Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Kao što poznata pesma Vil Smita kaže – Welcome to Miami. Infobip Shift, konferencija posvećena developerima koja se poslednjih 10 godina održava u Hrvatskoj i koju smo prošle godine prvi put posetili, ove godine prelazi granice Atlantika.

Kako Netokracija Hrvatska ekskluzivno saznaje, konferencija će se održati 25. maja u Majamiju sa ciljem da okupi developere iz Sjedinjenih Američkih Država, Latinske Amerike, ali i sa ovih prostora.

“Infobip Shfit Miami” prvi je iskorak hrvatskog jednoroga u osnaživanju i izgradnji globalnog developerskog ekosistema, pri čemu se konferencijom jača i Infobipov footprint u Severnoj Americi. Kako saznajemo, predstojeći događaj trajaće jedan dan i okupiće od 500 do 1.000 posetilaca u opuštenoj atmosferi koja oblikuje kvalitetnim developerskim programom.

Odluka o konferenciji došla nakon upoznavanja lokalnog tržišta – kroz meetupe

“Za Majami kao potencijalnog domaćina odlučili smo se već prošle godine, a od tada smo nekoliko puta posetili grad kako bismo odabrali prostor za održavanje konferencije i razgovarali s kompanijama i ostalim dobavljačima koji će nam pomoći da realizujemo Infobip Shift konferenciju”, ističe za Netokraciju Nikola Radišić, Global Events Team Lead koji dodaje da organizovanje događaja u Americi sa sobom nosi određene izazove – posebno kada tim želi da isporuči određene standarde na koje je već navikla evropska publika:

Treba voditi računa o američkim zakonima i poslovnim praksama, koje su drugačije od hrvatskih, odnosno evropskih. Upravo zato smo posebnu pažnju posvetili odabiru kompanija koje nam rade produkciju, logistiku, catering i sve ostalo što je potrebno za jedan događaj.

Kako saznajemo, odluka o tome da Infobip Shift konferencija pređe granice Hrvatske nije došla preko noći, iako ideja o internacionalizaciji postoji već neko vreme. Naime, tim je tokom prethodne godine organizovao seriju okupljanja po različitim gradovima Sjedinjenih Američkih Država. Reč je o manjim okupljanjima lokalne tehnološke zajednice koji su imali za cilj upoznavanje ljudi i razmene ideja. Radišić dodaje:

Iako je riječ o puno manjim događajima od konferencije, ovi meetupi su nas upoznali s nekim od najvažnijih izazova organizacije događaja u SAD-u i pokazali se kao vredno iskustvo za organizaciju konferencije u Miamiju.

Infobip Shift Miami održaće se u zgradi nekadašnje nacionalne banke Floride. Pored glavne dvorane u kojoj će se održavati predavanja, posetiocima će na raspolaganju biti expo, bar i lounge deo.

Upoređujući Shift u Zadru sa konferencijom u Majamiju, naš sagovornik dodaje da su troškovi organizacije podjednaki, na šta je u najvećoj meri uticao rast cena kao posledica globalne inflacije. Međutim, tim ostaje fokusiran na kvalitet jer je želja da prvi Infobip Shift u SAD bude događaj na vrhunskom nivou – nivou koji je prepoznat i kod evropskog izdanja konferencije.

Mesto gde se developeri profesionalno razvijaju i stvaraju nova partnerstva

Komentarišući važnost developerskih konferencija za profesionalni razvoj pojedinaca, Ivan Burazin, Chief Developer Experience Officer u Infobipu, izjavio je da su ovakvi događaji sve popularniji jer povezuju developere iz celog sveta, okupljaju ih na jedno mesto na kojem imaju priliku da se upoznaju, razmene ideje i steknu nova znanja.

Prethodno izdanje Infobip Shift konferencije u Zadru pratilo je više od 4.000 developera sa svih krajeva sveta, a posebno izdanje konferencije sada će biti dostupno i publici u SAD.

Kako i sama tehnološka industrija napreduje i sve više se grana, konferencije su odlična prilika za praćenje novosti i pravca u kojima se industrija razvija, stoga nas ne treba čuditi što najveće tehnološke kompanije, ali i one koje nisu u tehnološkom sektoru, šalju svoje developere na konferencije. Burazin dodaje:

Takva okupljanja su prilika i developerima da se upoznaju sa novim kompanijama i istaknutim imenima iz industrije, što znači da developeri na konferenciji mogu pronaći novog poslodavca, klijenta ili poslovnog partnera. Ili mogu jednostavno upoznati neko novo rešenje koje će im omogućiti bržu i efikasniju radnu svakodnevicu.

