Zašto je ‘fintech’ jedna od najperspektivnijih industrija za startape?

Zašto je ‘fintech’ jedna od najperspektivnijih industrija za startape?

Gost sedamnaestog po redu ICT Hub okupljanja koje se održava u četvrtak 24. marta s početkom od 18:30 časova, biće preduzetnik Stefan Pajković koji se nakon uspešne karijere u Londonu i Tel Avivu vratio u Srbiju kako bi pokrenuo fintech startap. Tokom okupljanja biće najavljena i starteška saradnja ICT Huba sa bankon Societe Generale, a Pajković će prisutnima govoriti o budućnosti i realnosti finansijskog sektora i uticaju koji tehnologija ima na bankarstvo.

ICT-Hub-fintech

Societe Generale banka je započela stratešku saradnju sa ICT Hub-om kako bi podržala razvoj tehnološkog preduzetništva. U okviru partnerstva, u narednom periodu biće organizovani različiti događaji i sprovedene aktivnosti koje će za cilj imati kontinuiranu razmenu iskustava i znanja između jedne od vodećih banaka na tržištu i IT zajednice u Srbiji – kao i dalju promociju i podsticanje startap kulture u našoj zemlji, napominju iz ovog haba.

Na prvom u seriji okupljanja, govoriće se o fintechu, odnosno finansijskoj tehnologiji koja danas donosi nove mogućnosti korišćenja i stvaranja finansijskih usluga u digitalnom okruženju. Pored toga, fintech omogućava i uključivanje novih tržišnih učesnika koji nisu nužno klasični pružaoci finansijskih usluga.

Naime, pomenuti predavač Stefan Pajković, poseduje dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru, pre svega kao potpredsednik Deutsche banke za trgovinu kamatnim derivatima u Londonu. Sa druge strane, u Izraelu se više godina bavio investiranjem i savetovanjem u fintech, a za sopstveni startap Tradecore je dobio višemilionsku investiciju od ulagača koji su se bavili bankarstvom u JP Morganu i Goldman Sachs-u, kao i od pojedinaca iz njujorških hedž fondova.

Broj mesta ograničen, prijavite se na vreme

Stefan će sa sa prisutnima podeliti svoja bankarska i konsultantska iskustva, te ih posebno motivisati za pokretanje fintech startapa u Srbiji. Iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da otkriju nove uzbudljive mogućnosti koje fintech industrija donosi za pokretanje novih poslovnih poduhvata – jer svi alati su tu, a ljudi su sve spremniji da svojim novcem i poslovanjem upravljanju online.

Inače, broj mesta za ovaj događaj je ograničen, te je potrebno da na vreme popunite vaše prijave, dok više informacija o samom okupljanju možete pronaći na zvaničnom sajtu ICT Hub-a. Predavanje će biti održano na srpskom jeziku, a za sve koji ne mogu da stignu, biće obezbeđen video snimak predavanja koji će u naredne tri nedelje biti dostupan na oficijalnom YouTube kanalu ove organizacije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.

Gaming

Nordeus Hub: Počinje sa radom besplatan ‘co-working’ za potrebe gejming zajednice i studente

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan 'co-working' prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gejming industrije, a namenjen razvoju indie gejm timova, startapova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja ekosistema igara u Srbiji.

Internet marketing

Webiz edukacija konačno stiže u Niš i to na temu DIGITALNE EKONOMIJE

Vladimir Kovač za Netokraciju govori o Webiz edukaciji u Nišu i programu koji će se tokom dvodnevnog događaja baviti različitim aspektima digitalne ekonomije.