Uz novi Instagram, nikada više nećete propustiti ‘fotku’ doručka

Vaš prijatelj je doručkovao? Instagram se pobrinuo da to više nikada ne propustite!

Popularna društvena mreža za deljenje fotografija, dobila je nove alate koji bi trebalo da doprinesu još lepšem izgledu mnogobrojnih ‘umetničkih dela’ korisnika. Naime, reč je o novim opcijama pod nazivom ‘Fade’ i ‘Color’, koje služe za podešavanje tonova boja, te ublažavanje oštrine same fotografije.

instagram

Kako piše Mashable, pored novih alata za editovanje sadržaja, ažurirani Instagram pruža mogućnost korisnicima da dobiju notifikacije na svom uređaju kada prijatelji ili profili koje prate objave nove sadržaje. Ovu opciju možete aktivirati dodirom na tri tačkice u gornjem desnom uglu profila koji pratite, a zatim odaberete opciju Turn on Post Notification.

Što se tiče obrade fotografija putem ove popularne aplikacije, nova opcija “Fade” direktno utiče na ublažavanje oštrine same slike, te joj dodaje mirniji ton, ističu iz Instagrama. Pomenuti alat možda već podseća na neke filtere, međutim njegov efekat je znatno veći i fokusira se na pojedine delove slike. Takođe korisniku je dostupan i slajder putem koga se određuje jačina ovog alata.

Color and Fade
Izgled novih alata Fade i Color. (Izvor: Mashable)

Sa druge strane, opcija koji nosi naziv “Color”, zadužena je za dodavanje različitih nijansi i senki samoj fotografiji. Na korisniku je da odabere hoće li se fokusirati na tamniju ili svetliju stranu slike, te nakon toga može izabrati dobijenu nijansu. Boje koje su trenutno dostupne za korišćenje jesu žuta, narandžasta, crvena, roze, plava, ljubičasta i zelena.

Najnoviju verziju Instagram aplikacije sa pomenutim opcijama, već sada možete preuzeti za Android uređaje putem Google Play prodavnice, dok iz kompanije ističu da će iOS verzija biti dostupna za nekoliko dana putem App Store prodavnice. Notifikacije koje obaveštavaju o postovanju sadržaja, mogu se već sada koristiti, navodi se iz Instagrama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.