50 miliona dolara za revolucionarno VR iskustvo u IMAX bioskopima

50 miliona dolara za revolucionarno VR iskustvo u IMAX bioskopima

Kanadski IMAX poručio je da ulaže čak 50 miliona dolara u tehnologiju virtuelne realnosti koja bi se u narednom periodu mogla naći u bioskopima ove kompanije, podižući iskustvo gledalaca na jedan potpuno nov nivo. I dok nam u Srbiji preostaje da čekamo dolazak ovog filmskog giganta, zagrebački IMAX je udaljen svega nekoliko sati - samim tim i VR sadržaj koji bismo uskoro mogli da vidimo na velikim ekranima?

im1

Iako će ogromna platna sa kranje realističnom slikom i dalje ostati simbol prepoznatljivosti ove kompanije, ponuda VR formata svakako je veliki i ambiciozni projekat – koji osim velikog budžeta – zahteva planiranje i usavršavanje najrazličitijih detalja radi postizanja željenog cilja. S obzirom na to da je čitava priča i dalje u začetku, iz IMAX-a su objavili kako su već kompletirali prvu fazu finansiranja od 50 miliona dolara za pomenuti projekat – zahvaljujući strateškoj saradnji sa nekolicinom investitora.

Suma od 50 miliona trebala bi da bude raspoređena za kreiranje 25 interaktivnijih VR filmova na kojima će se raditi u naredne tri godine, a koji bi trebali da budu dostupni i za druge popularne VR platforme, prenosi Digital Trends.

Štaviše, povodom ovog ambicioznog projekta oglasio se i CEO korporacije IMAX, Ričard L. Gelfond koji je u kratkoj izjavi naglasio kako je IMAX izgradio svoju prepoznatljivost zahvaljujući korišćenju inovativnih i kreativnih procesa kako bi se na najbolji mogući način prisvojila nova tehnologija. Gelfond je takođe dodao kako se od danas uz saradnju sa liderima na polju medija, zabave, filma i tehnologije, kompanija okreće ka novom nivou premijum i visoko kvalitetnog sadržaja koji će biti dostupan upravo zahvaljujući virtuelnoj realnosti.

vr
Da li će dobro poznate VR naočare svoj put pronaći i do bioskopskih sala?

442 do Zagreba i velike kokice

Iz kompanije ističu kako su uzbuđeni zbog prilike da rade na kreativnom sadržaju koji svoju primenu u bioskopima tek treba da dokaže, zahvalivši se investitorima koji podržavaju otkrivanje novih procesa i dodatnu komercijalizaciju tehnologije koja je do sada najviše primene videla upravo u industriji video igara.

Pitanja je mnogo: od toga kako će se VR sadržaj realizovati i koja tehnologija će stajati iza čitavog procesa, pa sve do toga kojim podizvođačima će pripasti ovaj posao. Pred pragom IMAX-a stoji dugačka lista sličnih pitanja, no kroz nekoliko godina mogli bismo da uživamo u potputno drugačijem iskustvu – ako ne u Srbiji, onda u komšiluku. Velike kokice molim.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako je Miloš od Frontend programera postao JavaScript Tech Lead

Ukoliko imate dobro početno znanje i volju da učite, IT industrija vas može nagraditi brzim napretkom kroz tehnološku hijerarhiju kompanije. Svoj karijerni put ka tituli senior programera, ovog puta nam detaljno otkriva Miloš Cvetković koji je JavaScript Tech Lead u kompaniji Levi9.

Office Talks Podcast

Relax Gaming: Put od formiranja studija do nagrađivanih igara

Gost 99. epizode Office Talks podcasta bio je Srđan Zdravković, Head of Studio u kompaniji Relax Gaming koja se bavi razvojem online igara na sreću, a čiji tim u Srbiji stoji iza nekih od najnagrađivanijih naslova u iGaming industriji.

Recenzija

Telegram ili WhatsApp: Koje nam prednosti i rizike donosi svakodnevno dopisivanje na ovim aplikacijama?

Telegram je uveo premium opciju koja za 4,99 dolara mesečno korisnicima obezbeđuje pristup dodatnim funkcijama. Da li je ovo samo nastavak 'borbe' za korisnike između ovog chat servisa i giganta kao što je WhatsApp?

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.