Instagram za web - veće fotografije i pregledniji sadržaj

Instagram za web – veće fotografije i pregledniji sadržaj

Popularni servis za deljenje fotografija predstavio je sinoć redizajniranu web aplikaciju tj. stranicu, koja je korisnicima širom sveta već dostupna. Noviteti jesu veće fotografije, ali i nešto lepši i pregledniji način da ostanete u toku sa vašim prijateljima i njihovim trenutcima.

Instagram

Kako piše The Verge, fotografije su sada znatno veće nego što je to ranije bio slučaj. Sadržaj na webu (profil korisnika) je raspoređen tako da pratioci mogu pregledavati po tri velike slike u jednom redu, za razliku od prethodnih pet. Redizajnirani Instagram više ne krasi cover sadržaj na profilu sačinjen od manjih fotografija, već umesto toga stoji kružna fotografija profila, nalik aplikaciji za pametne telefone.

Nova web aplikacija/stranica poznate društvene mreže znatno podseća na veoma jednostavan VSCO Grid – sajt kome je takođe primarna delatnost objavljivanje fotografija korisnika širom sveta. Ne bi bilo iznenađujuće da je prelepi prikaz sadržaja na VSCO-u inspirisao Instagram da konačno ažurira svoju stranicu, čineći je tako još boljim mestom za pregled foto sadržaja.

Nova iteracija Instagrama na webu omogućava i pretragu sadržaja na osnovu hashtag-a, dok iz ove društvene mreže navode da je redizajnirana stranica već uveliko dostupna korisnicima širom sveta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Propustili ste

Kultura 2.0

Kako da nam internet iskustvo bude bolje (i mnogo bezbednije) u 2021. godini?

Ako razmišljate o tome da li (i kako) da promenite svoje internet navike po pitanju privatnosti i bezbednosti - ovo je tekst za vas.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Startapi i poslovanje

Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a uz najavljene nove akvizicije širom regiona

Kompanija HTEC akvizirala je Konstrukt u cilju pojačanja produktnog i brend dizajna za svoje klijente.

Internet marketing

Oglašavanje na Snapchatu nije bauk i treba ga iskoristiti pre konkurencije

Koji tip kompanija u Srbiji bi trebalo da razmisli o tome da se priključi Snapchatu i da se oglašava na toj društvenoj mreži?

Office Talks Podcast

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Kultura 2.0

Žene imaju jednaku sposobnost ‘preživljavanja’ na online platformama, ali slabije ulaze u ovu oblast

Predstavljamo vam rezultate specijalnog izdanja Gigmetar istraživanja koje pokazuje kako su se gig radnice adaptirale na nove uslove rada koje je donela pandemija.