Glasine su počele: ‘Force Touch’ stiže na iPhone 6s?

Glasine su počele: ‘Force Touch’ stiže na iPhone 6s?

Vreme koje provedemo čekajući nove modele kompanije iz Kupertina, uglavnom je ispunjeno povremenim glasinama o budućim karakteristikama uređaja, posebno kada je reč o novom iPhone-u koji bi prema pojedinim informacijama trebalo da stigne sa ‘Force Touch’ ekranom.

iPhone-6s
Novi iPhone vizuelno ne bi trebao da se razlikuje od prethodnika (Izvor: fonearena.com)

Kako piše The Wall Street Journal, novi iPhone 6s će biti prvi telefon iz poznate kompanije sa “Force Touch” ekranom koji je veoma sličan ekranu na Apple Watch-u. Ova tehnologija obezbediće potpuno drugačiju interakciju i iskustvo korisnicima, te pružiti nove opcije programerima kada je reč o razvoju aplikacija ili opcija koje postaju dostupne ukoliko korisnik pritisne ekran jače.

Poređenja radi, pri standardnom dodiru ekrana, bitno je koliko dugo držite prst, a ne koliko jako pritiskate sam displej. Sudeći prema pojedinim izvorima WSJ navodi i da bi Apple mogao pored trenutne sive, srebrne i zlatne, dodati još jednu boju kada je reč o ponudi telefona.

Šta nam to lepo spremaju?

Nama ostaje da vidimo šta su nam to ljudi iz Kupertina lepo spremili – tek kada novi iPhone bude i zvanično predstavljen. Ipak, poučeni nekim prethodnim iskustvima, Apple je na s modelima telefona dodavao novu kameru i naprednije tehničke karakteristike, a kako bi saznali da li će nova “mašina” biti upakovana i u drugačije dizajnirano kućište, moramo sačekati još neko vreme!

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Najava

Portal Frilenseri: Od 3. aprila startuje novi model samooporezivanja za paušalce i frilensere

Frilenseri koji to žele, prijavu mogu da podnesu već od aprila na postojećoj PP OPO prijavi ili da sačekaju početak rada portala koji će biti dostupan na adresi frilenseri.purs.gov.rs.

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023.