Više od 5.000 programera posetiće ovogodišnji Shift Zadar na koji dolaze Google, Cisco i Microsoft

Više od 5.000 programera posetiće ovogodišnji Shift Zadar na koji dolaze Google, Cisco i Microsoft

Najveća developerska konferencija u Jugoistočnoj Evropi i ove će godine okupiti programersku zajednicu, ali i istaknute predvodnike regionalne i svetske tech industrije.

Infobipova developerska konferencija Shift i ove godine će u Hrvatskoj okupiti međunarodnu tehnološku zajednicu. Zadarski Višnjik će 18. i 19. septembra ugostiti globalne divove tehnološke industrije.

Konferenciju će tokom dva dana obići hiljade posetilaca, što je za hrvatske ali i regionalne kompanije prava prilika za predstavljanje noviteta IT zajednici, ali i potencijalni iskorak u poslovanju. Najavivši novo izdanje Shift konferencije, voditeljka evropskog izdanja pomenutog događaja u Infobipu, Mirna Opolcer, ovom prilikom izjavila je sledeće:

Nakon rekordnog  prošlogodišnjeg izdanja, te ovogodišnjeg američkog prvenca, Shift u Hrvatskoj nastavlja da raste brojem učesnika i govornika, ali što je najvažnije, kvalitetom sadržaja. Imaćemo više od 90 govornika koji će tokom dva dana na čak sedam pozornica predavati o najvažnijim temama savremene softverske industrije.

Prema dosadašnjim podacima, očekujemo hiljade posetilaca, a beležimo i veliki rast prodaje ulaznica u SAD-u, Norveškoj, UK i Finskoj. Sve ovo potvrđuje nam koliko se Shift uspešno pozicionirao na globalnoj sceni te najavljuje još jedan događaj koji tehnološka zajednica ne sme propustiti.

Tech divovi, EXPO dvorana, Startap pozornica

Kao ni prethodnih godina, ni ove godine Shift neće zaobići svetski tehnološki divovi. Google, Cisco i Microsoft samo su neke od velikih kompanija čiji će stručnjaci na pozornicama Višnjika podeliti svoje znanje. Poznata imena međunarodne i hrvatske tech scene naći će se i u EXPO dvorani gde će 30 kompanija smestiti svoje izložbene prostore, među njima Sentry, Bloomreach, Nginx, Sofascore i Reversing Labs. Mirna između ostalog dodaje sledeće:

Najvažniji deo svake konferencije je upoznavanje i širenje mreže poznanstava, a upravo to ćemo i ove godine omogućiti na Shiftu svim posetiocima. Uz EXPO deo gde će publika imati priliku da se upozna s kompanijama iz čitavog sveta, učesnici će moći da se druže pod suncem u otvorenim delovima ili obaviti sastanak u poslovnim i lounge prostorima. Shift okuplja ambiciozne i kreativne ljude iz celog sveta, te nikad ne znate gde se može naći prilika za idući korak u karijeri.

Osim predavanja IT stručnjaka iz celog sveta, publika na Shift konferenciji ima i prostor za networking i zabavu.

Tematski, pozornice će obuhvatiti različite aspekte developerske profesije, među kojima su web programiranje, programiranje u cloudu i nikad aktualnija AI tehnologija. Poseban program održaće se na Startup pozornici gde će kompanije koje tek dolaze dobiti priliku za predstavljanje javnosti, ali i potencijalnim investitorima.

Shift konferencija postala nezaobilazan događaj za programere

Bogati program konferencije dodatno će upotpuniti popratni zabavni sadržaj, nešto po čemu je Shift postao prepoznatljiv i čime se izdvaja od sličnih događaja. Uživanje u suncu i koktelima, isprobavanje superautomobila ili opuštanje na afterpartiju samo su neke od aktivnosti koje i ove godine očekuju sve posetioce Infobipove konferencije.

Shift konferencija je postala nezaobilazan događaj za developersku zajednicu, a program, govornici i produkcija ovogodišnjeg izdanja najavljuju još jedan događaj koji će upisati Hrvatsku na kartu svetskih tehnoloških događaja.


Više informacija o Shift konferenciji i ulaznicama, možete pronaći na zvaničnom sajtu


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.