53% predstavnika IT firmi najavilo rast plata za do 10% u 2024. godini

Istraživanje: 53% predstavnika IT kompanija najavilo rast plata za do 10% u 2024. godini

'Šta to radi programere' je istraživanje koje po drugi put sprovode kompanije Osiguranik, Infostud, HelloWorld, Tim centar i Rezilient. Predstavljamo rezultate do kojih su došli.

Odgovori su prikupljani tokom juna i jula 2023. godine, a učestvovali su donosioci odluka iz 120 IT kompanija (HR menadžeri, top menadžeri i vlasnici), kao i 232 zaposlena iz preko 170 IT kompanija koje posluju kod nas.

Ovaj izveštaj fokusiran je isključivo na IT sektor, a deo je većeg istraživanja koje je obuhvatilo 407 kompanija iz čak 15 različitih industrija, kao i 2.500 zaposlenih. Glavne teme koje su obrađivane u izveštaju usmerenom na tehnološki sektor tiču se beneficija, rada na daljinu, wellbeing podrške zaposlenih i HR trendova.

Organizatori ističu i da su u istraživanju učestvovale i one kompanije sa manje od 50 zaposlenih, kao i kompanije preko 500 zaposlenih. Najvažnije rezultate do kojih su došli predstavljamo u nastavku.

Koji su najveći benefiti za programere u ovom trenutku?

Jedna od četiri oblasti o kojima su ispitani zaposleni i IT kompanije tiče se beneficija: da li ih programeri imaju zaista u tolikom broju i koje su to beneficije najzastupljenije, a šta je ono što oni žele?

Rezultati kažu da je beneficija koje IT kompanije trenutno u najvećoj meri obezbeđuju svojim zaposlenima – mogućnost rada od kuće, koju ima čak 89% programera. Ipak, to je za 6% manje od prošle godine, kada je ovaj benefit imalo čak 95% zaposlenih u IT-u.

Nakon toga, dolazi i benefit dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koji 71% zaposlenih ima omogućeno i reklo bi se da je u oblasti IT-a odavno postao must-have za privlačenje i zadržavanje talenata. Potom, sledi fleksibilno radno vreme koje ima 66% zaposlenih, što je manje nego prošle godine, kada je 72% programera imalo ovaj benefit.

Sledeći benefit su team building aktivnosti sa 62% zaposlenih kojima su one obezbeđene, a ovde se vidi značajan pad u odnosu na prošlu godinu kada je zajedničke timske aktivnosti imalo 81% zaposlenih. Top pet benefita završićemo sa plaćenim edukacijama i treninzima koje 44% zaposlenih ima obezbeđeno, što je za 14% manje od prošle godine.

U izveštaju istraživanja možete videti koje još benefite obezbeđuju IT kompanije svojim zaposlenima, kao i poređenje sa prethodnom godinom. Osim toga, zaposleni su odgovorili koliko su zadovoljni benefitima, šta im je lično najvažnija beneficija i koji je kompanijski budžet za njih.

58% rada u srpskoj IT industriji odvija se remote

Podatak koji zasigurno raduje sve programere i one koji se u ove vode tek upuštaju jeste da, kao što smo spomenuli, čak 89% njih ima mogućnost rada od kuće, gde 45% njih bira rad od kuće bez ograničenja, 10% njih može da radi samo od kuće, a 34% njih može u određenoj meri.

Uzeti su još neki podaci, odnosno odgovori zaposlenih i kompanija i donesen je zaključak da se čak 58% rada u srpskoj IT industriji odvija remote. U većim kompanijama zaposleni više rade remote.

Kada se uporede remote i onsite oblik rada prema ključnim Emloyee Experience pokazateljima kao što su angažovanost, balans privatnog i poslovnog života, povezanost sa kolegama i benefiti – pobednik je upravo hibridni model. Zanimljivo je čak da je povezanost sa kolegama jednaka kod onih koji stalno rade od kuće i kod zaposlenih koji stalno rade iz kancelarije, dok je i u ovom segmentu predvodnik hibridni model.

Wellbeing program i dalje sporedna stvar

Mentalni izazovi sa kojima se suočavaju zaposleni ne treba da budu tabu tema, kako posebno ističu organizatori istraživanja, a wellbeing podrška zaposlenih treba da bude jedan od ključnih segmenata poslovanja svake kompanije:

Wellbeing predstavlja spoj mentalnog, fizičkog, emocionalnog i socijalnog zdravlja, visok nivo životnog zadovoljstva, osećaj kontrole, svrhe i smisla, kao i sposobnost upravljanja stresom. Ukratko objašnjeno – osećaj sreće, životno zadovoljstvo i dobro funkcionisanje u životu. Složićemo se da to nije jednostavno postići, ali uz pravu podršku kompanije, zaposleni zasigurno mogu lakše savladati izazove sa kojima se susreću.

Nažalost, čak 39% zaposlenih u IT kompanijama nema obezbeđen niti jedan wellbeing program. Od onih koji imaju, najveći procenat (njih 32%) ima obezbeđene fitnes aktivnosti (joga, teretana i drugi vidovi rekreakcije).

Ipak, tema koja privlači najviše pažnje tiče se plata u IT sektoru, a ako je suditi prema sadašnjoj situaciji može se očekivati njihov rast. Čak 53% predstavnika kompanija izjavilo je da će rast plata biti za do 10% u narednoj godini.

Celo istraživanje možete preuzeti putem zvaničnog sajta istraživanja, a u rezultatima istraživanja pronaći ćete i predviđanja najnovijih HR trendova i saznati kakva su očekivanja za 2024. godinu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Novost

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Kolumna

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!