Pravni aspekti ‘freelance’ poslovanja tema p ICT Hub okupljanja

Pravni aspekti ‘freelance’ poslovanja tema predstojećeg ICT Hub okupljanja

U četvrtak 11. juna s početkom od 18:30 časova, prostorije ICT Hub-a (Veljka Dugošića 54) ugostiće sve zainteresovane koji budu želeli da saznaju nešto više o pravnim aspektima ‘freelancinga’ u Srbiji. Tom prilikom kvalitetni predavači će dati sve odgovore na pravna ili tehnička pitanja onima koji posluju ili razmišljaju da se upuste u ovaj tip poslovanja.

ict_hub_jun

Tokom pomenutog događaja koji ICT Hub organizuje zajedno sa Upwork-om (ex Elance-oDesk), prisutni će imati priliku da čuju više o pravima i obavezama freelancera  kao što su oporezivanje, prijem novca iz inostranstva, ali i da se upoznaju sa drugim bitnim pravnim i računovodstvenim aspektima.

Okupljanje će voditi IT pravnik Žarko Ptiček (Pticek.rs) i Nevena Bajić (MojApril.rs), pri čemu iz organizacije poručuju da će predavanje biti održano na srpskom jeziku. Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju predstojećem događaju, moći će da odgledaju kompletan događaj na YouTube kanalu ICT Hub-a zahvaljujući eduTv ekipi koja će u narednim nedeljama postaviti predavanja, poručuju iz organizacije.

Više informacija o predstojećem događaju kao i prijave, možete pronaći putem zvaničnog sajta ICT Hub-a.

Ostavi komentar

  1. Iva

    Iva

    26. 7. 2018. u 15:04 Odgovori

    Da li moze neko da razjasni da li su vozaci privredni subjekti ili fizicka lica. Na sajtu pise da su privredni subjekti. Medjutim na prijavnom formularu za vozace koji je na sajtu ne postoji ovakav uslov.

    Evo sta pise na sajtu u objasnjenju njihove aplikacije:“Usluge predstavljaju savremenu tehnološku platformu – skup softwera, koji omogućava korisnicima CarGo mobilne aplikacije ili CarGo websajta da stupe u kontakt, odnosno rezervišu i koriste uslugu vanlinijskog prevoza koje pružaju treća lica – privredni subjekti registrovani za obavljanje usluga vanlinijskog prevoza lica i stvari“

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.