Srpsko-američki Index Health osigurao dodatnih $3 miliona seed investicije

Srpsko-američki Index Health osigurao dodatnih $3 miliona investicije za unapređenje proizvoda

Startap domaćeg osnivača Luke Ivićevića, Index Health iz Majamija, koji nudi usluge telemedicine zasnovane na personalizovanim podacima pacijenata, podigao je novih $3 miliona u 'seed' rundi investiranja.

Cilj ove investicije za srpsko-američki startap jeste da omogući personalizovanu medicinu pristupačnu većem broju ljudi. Kako je istakao osnivač ovog startapa Luka Ivićević, dobijena sredstva, startap će iskoristiti za veći fokus na razvoju i poboljšanju korisničkog iskustva, preciznosti ishoda pacijenta, poslovanja i prihvatanja osiguranja.

Podsetimo, ovo je druga investicija za Index Health nakon prošlogodišnje koja je iznosila 6 miliona dolara. Luka je, pišući na blogu ovog startapa, naveo da je cilj da Index Health bude dostupan za milijardu korisnika širom sveta, što bi značajno uticalo na povećanje prihoda ovog startapa na milijardu dolara. Luka je, između ostalog, napisao i sledeće:

Potrebne su nam odlične osnove ako želimo da izgradimo odličan posao. Osiguranje značajno smanjuje troškove personalizovane medicine. Možda postoji nekoliko malih ordinacija u SAD koje prihvataju osiguranje za personalizovanu medicinu, i obično su potrebni meseci, a ponekad i više od godinu dana da se zakaže pregled.

Ali velika većina personalizovanih medicinskih klinika prihvata samo gotovinu (i još uvek ima dugo vreme čekanja). Izuzetno je skupo, ponekad košta više od 10.000 dolara za procenu i lečenje. Razlog zašto ne prihvataju osiguranje je jednostavan: male klinike su zadovoljne zaradom od 500.000 do milion dolara godišnje od nekoliko stotina bogatih pacijenata koji su spremni da plate svoje previsoke naknade.

Cilj je poboljšavanje zdravstvenih rezultata

Sa druge strane, iako prihvatanje osiguranja nudi veći potencijal prihoda, takođe mnogo košta njegovo upravljanje: od zaposlenih u kancelarijama do obrade zahteva za osiguranje, do poslovanja sa stvarnim osiguravajućim društvom. Ovo je pre svega nepraktičan i skup poduhvat, pa iz tog razloga, dobijanje kvalitetne i napredne medicinske brige je potpuno nedostižno za ogromnu većinu ljudi kojima je to preko potrebno.

Upravo zato Index Health nastoji da personalizovanu medicinu omogući velikom broju ljudi, a da bi to uradili, moraju da izgrade digitalnu infrastrukturu koja se fokusira na dijagnostiku uzroka i lečenje. Luka smatra da je Index Health danas najnaprednija medicinska kompanija u SAD-u, koja poboljšava zdravstvene rezultate značajno bolje od bilo koga drugog.

Iako je poboljšanje iskustva očigledno neophodno za svaku zdravstvenu kompaniju, uključujući Index Health, Luka navodi da je ključni fokus startapa poboljšanje zdravstvenih rezultata korišćenjem napredne dijagnostike koja prikuplja do 1.000 tačaka podataka o pojedincu i personalizovanih tretmana koji se kreću od prave ishrane do prave upotrebe lekova (i plan za odvikavanje od lekova), tretmane peptidima, personalizovane suplemente, infuzije i još mnogo toga.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.