Uz novi Instagram, nikada više nećete propustiti ‘fotku’ doručka

Vaš prijatelj je doručkovao? Instagram se pobrinuo da to više nikada ne propustite!

Popularna društvena mreža za deljenje fotografija, dobila je nove alate koji bi trebalo da doprinesu još lepšem izgledu mnogobrojnih ‘umetničkih dela’ korisnika. Naime, reč je o novim opcijama pod nazivom ‘Fade’ i ‘Color’, koje služe za podešavanje tonova boja, te ublažavanje oštrine same fotografije.

instagram

Kako piše Mashable, pored novih alata za editovanje sadržaja, ažurirani Instagram pruža mogućnost korisnicima da dobiju notifikacije na svom uređaju kada prijatelji ili profili koje prate objave nove sadržaje. Ovu opciju možete aktivirati dodirom na tri tačkice u gornjem desnom uglu profila koji pratite, a zatim odaberete opciju Turn on Post Notification.

Što se tiče obrade fotografija putem ove popularne aplikacije, nova opcija “Fade” direktno utiče na ublažavanje oštrine same slike, te joj dodaje mirniji ton, ističu iz Instagrama. Pomenuti alat možda već podseća na neke filtere, međutim njegov efekat je znatno veći i fokusira se na pojedine delove slike. Takođe korisniku je dostupan i slajder putem koga se određuje jačina ovog alata.

Color and Fade
Izgled novih alata Fade i Color. (Izvor: Mashable)

Sa druge strane, opcija koji nosi naziv “Color”, zadužena je za dodavanje različitih nijansi i senki samoj fotografiji. Na korisniku je da odabere hoće li se fokusirati na tamniju ili svetliju stranu slike, te nakon toga može izabrati dobijenu nijansu. Boje koje su trenutno dostupne za korišćenje jesu žuta, narandžasta, crvena, roze, plava, ljubičasta i zelena.

Najnoviju verziju Instagram aplikacije sa pomenutim opcijama, već sada možete preuzeti za Android uređaje putem Google Play prodavnice, dok iz kompanije ističu da će iOS verzija biti dostupna za nekoliko dana putem App Store prodavnice. Notifikacije koje obaveštavaju o postovanju sadržaja, mogu se već sada koristiti, navodi se iz Instagrama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.