouTube-u.

Štaviše, imali smo priliku i da razgovaramo o građenju jednog video kanala na Internetu kao biznisu, osvrnuvši se komercijalne i druge saradnje koje je Ivan do sada ostvario. Između ostalog bilo je i nešto više reči o video specijalima kao zasebnom formatu na kanalu, a on nam je otkrio da li se u narednom periodu mogu očekivati novine na tom polju.

Kako je razgovor tekao dalje, dotakli smo se teme podcasta, tačnije auto emisija koje je Ivan zajedno pokrenuo sa Nikolom u okviru Testosteerona, a u okviru kojih komentarišu aktuelnosti i novosti iz industrije – što je bila prilika i da se osvrnemo na to koliko je pandemija uticala na izgradnju njihovog kanala.

Na samom kraju pričali smo i o domaćoj YouTube auto sceni i njenom razvoju, uz osvrt na tradicionalno auto novinarstvo koje postepeno prelazi na Internet formate, ali i o Ivanovim planovima i novinama vezanim za Testosteeron u godinama koje dolaze.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Native Teams: Kako doći do i na šta potrošiti €6,3 miliona investicije?

Kompanija Native Teams, koja je zakonski poslodavac za frilensere, podigla je višemilionsku investiciju od grupe fondova. Evo u šta će uložiti dobijen novac.

Office Talks Podcast

Besplatna pravna dokumenta za sve startape

U 194. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o 'Open Source Documentation' projektu koji je proizašao iz Tenderly Garaže a koji je namenjen da pomogne startapima kada je reč o pravnim dokumentima.

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.