IAB uveo nova članstva za startape - prvi među članovima Brid.tv iz Srbije

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

IAB uveo nova članstva za startape – prvi među članovima Brid.tv iz Srbije

Novi tip članstva namenjen je brzorastućim tehnološkim kompanijama čija tehnologija unapređuje industriju digitalnog oglašavanja.

Članstvo u IAB-u više nije rezervisano samo za etablirane igrače. Iako veličina poslovanja nikada nije bio preduslov za članstvo u ovoj organizaciji, po svojoj prirodi startapi i inovativni timovi uglavnom nisu pristupali nacionalnim IAB udruženjima. To bi se uskoro moglo promeniti jer je IAB Europe nedavno predstavio novu vrstu članstva namenjenog startapima, a prvi član u evropskoj mreži ovog udruženja upravo je srpski Brid.tv o kojem smo već pisali na Netokraciji.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, novo članstvo predstavlja “početni” nivo, a to znači da je ovaj tip članstva namenjen kompanijama koje nacionalni IAB prepoznaje kao startape na tržištu na kojem posluju. Time se mladim i inovativnim kompanijama i igračima koji su tek na početku, pruža prilika da svoje poslovanje prošire na druga evropska tržišta pri čemu IAB Europe želi da obezbedi platformu i glas za inovativna preduzeća koja nastoje da unaprede digitalni advertajzing ekosistem.

Novi i postojeći članovi moći će da se umreže kako bi podelili i pokrenuli ideje, rešenja i najbolje prakse, pri čemu startapi dobijaju i pristup zvaničnim dokumentima i analizama koje Evropa radi.

Brže do inovacija u advertajzingu

Komentarišući pridruživanje sa pozicije prvog startapa koji se pridružio IAB Europe, Uroš Jojić, osnivač kompanije Brid.tv, izjavio je:

Kao kompanija koja radi na pružanju rešenja za video oglašavanje i monetizaciju izdavača, verujemo da je pridruživanje IAB Europe savršena odskočna daska za dalji razvoj naše tehnologije i poboljšanje transparentnosti sa našim izdavačima. Oduševljeni smo prilikom da budemo prvi koji će iskoristiti njihov novi nivo članstva za startape jer je ovaj model savršen za nove igrače koji traže resurse i mogućnosti da prošire svoje poslovanje u industriji digitalnog oglašavanja.

Izvršni direktor IAB Europe, Tovnsend Fehan, dodao je:

Snaga IAB Europe potiče od njenog velikog članstva u nacionalnim IAB organizacijama i korporativnim članovima. Uvek tražimo načine da poželimo dobrodošlicu i uključimo nova preduzeća koja dodaju vrednost našoj industriji. Kroz ovaj novi nivo članstva, sada proširujemo ovaj doseg tako što kreiramo platformu za predstavljanje evropskih inovacija i preduzetništva.

Više informacija o novom modelu članstva pronađite na sajtu lokalnog ogranka iab.rs.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.