Zašto je ‘fintech’ jedna od najperspektivnijih industrija za startape?

Zašto je ‘fintech’ jedna od najperspektivnijih industrija za startape?

Gost sedamnaestog po redu ICT Hub okupljanja koje se održava u četvrtak 24. marta s početkom od 18:30 časova, biće preduzetnik Stefan Pajković koji se nakon uspešne karijere u Londonu i Tel Avivu vratio u Srbiju kako bi pokrenuo fintech startap. Tokom okupljanja biće najavljena i starteška saradnja ICT Huba sa bankon Societe Generale, a Pajković će prisutnima govoriti o budućnosti i realnosti finansijskog sektora i uticaju koji tehnologija ima na bankarstvo.

ICT-Hub-fintech

Societe Generale banka je započela stratešku saradnju sa ICT Hub-om kako bi podržala razvoj tehnološkog preduzetništva. U okviru partnerstva, u narednom periodu biće organizovani različiti događaji i sprovedene aktivnosti koje će za cilj imati kontinuiranu razmenu iskustava i znanja između jedne od vodećih banaka na tržištu i IT zajednice u Srbiji – kao i dalju promociju i podsticanje startap kulture u našoj zemlji, napominju iz ovog haba.

Na prvom u seriji okupljanja, govoriće se o fintechu, odnosno finansijskoj tehnologiji koja danas donosi nove mogućnosti korišćenja i stvaranja finansijskih usluga u digitalnom okruženju. Pored toga, fintech omogućava i uključivanje novih tržišnih učesnika koji nisu nužno klasični pružaoci finansijskih usluga.

Naime, pomenuti predavač Stefan Pajković, poseduje dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru, pre svega kao potpredsednik Deutsche banke za trgovinu kamatnim derivatima u Londonu. Sa druge strane, u Izraelu se više godina bavio investiranjem i savetovanjem u fintech, a za sopstveni startap Tradecore je dobio višemilionsku investiciju od ulagača koji su se bavili bankarstvom u JP Morganu i Goldman Sachs-u, kao i od pojedinaca iz njujorških hedž fondova.

Broj mesta ograničen, prijavite se na vreme

Stefan će sa sa prisutnima podeliti svoja bankarska i konsultantska iskustva, te ih posebno motivisati za pokretanje fintech startapa u Srbiji. Iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da otkriju nove uzbudljive mogućnosti koje fintech industrija donosi za pokretanje novih poslovnih poduhvata – jer svi alati su tu, a ljudi su sve spremniji da svojim novcem i poslovanjem upravljanju online.

Inače, broj mesta za ovaj događaj je ograničen, te je potrebno da na vreme popunite vaše prijave, dok više informacija o samom okupljanju možete pronaći na zvaničnom sajtu ICT Hub-a. Predavanje će biti održano na srpskom jeziku, a za sve koji ne mogu da stignu, biće obezbeđen video snimak predavanja koji će u naredne tri nedelje biti dostupan na oficijalnom YouTube kanalu ove organizacije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.