Posetili smo najveću programersku konferenciju u regionu

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Posetili smo najveću programersku konferenciju u regionu

Krajem septembra posetili smo Infobip Shift - programersku konferenciju koja je u Zadru okupila preko 4.000 posetilaca. U 112. epizodi Office Talks podcasta sumiramo naše utiske sa dvodnevnog događaja.

Sa 4.000 učesnika i 60 inostranih i regionalnih predavača, Infobip Shift konferencija danas nosi titulu jednog od najvećih događaja namenjenih programerima na Ex-Yu prostoru. Ovo je bila idealna prilika da se vratimo događajima nakon duge pauze uslovljene pandemijom, ali i da se aktivno uključimo u događaj koji organizuje naša matična kompanija (za neupućene, Infobip je krajem leta akvizirao Netokraciju).

U novoj epizodi razgovarali smo o tome kako smo doživeli Shift – kako iz ugla posetilaca, tako i iz ugla video produkcije, menadžera predavača, ali i novinara. Govorili smo o predavanjima koja smo posetili, celokupnoj atmosferi sa konferencije i organizaciji, nezaboravnim žurkama i prilikama za razmenu znanja i networking.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte kakve planove imamo za 2023. godinu kada je Infobip Shift u pitanju, ali i zašto se sve češće susrećemo sa terminima Developer Relationship i Developer Advocate, te kako najveće kompanije kroz developerski sadržaj akviziraju profesionalce i šire svest o svojim proizvodima i uslugama.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Web 3.0

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.