Zašto je ‘fintech’ jedna od najperspektivnijih industrija za startape?

Zašto je ‘fintech’ jedna od najperspektivnijih industrija za startape?

Gost sedamnaestog po redu ICT Hub okupljanja koje se održava u četvrtak 24. marta s početkom od 18:30 časova, biće preduzetnik Stefan Pajković koji se nakon uspešne karijere u Londonu i Tel Avivu vratio u Srbiju kako bi pokrenuo fintech startap. Tokom okupljanja biće najavljena i starteška saradnja ICT Huba sa bankon Societe Generale, a Pajković će prisutnima govoriti o budućnosti i realnosti finansijskog sektora i uticaju koji tehnologija ima na bankarstvo.

ICT-Hub-fintech

Societe Generale banka je započela stratešku saradnju sa ICT Hub-om kako bi podržala razvoj tehnološkog preduzetništva. U okviru partnerstva, u narednom periodu biće organizovani različiti događaji i sprovedene aktivnosti koje će za cilj imati kontinuiranu razmenu iskustava i znanja između jedne od vodećih banaka na tržištu i IT zajednice u Srbiji – kao i dalju promociju i podsticanje startap kulture u našoj zemlji, napominju iz ovog haba.

Na prvom u seriji okupljanja, govoriće se o fintechu, odnosno finansijskoj tehnologiji koja danas donosi nove mogućnosti korišćenja i stvaranja finansijskih usluga u digitalnom okruženju. Pored toga, fintech omogućava i uključivanje novih tržišnih učesnika koji nisu nužno klasični pružaoci finansijskih usluga.

Naime, pomenuti predavač Stefan Pajković, poseduje dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru, pre svega kao potpredsednik Deutsche banke za trgovinu kamatnim derivatima u Londonu. Sa druge strane, u Izraelu se više godina bavio investiranjem i savetovanjem u fintech, a za sopstveni startap Tradecore je dobio višemilionsku investiciju od ulagača koji su se bavili bankarstvom u JP Morganu i Goldman Sachs-u, kao i od pojedinaca iz njujorških hedž fondova.

Broj mesta ograničen, prijavite se na vreme

Stefan će sa sa prisutnima podeliti svoja bankarska i konsultantska iskustva, te ih posebno motivisati za pokretanje fintech startapa u Srbiji. Iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da otkriju nove uzbudljive mogućnosti koje fintech industrija donosi za pokretanje novih poslovnih poduhvata – jer svi alati su tu, a ljudi su sve spremniji da svojim novcem i poslovanjem upravljanju online.

Inače, broj mesta za ovaj događaj je ograničen, te je potrebno da na vreme popunite vaše prijave, dok više informacija o samom okupljanju možete pronaći na zvaničnom sajtu ICT Hub-a. Predavanje će biti održano na srpskom jeziku, a za sve koji ne mogu da stignu, biće obezbeđen video snimak predavanja koji će u naredne tri nedelje biti dostupan na oficijalnom YouTube kanalu ove organizacije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Gaming

Ovi momci su vicešampioni eEuro 2020 i profesionalni PES igrači u Srbiji

Većina muške populacije je u školskim danima provodila vreme igrajući čuveni PES sa svojim drugarima. Još tada se znalo ko je glavni u kraju, ko ima talenta za ovu igru i ko 'puni mreže' protivnicima. Upravo taj 'PES talenat', Marko Roksić Roksa i Stefan Slavković Kepa podigli su na profesionalni nivo igranja ove igre, napravivši sjajne individualne i reprezentativne rezultate na svetskom nivou.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Startapi i poslovanje

ICT Hub Venture investirao u beogradski startap Trickest sa ciljem da se podrži razvoj rešenja u oblasti ‘cyber’ bezbednosti

ICT Hub Venture, investicioni fond sa sedištem u Beogradu koji ulaže u startape u ranoj fazi razvoja, investirao je u Trickest, beogradski startap koji se bavi 'cyber' bezbednošću. Cilj je da se podrži razvoj 'cloud-based' platforme koja će omogućiti dinamično testiranje radi pronalaska slabih tačaka i ranjivosti svakog sistema.

Gaming

Kako sam sa C# prešao na C++ i zašto to ne bih uspeo bez mentora?

Industrija video igara definitivno napreduje - kako na svetskoj tako i na domaćoj sceni. Ono što doprinosi njenoj ekspanziji je prisustvo raznih besplatnih 'subscription' ili 'premium game engine'-a, među kojima se najčešće nailazi na rešenja koja koriste C# ili C++. Ovo je moja priča kako sam sa prvog programskog jezika prešao na drugi.

Startapi i poslovanje

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.