HTC 10 stigao u Srbiju - u prodaji od maja

HTC 10 stigao u Srbiju – u prodaji od maja

U beogradskom klubu Anker predstavnici HTC-a za CEE i Adriatic region upoznali su prošlog petka domaću javnost sa poslednjim 'flagship' modelom ove tajvanske kompanije koji nosu oznaku 10. Reč je o do sada najnaprednijem uređaju koji je sišao sa proizvodne trake ovog tehnološkog giganta, koji odiše kvalitetnim metalnim kućištem i jakim hardverom, a koji će se u prodavnicama širom Srbije naći već ovog meseca.

htc111

Sam uređaj pokreće moćni Snapdragon 820 procesor zajedno sa 4GB RAM memorije, a „desetka“ se može pohvaliti veoma kvalitetnom kamerom od 12 megapiksela koja dolazi sa već poznatom sa UltraPixel tehnologijom. Kada je reč o video reprodukciji, HTC 10 pruža korisniku mogućnost snimanja u 4K rezoluciji – uz 24-bitni stereo Hi-Fi zvučni zapis – beležeći tako znatno više detalja što ga čini prvim telefom na tržištu sa ovom tehnologijom.

Sa druge strane, svima koji su prisustvovali promociji ovog uređaja, na početku se obratila Petra Razić, regionalna direktorka HTC-a za Adriatic regiju, istakavši tom prilikom:

Tokom razvoja modela HTC 10 uvažili smo sve kritike i sugestije korisnika, medija i analitičara, i uvereni smo da smo stvorili uređaj koji u potpunosti opravdava našu filozofiju „Power of 10“, koja simbolizuje najvišu ocenu za vrhunska dostignuća.

Najnoviji član HTC familije pametnih telefona je spoj vrhunskih kamera i izuzetno kvalitetnog zvuka, smelog dizajna jednodelnog metalnog kućišta i snažnih performansi. Raduje nas što modelom HTC 10 ponovo potvrđujemo svoju poziciju vodećeg inovatora na tržištu pametnih telefona.

Marko Savković, direktor HTC proizvoda za region Centralne i Istočne Evrope o karakteristikama novog uređaja.
Marko Savković, direktor HTC proizvoda za region Centralne i Istočne Evrope o karakteristikama novog uređaja.

Konačna cena i dalje nepoznata

Da su iz HTC-a pazili na sve detalje kako bi još više unapredili korisničko iskustvo, dokazuje odluka o ugradnji Super LCD5 Quad HD ekrana dijagonale 5,2 inča sa čak 30% više boja nego kod standardnih LCD ekrana i odzivom od 120 ms. Kako manjak memorije ne bi zadavao glavobolje, HTC 10 stiže sa 32GB prostora za podatke – i što je najbitnije, podrškom za microSD karticu kapaciteta do čak 2TB.

Kada govorimo o dostupnosti, desetka bi najpre trebalo da stigne tokom maja meseca kod mobilnih operatera koji posluju u Srbiji i to u dve nijanse: grafitno sivoj (Carbon Grey) i glečer srebrnoj (Glacier Silver). Uz novi model, isporučuju se Hi-Res slušalice (70% veći zvučnici) i punjač za brzo punjenje, izrađen po Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologiji. Što se tiče cene, ona nije još u potpunosti formirana, ali je realno očekivati da za ova telefon treba izdvojiti između 700 i 800 evra.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Gaming

Kako predstaviti vašu igru publici kada su svi događaji otkazani – je li spas u pitchevima na daljinu?

Svetska zdravstvena kriza sa jedne strane doprinela je popularizaciji video igara, ali je druge strane uskratila šansu mnogim gejming studijima da izlažu svoje projekte pred publikom na konferencijama i događajima koji su u potpunosti otkazani.

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

Tehnologija

Šta nam donose srpski AppStore i Apple Pay? (gost Ivan Jelić)

Moglo bi se reći da je ova godina za korisnike Apple uređaja u Srbiji konačno donela lepe stvari poput srpskog App Store-a, ali i drugih servisa ove kompanije. U novoj epizodi Netokracijinog podcasta govorili smo upravo o tome, ali i šta ova 'tech' kompanija sprema od novina za čitav svet.

Kultura 2.0

Serbian Bookers: Turizam je i dalje u lošem stanju, ali izdavači računaju na domaće turiste

Kako su se domaći digitalni iznajmljivači snašli tokom pandemije i kakva su im očekivanja za naredni period? Istraživanje platforme Serbian-Bookers ima odgovor.

Intervju

Kako je pandemija uticala na globalno tržište digitalnih usluga i koje pouke se mogu izvući

Ceo svet se preko noći promenio izbijanjem COVID-19 pandemije, a ovaj virus uticao je na sve segmente poslovanja, posebno na globalno tržište IT usluga. Ono je moralo da se prilagodi novonastaloj situaciji i zaposlenima u ovom sektoru nametne potpuno novi izazov - izgradnju internih resursa u cilju što boljeg odgovora na krizu.

Kultura 2.0

Da li i dalje čitamo stripove ili će ovaj kulturološki fenomen ostati u senci digitalizacije?

Ako želiš pobediti, ne smeš izgubiti! Da li i vi često citirate omiljene junake iz stripova, poput čuvenog Alana Forda i jesu li stripovi i dalje deo pop-kulture koji rado konzumirate? Oni su, zapravo, kult koji se ne da tako lako izgubiti u zaboravu, a mi smo analizirali da li će ove male, crtane knjižice i dalje nalaziti put do korisnika - čak i u vreme digitalizacije pisanog i crtanog sadržaja.