Project Management Conference: HTEC okuplja svetske lidere projektnog menadžmenta na besplatnoj ‘online’ konferenciji

Project Management Conference: HTEC okuplja svetske lidere projektnog menadžmenta na besplatnoj ‘online’ konferenciji

HTEC Group poziva na prvu veliku 'online' konferenciju za projektni menadžment u regionu koja će se održati 30. septembra uz besplatno učešće za sve.

Na konferenciji se očekuje učešće preko 1.000 projektnih menadžera i skram mastera iz više zemalja u regionu, a nakon konferencije, planirana je serija korisnih događaja iz domena projektnog menadžmenta za 2023. godinu, o kojima će svi učesnici biti blagovremeno obavešteni. Marko Pavlović, rukovodilac kancelarije za projektni menadžment u kompaniji HTEC Group izjavio je ovim povodom:

Naša kompanija je jedna od najbrže rastućih u Jugoistočnoj Evropi, što je dovelo do toga da i sam PM Office skalira i pivotira iz inicijalnih okvira u nešto mnogo veće i ozbiljnije. Od 40-ak projektnih menadžera prošle godine u ovom periodu, sada imamo blizu 90. 

Ova konferencija je inicijalno bila zamišljena kao platforma za dalji razvoj naših
zaposlenih, ali kako smo želeli da ostanemo dosledni mantri “Grow yourself by
growing others”, odlučili smo da je učinimo besplatnom za sve. Naš cilj je da ljudima damo mogućnost da se u jednom danu upoznaju sa širokim dijapazonom alata, tehnika, metoda, metodologija i okvira u kojima funkcioniše projektni menadžer.

Želimo da osnažimo projektne menadžere da sami procene koji im okvir za razvoj određenog projekta najbolje odgovara. Konferencija, dakle, gradi i naš “excellence” i unutrašnje kapacitete, ali isto tako nam je važno da svi ljudi željni znanja dobiju priliku za unapređenje svojih sposobnosti.

Značaj agilnog pristupa i agilnih metodologija u izradi tehnoloških rešenja i digitalnih proizvoda je svima već dobro poznat. Mnogi ih primenjuju u svakodnevnom radu, i bez njih bi danas bilo teško zamisliti IT industriju.

Ali, kao i sve u IT-u, ovo je fluidan okvir koji se stalno unapređuje i razvija, pa je zato važno ostati u koraku sa najmodernijim tokovima i implementirati ih unutar svojih kompanija i timova. Zato je kompanija HTEC Group odlučila da organizuje konferenciju i na taj način podstakne dalji napredak.

Radionica i predavanja svetskih lidera iz oblasti projektnog menadžmenta

U okviru konferencije biće organizovan workshop, a učesnici će biti u prilici da sakupe 5 Professional Development Units (PDU) za licencu ili obnavljanje licence koju izdaje jedna od najpriznatijih organizacija za sertifikaciju i treninge projektnih menadžera, Project Management Institute.

Sa druge strane, ovo je jedinstvena prilika da se u jednom danu okupe lideri svetske PM scene i da se diskutuje o najmodernijim metodama koje se trenutno razvijaju i implementiraju u inovativnim kompanijama širom sveta.

Jedan od predavača biće Mike Griffiths koji važi za “oca” u domenu primene agilnih metodologija, autorizovani PMI trener sa preko 30 godina iskustva. Mike je bio jedan od kreatora Agile metode DSDM, takođe je i suosnivač Project Management Institute (PMI) Agile Community of Practice, a učestvovao je i u stvaranju PMI-ACP® sertifikacije.

Tu je i Scott W. Ambler, takođe jedan od vodećih mislilaca na temu Agile-a, koji se trenutno u kompaniji Ambisoft bavi evolucijom Agile Data i Agile Modeling metoda. Scott je i ko-autor PMI Disciplined Agile (DA) alata, međunarodni keynote predavač i ko-autor preko 20 knjiga, uključujući Choose Your WoW!, Refactoring Databases, Agile Modeling, Agile Database Techniques, and The Object Primer, 3rd Edition.

Ukoliko se bavite projektnim menadžmentom, poslom koji se na njega naslanja ili vas prosto zanima kao koristan alat u bilo kom poslu, prijavite se za učešće na zvaničnom sajtu kompanije HTEC Group.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Intervju

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.