Pravni aspekti ‘freelance’ poslovanja tema p ICT Hub okupljanja

Pravni aspekti ‘freelance’ poslovanja tema predstojećeg ICT Hub okupljanja

U četvrtak 11. juna s početkom od 18:30 časova, prostorije ICT Hub-a (Veljka Dugošića 54) ugostiće sve zainteresovane koji budu želeli da saznaju nešto više o pravnim aspektima ‘freelancinga’ u Srbiji. Tom prilikom kvalitetni predavači će dati sve odgovore na pravna ili tehnička pitanja onima koji posluju ili razmišljaju da se upuste u ovaj tip poslovanja.

ict_hub_jun

Tokom pomenutog događaja koji ICT Hub organizuje zajedno sa Upwork-om (ex Elance-oDesk), prisutni će imati priliku da čuju više o pravima i obavezama freelancera  kao što su oporezivanje, prijem novca iz inostranstva, ali i da se upoznaju sa drugim bitnim pravnim i računovodstvenim aspektima.

Okupljanje će voditi IT pravnik Žarko Ptiček (Pticek.rs) i Nevena Bajić (MojApril.rs), pri čemu iz organizacije poručuju da će predavanje biti održano na srpskom jeziku. Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju predstojećem događaju, moći će da odgledaju kompletan događaj na YouTube kanalu ICT Hub-a zahvaljujući eduTv ekipi koja će u narednim nedeljama postaviti predavanja, poručuju iz organizacije.

Više informacija o predstojećem događaju kao i prijave, možete pronaći putem zvaničnog sajta ICT Hub-a.

Ostavi komentar

  1. Iva

    Iva

    26. 7. 2018. u 15:04 Odgovori

    Da li moze neko da razjasni da li su vozaci privredni subjekti ili fizicka lica. Na sajtu pise da su privredni subjekti. Medjutim na prijavnom formularu za vozace koji je na sajtu ne postoji ovakav uslov.

    Evo sta pise na sajtu u objasnjenju njihove aplikacije:“Usluge predstavljaju savremenu tehnološku platformu – skup softwera, koji omogućava korisnicima CarGo mobilne aplikacije ili CarGo websajta da stupe u kontakt, odnosno rezervišu i koriste uslugu vanlinijskog prevoza koje pružaju treća lica – privredni subjekti registrovani za obavljanje usluga vanlinijskog prevoza lica i stvari“

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.