Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Događaj fokusiran na AI tehnologije okupiće govornike iz eminentnih startapa kao i machine learning eksperte koji će s posetiocima podeliti najnovije vesti iz sveta veštačke inteligencije. Među njima biće predavači iz Infobipa i kompanije Tenderly, a u program je uvrštena i panel diskusija sa osnivačima istaknutih startapa i stručnjacima za mašinsko učenje.

Glavna tema predavanja biće praktične strategije implementacije AI tehnologija u biznis uz studije slučaja zasnovane na uspešno finiširanim projektima. Uz sve navedeno, govornici će se dotaći aktuelnosti kao što su kvalitet podataka, usklađivanje AI inicijativa s biznis ciljevima i etičke nedoumice vezane za primenu veštačke inteligencije. Panel diskusija će suočiti različita razmišljanja, opet podstičući saradnju, kontinuirano učenje i potencijal veštačke inteligencije da unapredi različite oblasti i sektore poslovanja.

Među govornicima biće Luka Aničin (CEO, Artificial Intelligence Consultant) iz kompanije Datablooz; Ivan Ivanković (Founder, CEO) u kompaniji Trustpath; Aleksandar Kiridžić, (Principal Machine Learning Engineer) u kompaniji Tenderly; a iz Infobipa tu su Marina Solčić (Senior Software Engineer), kao i  Nikola Pavešić (Director of DevEx and Startups).

Meetup je zakazan za četvrtak, 28. mart u 18 časova, a održaće se u kancelarijama kompanije Tenderly u ulici Milutina Milankovića 7đ, Beograd. Registracija je besplatna, ali obavezna i možete je obaviti na sajtu Eventbrite-a!

Upoznajte predavače

Svoje putovanje u oblasti veštačke inteligencije, Luka Aničin otpočeo je osnivanjem kompanije Datablooz, u kojoj je vodio neka od revolucionarnih dostignuća na ovom polju. Usavršio se tokom boravka u kompaniji BlueLife AI iz Londona, gde je postavio temelje za razvoj prediktivnih algoritama. Njegov preduzetnički duh naterao ga je da tokom pandemije pokrene Scooby AI, startap čije rešenje korisnicima pomaže u analizi tržišta rada i lakšem pronalasku posla.

U domenu poverenja i transparentnosti u veštačkoj inteligenciji, govoriće Ivan Ivanković, suosnivač TrustPath-a, braneći tezu da transparentnost u upotrebi veštačke inteligencije predstavlja konkurentsku prednost za kompanije. Pored navedenog, Aleksandar je suosnivač kompanije Fonoa, a radio je i u Uberu, što mu je pružilo bogatu osnovu za misiju uspostavljanja standardizovanih i transparentnih operacija u sektoru veštačke inteligencije.

Aleksandar Kiridžić je glavni inženjer mašinskog učenja u kompaniji Tenderly. Pre toga, radio je kao softverski inženjer u Google-u, specijalizovan za ML funkcije na uređaju za Android OS. On je magistar elektrotehnike i računarstva, trenutno je na doktorskim studijama. Aleksandrova istraživačka interesovanja leže u computer vision oblasti i konstantnom učenju. Aleksandar je takođe strastven za autonomnu vožnju, nauku o podacima, sport, muziku i pop kulturu.

Marina Solčić, iskusni viši softverski inženjer u Infobipu, demonstriraće svoju stručnost u izradi robusnih infrastrukturnih rešenja. Njen glavni panel pod nazivom: Architecture for storing client files on cloud and on-premise (and how to monetize them), između ostalog pružiče uvid u skalabilna i monetizujuća softverska rešenja. Njena stručnost se između ostalog vezuje i za aplikacije za autentifikaciju, skladištenje sertifikata, efikasno upravljanje datotekama klijenta i implementaciju sistema za rotiranje ključeva za šifrovanje.

Nikola Pavešić je rođen i odrastao u Hrvatskoj, studirao u Italiji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji gde je diplomirao međunarodno pravo i finansijsku regulativu. Karijeru je započeo u javnom sektoru za UN u Tanzaniji, nakon čega je usledio angažman sa istom organizacijom u Japanu od 2011. Sada je direktor DevEx-a i startapa u Infobipu, tačnije jednoroga iz Hrvatske sa 70+ kancelarija širom sveta gde je pokrenuo startap program koji sada radi sa 600+ startapa i 100+ partnera investitora širom sveta.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.