Rast popularnosti konferencija povezan je sa rastom popularnosti developerske profesije. Kako raste broj developera u industriji, tako raste i njihova potreba za networkingom i učenjem novih znanja. Mladim ljudima koji su zainteresirani za development, a njih je sve više, konferencije su izvrsno mesto za upoznavanje kolega te čak i pronalazak prvog posla.

Govoreći o ideji da se konferencija internacionalizuje, Burazin za Netokraciju ističe da se zahvaljujući poslednja dva izdanja konferencije, Infobip Shift pozicionirao kao jedna od najvećih i najkvalitetnijih developerskih konferencija u Evropi, predstavljajući na taj način veliki iskorak hrvatskog jednoroga ka široj tehnološkoj zajednici.

Američko izdanje još je jedan korak napred u odnosima sa developerima, a Infobip time dobija još veću vidljivost na međunarodnoj sceni.

Ulaznice u prodaji od naredne nedelje

Službena promocija događaja kreće od naredne nedelje kada se očekuju i prve prodate ulaznice, dodaje Radišić za Netokraciju i ističe da očekuju učesnike iz SAD, Latinske Amerike, ali i iz drugih krajeva sveta.

“Verujemo da će ih privući bogat i raznovrstan program za različite developere”, dodaje on i naglašava da će biti potrebno neko vreme kako bi se izgradilo poverenje američke tehnološke zajednice za ono što Shift nudi. Ipak, sa prvim izdanjem konferencije tim želi da se pozicionira u Americi kao događaj koji se ne sme propustiti, a želja im je da postave zdrave temelje za buduća izdanja konferencije u SAD zbog čega su i odlučili da se američkoj publici predstave kvalitetom, a ne veličinom.

Idemo korak po korak, pametno i planski. Verujemo kako je to dobar recept za dugoročan uspeh.

Više informacija o događaju pronađite na zvaničnom sajtu Infobip Shift konferencije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Intervju

Stanislava Nestorović iz kompanije ASEE: HR je glavni konsultant i podrška biznisu

Kako se razvija karijera zaposlenih u jednoj kompaniji - od trenutka kada dobiju posao do unapređenja i daljeg usavršavanja? Otkrivamo u tekstu koji sledi.

Karijere

Kako je Maja Nedeljković od analogne umetnosti došla do softverskog inženjerstva i 3D renderinga

Put ka karijeri u IT i tehnološkom svetu može da vodi iz različitih "pravaca" ali i interesovanja. Svoju priču o izgradnji IT karijere, otkriva nam Maja Nedeljković, senior Software Engineer.

Novost

Joberty izlazi na svetsko tržište i predstavlja svoj AI matching sistem zapošljavanja

Platforma Joberty koja broji više od 100.000 korisnika od ovog septembra dostupna je u svim zemljama sveta i povezivaće programere i IT kompanije na globalnom nivou - uz novi 'pametni' sistem zapošljavanja.

Propustili ste

Intervju

Kompanija Zendesk ulazi na srpsko tržište i traži IT stručnjake za razvoj WFM alata

Kompanija Zendesk, jedan od lidera na svetskom tržištu za unapređenje poslovanja kompanija nova je na tržištu Srbije. Plan menadžmenta ove kompanije koja ima preko 100.000 zadovoljnih korisnika, jeste da nastavi sa zapošljavanjem novih stručnih IT kadrova u našoj zemlji.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi tim lider kompanije Hunch?

Svoj pogled na trenutnu situaciju u IT-ju u Srbiji, kompanijama koje u okviru njega posluju i dostizanju statusa seniora za Netokraciju deli Branislav Milojević iz kompanije Hunch.

Office Talks Podcast

Splet Tech – konferencija koji okuplja regionalnu IT zajednicu

Gosti 159. epizode bili su Lazar Lekić i Nebojša Bjelotomić sa kojima smo razgovarali o stanju u IT industriji, startap ekosistemu i predstojećoj Splet Tech konferenciji.

Startapi i poslovanje

Outpost Chess, srpski LinkedIn za šahiste, podigao prvu ‘angel’ investiciju vrednu €85.000

Outpost Chess je potpisao ugovor za prvu 'anđeosku investiciju' u visini od 85.000 evra i očekuje da će kompletirati celu pre-seed rundu do kraja ove godine.

Intervju

Rad od kuće kao iz kanca: Remote Santa platforma jača timski duh na daljinu – i vredno nagrađuje trud

Startap iz Srbije rešava najveći problem rada od kuće - usamljenost! Kako Remote Santa platforma podstiče timski duh na daljinu, čitajte u intervjuu sa suosnivačicom, Jovanom Đeković.

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.