ICT Hub Meetup: Kako naplatiti posao putem bitcoina?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

ICT Hub Meetup: Kako naplatiti robu i usluge putem bitcoina?

U četvrtak 9. februara, ICT Hub organizuje svoje 27. okupljanje na temu primene kriptovaluta prilikom naplate robe i usluga na Internetu. O primeni bitcoina govoriće Aleksandar Matanović i Mlađen Merdović iz domaćeg startapa Bitcoin 365, kao i pravnik specijalizovan za visokotehnološke teme Žarko Ptiček.

bitcoin-meetup

Kao i na jednom od prethodnih okupljanja u organizaciji beogradskog ICT Hub-a kada se govorilo o fenomenu kriptovaluta kao sve popularnije digitalne valute i narednog četvrtka posetioci i bitcoin entuzijasti imaće priliku da čuju predavanje i diskusiju na temu upotrebe bitcoina i drugih kriptovaluta prilikom naplate robe i usluga – a posebno iz Srbije.

Na predstojećem događaju prisutnima će se obratiti Aleksandar Matanović (EC Disctrit), Mlađen Merdović (Bitcoin 365) i IT pravnik Žarko Ptiček. Aleksandar i Mlađan osnivači su prve Bitkoin Asocijacije u Srbiji, te će podeliti svoja iskustva kada je upotreba ove kriptovalute u pitanju.

Sa druge strane, Ptiček će odgonetnuti mnoga pravna pitanja koja se vezuju za upotrebu bitcoina u Srbiji, kada je reč o naplati robe ili usluga putem Interneta. Tokom okupljanja govoriće se o sledećim temama:

  • Kratak uvod o kriptovalutama i bitcoinu;
  • Detaljna analiza prednosti i mana bitcoina kao načina za naplatu roba i usluga, sa fokusom na IT usluge;
  • Da li je bitcoin legalan?
  • Da li se plaća porez na bitcoin?
  • Na koji način ugovoriti plaćanje bitcoinom?
  • Primeri iz prakse.

Iz ICT Hub-a pozivaju sve zainteresovane da se na vreme prijave putem zvanične Meetup stranice i obezbede svoje mesto na predstojećem okupljanju, dok će se kompletan video snimak predavanja i diskusije ubrzo naći i na YouTube kanalu ICT Hub-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Novost

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Internet marketing

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.