IAB uveo nova članstva za startape - prvi među članovima Brid.tv iz Srbije

IAB uveo nova članstva za startape – prvi među članovima Brid.tv iz Srbije

Novi tip članstva namenjen je brzorastućim tehnološkim kompanijama čija tehnologija unapređuje industriju digitalnog oglašavanja.

Članstvo u IAB-u više nije rezervisano samo za etablirane igrače. Iako veličina poslovanja nikada nije bio preduslov za članstvo u ovoj organizaciji, po svojoj prirodi startapi i inovativni timovi uglavnom nisu pristupali nacionalnim IAB udruženjima. To bi se uskoro moglo promeniti jer je IAB Europe nedavno predstavio novu vrstu članstva namenjenog startapima, a prvi član u evropskoj mreži ovog udruženja upravo je srpski Brid.tv o kojem smo već pisali na Netokraciji.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, novo članstvo predstavlja “početni” nivo, a to znači da je ovaj tip članstva namenjen kompanijama koje nacionalni IAB prepoznaje kao startape na tržištu na kojem posluju. Time se mladim i inovativnim kompanijama i igračima koji su tek na početku, pruža prilika da svoje poslovanje prošire na druga evropska tržišta pri čemu IAB Europe želi da obezbedi platformu i glas za inovativna preduzeća koja nastoje da unaprede digitalni advertajzing ekosistem.

Novi i postojeći članovi moći će da se umreže kako bi podelili i pokrenuli ideje, rešenja i najbolje prakse, pri čemu startapi dobijaju i pristup zvaničnim dokumentima i analizama koje Evropa radi.

Brže do inovacija u advertajzingu

Komentarišući pridruživanje sa pozicije prvog startapa koji se pridružio IAB Europe, Uroš Jojić, osnivač kompanije Brid.tv, izjavio je:

Kao kompanija koja radi na pružanju rešenja za video oglašavanje i monetizaciju izdavača, verujemo da je pridruživanje IAB Europe savršena odskočna daska za dalji razvoj naše tehnologije i poboljšanje transparentnosti sa našim izdavačima. Oduševljeni smo prilikom da budemo prvi koji će iskoristiti njihov novi nivo članstva za startape jer je ovaj model savršen za nove igrače koji traže resurse i mogućnosti da prošire svoje poslovanje u industriji digitalnog oglašavanja.

Izvršni direktor IAB Europe, Tovnsend Fehan, dodao je:

Snaga IAB Europe potiče od njenog velikog članstva u nacionalnim IAB organizacijama i korporativnim članovima. Uvek tražimo načine da poželimo dobrodošlicu i uključimo nova preduzeća koja dodaju vrednost našoj industriji. Kroz ovaj novi nivo članstva, sada proširujemo ovaj doseg tako što kreiramo platformu za predstavljanje evropskih inovacija i preduzetništva.

Više informacija o novom modelu članstva pronađite na sajtu lokalnog ogranka iab.rs.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Pulsar istraživanje: Do sada uloženo €1,7 milijardi u ‘fintech’ startape na Balkanu

Uspešni 'fintech' startapi privlače investicije na balkanski region, što doprinosi ekonomskom rastu. Istraživanje ovog tržišta na Balkanu analizirao je Pavel Korolev, CEO Pulsar VC fonda.

Tehnologija

Heapcon 2024 o tehnološkim inovacijama koje oblikuju budućnost

Heapcon, vodeća međunarodna tehnološka konferencija u Balkanskom regionu, vraća se u Beograd sa još boljim sadržajem iz tech industrije.

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.