Domaći Hunch osvojio nagradu na Meta Business Partner festivalu

Domaći Hunch osvojio nagradu za najbolju studiju slučaja na Meta Business Partner festivalu

Kompanija Hunch, koja se bavi razvojem rešenja iz oblasti digitalnog oglašavanja zasnovanim na principima veštačke inteligencije, osvojila je prestižnu nagradu za najbolji 'case study' na Meta Business Partner festivalu.

Na festivalu Meta Business Partner, održanom 28. juna u Berlinu, tim kompanije Hunch imao je priliku da demonstrira svoje umeće i stručnost, kada su u pitanju rešenja zasnovana na veštačkoj inteligenciji. Njihova studija slučaja izdvojila se među oštrom konkurencijom i osvojila prestižno priznanje za najbolju u svojoj kategoriji.

Izvršni direktor Siniša “Siggi” Rakovich (CEO) i Nebojša Knežević (Head od Product Solutions), stupili su na scenu Metine kancelarije u Berlinu, predstavivši studiju slučaja koju je Hunch radio za partnere, Gorillas i SHOP APOTHEKE EUROPE, na temu Efficiency Meets Creative Inovation. S fokusom na automatizaciju i upotrebu veštačke inteligencije, ova studija slučaja kroz dva segmenta demonstrira razvoj kompanije Meta u narednim godinama.

Prvo mesto sa čak 85% osvojenih glasova!

Sveobuhvatnost studije slučaja dokazala je inovativni potencijal Hunch-ove tehnologije, što je tim dovelo na prvo mesto, ostavljajući za sobom tri renomirana lidera u industriji — Vidmob, Creative lift, 916. Glasanje se odvijalo na licu mesta i online za sve učesnike festivala, a Hunch je osvojio čak 85% glasova. Pored individualnog uspeha kompanije, ovo priznanje ističe i globalni uticaj domaćeg ekosistema. U izjavi za naš portal, Filip Mateković, Head of Marketing u kompaniji Hunch, posebno je istakao:

Nagrada je potvrda da se ovde u Beogradu, na lokalu rade dobre stvari za globalno tržište! Mlad tim tim developera i marketara pobedio je mnogo veće od sebe. Takođe, ova nagrada je dokaz da su ‘product’ kompanije ‘here to stay’. A, u kontekstu ekspanzije veštačke inteligencije, ovo je zaista velika stvar.

Nagradom smo postigli momentum koji ćemo da iskoristimo i da se pridružimo toj Meta festival vrtešci. Stoga, plan je da sa njima idemo i na druge lokacije van Berlina, kao što su Rim, Varšava, Amsterdam, Dablin – svuda gde Meta ima kancelarije.

On dodaje da je Meta Business festival prvo okupljanje nakon pandemije, te da su u kompaniji počastvovani zbog prilike da predstave svoje patente – konkretne slučajeve upotrebe veštačke inteligencije. Kako kaže, Hunch tim se izdvojio svojim inovativnim pristupom kojim je, pored očiglednih rezultata za brendove, značajno olakšao posao marketinškim stručnjacima.

Uspeh kompanije Hunch na Meta Business Partner Festivalu dokaz je rastućeg značaja koji tehnologije zasnovane na veštačkoj inteligenciji imaju u oblikovanju budućnosti tehnološke industrije, a svojom posvećenošću inovacijama i opipljivim rezultatima, kompanija je sebi obezbedila značajno mesto u globalnoj zajednici.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Novost

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.