Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Kao što poznata pesma Vil Smita kaže – Welcome to Miami. Infobip Shift, konferencija posvećena developerima koja se poslednjih 10 godina održava u Hrvatskoj i koju smo prošle godine prvi put posetili, ove godine prelazi granice Atlantika.

Kako Netokracija Hrvatska ekskluzivno saznaje, konferencija će se održati 25. maja u Majamiju sa ciljem da okupi developere iz Sjedinjenih Američkih Država, Latinske Amerike, ali i sa ovih prostora.

“Infobip Shfit Miami” prvi je iskorak hrvatskog jednoroga u osnaživanju i izgradnji globalnog developerskog ekosistema, pri čemu se konferencijom jača i Infobipov footprint u Severnoj Americi. Kako saznajemo, predstojeći događaj trajaće jedan dan i okupiće od 500 do 1.000 posetilaca u opuštenoj atmosferi koja oblikuje kvalitetnim developerskim programom.

Odluka o konferenciji došla nakon upoznavanja lokalnog tržišta – kroz meetupe

“Za Majami kao potencijalnog domaćina odlučili smo se već prošle godine, a od tada smo nekoliko puta posetili grad kako bismo odabrali prostor za održavanje konferencije i razgovarali s kompanijama i ostalim dobavljačima koji će nam pomoći da realizujemo Infobip Shift konferenciju”, ističe za Netokraciju Nikola Radišić, Global Events Team Lead koji dodaje da organizovanje događaja u Americi sa sobom nosi određene izazove – posebno kada tim želi da isporuči određene standarde na koje je već navikla evropska publika:

Treba voditi računa o američkim zakonima i poslovnim praksama, koje su drugačije od hrvatskih, odnosno evropskih. Upravo zato smo posebnu pažnju posvetili odabiru kompanija koje nam rade produkciju, logistiku, catering i sve ostalo što je potrebno za jedan događaj.

Kako saznajemo, odluka o tome da Infobip Shift konferencija pređe granice Hrvatske nije došla preko noći, iako ideja o internacionalizaciji postoji već neko vreme. Naime, tim je tokom prethodne godine organizovao seriju okupljanja po različitim gradovima Sjedinjenih Američkih Država. Reč je o manjim okupljanjima lokalne tehnološke zajednice koji su imali za cilj upoznavanje ljudi i razmene ideja. Radišić dodaje:

Iako je riječ o puno manjim događajima od konferencije, ovi meetupi su nas upoznali s nekim od najvažnijih izazova organizacije događaja u SAD-u i pokazali se kao vredno iskustvo za organizaciju konferencije u Miamiju.

Infobip Shift Miami održaće se u zgradi nekadašnje nacionalne banke Floride. Pored glavne dvorane u kojoj će se održavati predavanja, posetiocima će na raspolaganju biti expo, bar i lounge deo.

Upoređujući Shift u Zadru sa konferencijom u Majamiju, naš sagovornik dodaje da su troškovi organizacije podjednaki, na šta je u najvećoj meri uticao rast cena kao posledica globalne inflacije. Međutim, tim ostaje fokusiran na kvalitet jer je želja da prvi Infobip Shift u SAD bude događaj na vrhunskom nivou – nivou koji je prepoznat i kod evropskog izdanja konferencije.

Mesto gde se developeri profesionalno razvijaju i stvaraju nova partnerstva

Komentarišući važnost developerskih konferencija za profesionalni razvoj pojedinaca, Ivan Burazin, Chief Developer Experience Officer u Infobipu, izjavio je da su ovakvi događaji sve popularniji jer povezuju developere iz celog sveta, okupljaju ih na jedno mesto na kojem imaju priliku da se upoznaju, razmene ideje i steknu nova znanja.

Prethodno izdanje Infobip Shift konferencije u Zadru pratilo je više od 4.000 developera sa svih krajeva sveta, a posebno izdanje konferencije sada će biti dostupno i publici u SAD.

Kako i sama tehnološka industrija napreduje i sve više se grana, konferencije su odlična prilika za praćenje novosti i pravca u kojima se industrija razvija, stoga nas ne treba čuditi što najveće tehnološke kompanije, ali i one koje nisu u tehnološkom sektoru, šalju svoje developere na konferencije. Burazin dodaje:

Takva okupljanja su prilika i developerima da se upoznaju sa novim kompanijama i istaknutim imenima iz industrije, što znači da developeri na konferenciji mogu pronaći novog poslodavca, klijenta ili poslovnog partnera. Ili mogu jednostavno upoznati neko novo rešenje koje će im omogućiti bržu i efikasniju radnu svakodnevicu.

Rast popularnosti konferencija povezan je sa rastom popularnosti developerske profesije. Kako raste broj developera u industriji, tako raste i njihova potreba za networkingom i učenjem novih znanja. Mladim ljudima koji su zainteresirani za development, a njih je sve više, konferencije su izvrsno mesto za upoznavanje kolega te čak i pronalazak prvog posla.

Govoreći o ideji da se konferencija internacionalizuje, Burazin za Netokraciju ističe da se zahvaljujući poslednja dva izdanja konferencije, Infobip Shift pozicionirao kao jedna od najvećih i najkvalitetnijih developerskih konferencija u Evropi, predstavljajući na taj način veliki iskorak hrvatskog jednoroga ka široj tehnološkoj zajednici.

Američko izdanje još je jedan korak napred u odnosima sa developerima, a Infobip time dobija još veću vidljivost na međunarodnoj sceni.

Ulaznice u prodaji od naredne nedelje

Službena promocija događaja kreće od naredne nedelje kada se očekuju i prve prodate ulaznice, dodaje Radišić za Netokraciju i ističe da očekuju učesnike iz SAD, Latinske Amerike, ali i iz drugih krajeva sveta.

“Verujemo da će ih privući bogat i raznovrstan program za različite developere”, dodaje on i naglašava da će biti potrebno neko vreme kako bi se izgradilo poverenje američke tehnološke zajednice za ono što Shift nudi. Ipak, sa prvim izdanjem konferencije tim želi da se pozicionira u Americi kao događaj koji se ne sme propustiti, a želja im je da postave zdrave temelje za buduća izdanja konferencije u SAD zbog čega su i odlučili da se američkoj publici predstave kvalitetom, a ne veličinom.

Idemo korak po korak, pametno i planski. Verujemo kako je to dobar recept za dugoročan uspeh.

Više informacija o događaju pronađite na zvaničnom sajtu Infobip Shift konferencije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Web 3.0

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.

Gaming

WN Conference koja svake godine okupi preko 5.000 game developera, dolazi u Beograd

Od 8. do 9. februara, preko 1.000 programera, izdavača i game developera okupiće se u Hali 5 Beogradskog sajma, kako bi razgovarali o najnovijim trendovima u industriji igara i ostvarili nove kontakte.