Mistral Technologies postaje deo HTEC grupe

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

HTEC ne staje: Kompanija akvizirala bosanski Mistral Technologies

HTEC Grupa najavila je akviziciju Mistral Technologies, ​​jedne od vodećih kompanija za softversko inženjerstvo u Bosni i Hercegovini. Ova akvizicija proširuje ukupne inženjerske kapacitete HTEC-a i tehničku ekspertizu sa više od 300 stručnjaka.

HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, objavila je akviziciju kompanije Mistral Technologies, jedne od najvećih tehnoloških kompanija iz Bosne i Hercegovine.

Pridruživanjem Mistrala, kompanije sa značajnim portfolijom klijenata, HTEC Group je sa skoro 600 zaposlenih sada najveća tehnološka kompanija u Bosni i Hercegovini. Na globalnom nivou, HTEC sada ima više od 2000 stručnjaka, koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rešavanju najtežih inženjerskih izazova za vodeće svetske kompanije.  

Kompanija HTEC Group, osnovana u Beogradu 2008. godine, sa sedištem u San Francisku i sa više od 20 razvojno-tehnoloških centara širom Jugoistočne Evrope, strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka u ovom regionu.

Osnivač i generalni direktor HTEC Group Aleksandar Čabrilo objašnjava da je akvizicija kompanije Mistral deo ambicioznog cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mesta za rad talenata u regionu, što su i bile polazne osnove sinergije sa vlasnicima Mistrala. On dodaje i:  

Njihova posvećenost ljudima i građenju prilika za svoje timove, samo će dodatno da dobiju na snazi kao deo većeg tima sa ogromnim spektrom zanimljivih klijenata i tehnologija. Veoma sam srećan što mogu da objavim akviziciju Mistrala, kompanije sa strašću, liderstvom, inženjerskom izvrsnošću i vrednostima, sličnim našima.

Omogućavanje talentima da rade na globalno najizazovnijim inžinjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj, presudilo je, prema rečima Merseda Čamdžića, osnivača i generalnog direktora kompanije Mistral, za donošenje odluke da ova kompanija postane deo HTEC Group. Povodom akvizicije, on je izjavio sledeće:

Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC Group podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste.

Iako imamo dvanaest godina iskustva, preko 300 zaposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje i preko 30 renomiranih klijenata, spremni smo za novu fazu rasta kroz strateško partnerstvo sa HTEC Group.

U narednom periodu, kompanije će zajedno raditi na tome da kroz ovo partnerstvo pruže što veću dodatnu vrednost klijentima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluju.

Pored toga, cilj im je da zajedno obezbede priliku još većem broju talentovanih stručnjaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona, da grade globalno konkurentne karijere.  


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.