Posetili smo najveću programersku konferenciju u regionu

Posetili smo najveću programersku konferenciju u regionu

Krajem septembra posetili smo Infobip Shift - programersku konferenciju koja je u Zadru okupila preko 4.000 posetilaca. U 112. epizodi Office Talks podcasta sumiramo naše utiske sa dvodnevnog događaja.

Sa 4.000 učesnika i 60 inostranih i regionalnih predavača, Infobip Shift konferencija danas nosi titulu jednog od najvećih događaja namenjenih programerima na Ex-Yu prostoru. Ovo je bila idealna prilika da se vratimo događajima nakon duge pauze uslovljene pandemijom, ali i da se aktivno uključimo u događaj koji organizuje naša matična kompanija (za neupućene, Infobip je krajem leta akvizirao Netokraciju).

U novoj epizodi razgovarali smo o tome kako smo doživeli Shift – kako iz ugla posetilaca, tako i iz ugla video produkcije, menadžera predavača, ali i novinara. Govorili smo o predavanjima koja smo posetili, celokupnoj atmosferi sa konferencije i organizaciji, nezaboravnim žurkama i prilikama za razmenu znanja i networking.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte kakve planove imamo za 2023. godinu kada je Infobip Shift u pitanju, ali i zašto se sve češće susrećemo sa terminima Developer Relationship i Developer Advocate, te kako najveće kompanije kroz developerski sadržaj akviziraju profesionalce i šire svest o svojim proizvodima i uslugama.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.