Project Management Conference: HTEC okuplja svetske lidere projektnog menadžmenta na besplatnoj ‘online’ konferenciji

Project Management Conference: HTEC okuplja svetske lidere projektnog menadžmenta na besplatnoj ‘online’ konferenciji

HTEC Group poziva na prvu veliku 'online' konferenciju za projektni menadžment u regionu koja će se održati 30. septembra uz besplatno učešće za sve.

Na konferenciji se očekuje učešće preko 1.000 projektnih menadžera i skram mastera iz više zemalja u regionu, a nakon konferencije, planirana je serija korisnih događaja iz domena projektnog menadžmenta za 2023. godinu, o kojima će svi učesnici biti blagovremeno obavešteni. Marko Pavlović, rukovodilac kancelarije za projektni menadžment u kompaniji HTEC Group izjavio je ovim povodom:

Naša kompanija je jedna od najbrže rastućih u Jugoistočnoj Evropi, što je dovelo do toga da i sam PM Office skalira i pivotira iz inicijalnih okvira u nešto mnogo veće i ozbiljnije. Od 40-ak projektnih menadžera prošle godine u ovom periodu, sada imamo blizu 90. 

Ova konferencija je inicijalno bila zamišljena kao platforma za dalji razvoj naših
zaposlenih, ali kako smo želeli da ostanemo dosledni mantri “Grow yourself by
growing others”, odlučili smo da je učinimo besplatnom za sve. Naš cilj je da ljudima damo mogućnost da se u jednom danu upoznaju sa širokim dijapazonom alata, tehnika, metoda, metodologija i okvira u kojima funkcioniše projektni menadžer.

Želimo da osnažimo projektne menadžere da sami procene koji im okvir za razvoj određenog projekta najbolje odgovara. Konferencija, dakle, gradi i naš “excellence” i unutrašnje kapacitete, ali isto tako nam je važno da svi ljudi željni znanja dobiju priliku za unapređenje svojih sposobnosti.

Značaj agilnog pristupa i agilnih metodologija u izradi tehnoloških rešenja i digitalnih proizvoda je svima već dobro poznat. Mnogi ih primenjuju u svakodnevnom radu, i bez njih bi danas bilo teško zamisliti IT industriju.

Ali, kao i sve u IT-u, ovo je fluidan okvir koji se stalno unapređuje i razvija, pa je zato važno ostati u koraku sa najmodernijim tokovima i implementirati ih unutar svojih kompanija i timova. Zato je kompanija HTEC Group odlučila da organizuje konferenciju i na taj način podstakne dalji napredak.

Radionica i predavanja svetskih lidera iz oblasti projektnog menadžmenta

U okviru konferencije biće organizovan workshop, a učesnici će biti u prilici da sakupe 5 Professional Development Units (PDU) za licencu ili obnavljanje licence koju izdaje jedna od najpriznatijih organizacija za sertifikaciju i treninge projektnih menadžera, Project Management Institute.

Sa druge strane, ovo je jedinstvena prilika da se u jednom danu okupe lideri svetske PM scene i da se diskutuje o najmodernijim metodama koje se trenutno razvijaju i implementiraju u inovativnim kompanijama širom sveta.

Jedan od predavača biće Mike Griffiths koji važi za “oca” u domenu primene agilnih metodologija, autorizovani PMI trener sa preko 30 godina iskustva. Mike je bio jedan od kreatora Agile metode DSDM, takođe je i suosnivač Project Management Institute (PMI) Agile Community of Practice, a učestvovao je i u stvaranju PMI-ACP® sertifikacije.

Tu je i Scott W. Ambler, takođe jedan od vodećih mislilaca na temu Agile-a, koji se trenutno u kompaniji Ambisoft bavi evolucijom Agile Data i Agile Modeling metoda. Scott je i ko-autor PMI Disciplined Agile (DA) alata, međunarodni keynote predavač i ko-autor preko 20 knjiga, uključujući Choose Your WoW!, Refactoring Databases, Agile Modeling, Agile Database Techniques, and The Object Primer, 3rd Edition.

Ukoliko se bavite projektnim menadžmentom, poslom koji se na njega naslanja ili vas prosto zanima kao koristan alat u bilo kom poslu, prijavite se za učešće na zvaničnom sajtu kompanije HTEC Group.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Najava

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Novost

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Intervju

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.