HR kutak pokreće mentorstvo za početnike u oblasti ljudskih resursa

HR kutak pokreće besplatan mentorski program – mentori i mentiji radiće 6 meseci na razvoju veština

Ako se bavite HR-om, ne postoji šansa da niste čuli za Facebook grupu HR kutak - stranicu koja okuplja profesionalce iz ove oblasti. Nju vode četiri devojke koje su pred sebe postavile novu misiju: organizovanje besplatnog mentorskog programa za zainteresovane.

Priča Facebook stranice HR Kutak (nekadašnja HR zajednica) počinje početkom 2018. godine, nastankom jedne Facebook grupe, u trenutku kada je Katarini Šonjić, u daljem profesionalnom razvoju zafalila online HR zajednica. „U tom trenutku grupe i zajednice su mnogo rasle i za skoro svaku biznis rolu si mogao pronaći adekvatnu grupu, ali ne i za HR“, priseća se ona.

Katarina je tada odlučila da sama kreira stranicu koja joj je nedostajala, u nju je ubacila neke prijatelje za koje je znala da se bave HR-om ili da ih ta oblast zanima, a ta grupa je dalje nastavila sa organskim rastom. U ovom trenutku, ona okuplja oko 2.300 članova, svakodnevno se pridružuju i novi, a pored Katarine, u njen rad uključene su još tri devojke – Nikolina Božanović, Nevena Petrović i Milica Vujčić.

Sa njima u nastavku teksta razgovaramo o daljim planovima za ovaj projekat i pokretanju mentorskog programa za HR-ove početnike koji startuje u decembru.

HR kutak okuplja stručnjake iz celog regiona – i nastavlja da raste

„Ono što je u samom početku, ali i danas, bio cilj, jeste da okupimo zajednicu oko HR tema, da razmenjujemo znanje, iskustvo i važne i relevantne informacije“, objašnjava Katarina na početku razgovora:

Takođe, jedan od glavnih motivatora jeste da su sve te relevantne informacije i online networking zapravo besplatno dostupni svima. Smatram da jedino udruživanjem možemo razvijati i unapređivati celu oblast i to nam je glavna vodilja. Našu energiju i projekte sada prate HR-ovi i iz regiona, ne samo iz Srbije, na šta smo posebno ponosne.

Sa druge strane, motivacija nas kao ekipe je da budemo primer i kreiramo nešto na šta smo ponosne. Da menjamo stvari i budemo ona zajednica koja zaista pravi razliku i pruža nove prilike. Svakako, okupljanjem zajednice, svaka dodatno uči i razvija svoje veštine i poznavanje omiljene HR oblasti. Povratna energija nakon svake aktivnosti je nešto što je nezamenljivo i uvek nam daje dodatnu motivaciju za sve ostale aktivnosti.

Od skoro, pored inicijalne Facebook grupe, HR Kutak ima i sajt, a Milica dodaje da su takođe prisutni i na skoro svim društvenim mrežama – što je dovelo do još veće vidljivosti onoga što rade. „Osim što pozivamo ljude da se pridruže našem prostoru za razmenu znanja i iskustva, sve više nam se kolege samoinicijativno javljaju sa željom da doprinesu našoj viziji, što nas čini posebno srećnima. Takođe, otvoreni smo za saradnju sa svim organizacijama koje dele naše vrednosti i zainteresovane su za ljudske resurse“, objašnjava naša sagovornica.

Mentorski program će trajati šest meseci, a slede i novi projekti

U nastavku razgovora, naše sagovornice otkrile su nam i da je, ma koliko bezazleno delovalo, vođenje grupe veoma zanimljiv ali i zahtevan posao, pa su i same imale priliku da nauče dosta toga. Katarina dodaje:

Sama interakcija je bila inicijalni cilj, još kada je grupa nastala, i to se nekako prirodno dešavalo. Sama moderacija grupe, postavljanje pravca i razvoja zajednice je nešto što smo zajedno uspostavile tek ove godine. Trenutno osećamo veliku podršku i otvorenost mnogih HR eksperata da doprinesu razvoju zajednice, pa i nama pojedinačno. Verujem da nas velike karijerne prilike tek čekaju – videćemo.

U međuvremenu, dodaje Milica, odlučile su da pokrenu i besplatan mentorski program za sve zainteresovane, u okviru koga će iskusne kolege pomagati onima koji tek započinju karijeru u ovoj oblasti ili kolegama sa dve, tri godine iskustva koji žele da se usavrše u nekoj specifičnoj oblasti. Milica dalje objašnjava:

Ovo će ujedno biti i sjajna prilika za same mentore jer kroz saradnju sa novim kolegama mogu dobiti neke nove uvide i ideje, a takođe direktno doprinose kvalitetnom razvoju budućih kolega. Program će trajati šest meseci, dinamiku rada će zajednički definisati mentor i mentiji, a HR Kutak ekipa će biti podrška tokom celog procesa kako bismo obezbedile da obe strane budu zadovoljne saradnjom.

Milica i Katarina na kraju razgovora otkrivaju nam i da pored mentorskog programa imaju mnogo drugih želja i ideja, a sve planove prilagođavaju potrebama zajednice i svojim tekućim obavezama i ulogama koje obavljaju na poslu. „Uskoro nas očekuje još webinara, upoznavaćemo se kroz HR kafidžonke (naš format povezivanja i upoznavanja 1-na-1 sa kolegama iz struke), pišemo blogove, a ideja nam je i da naš blog postane prostor za sve kolege koji imaju nešto korisno i važno da podele sa zajednicom te nas očekuje i pokretanje projekta HR pisci“, zaključuje Milica na kraju.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Sasomange od letos zabeležio 100.000 registrovanih korisnika u pohodu na udeo u domaćem ‘classifieds’ tržištu

Sredinom godine na tržište Srbije stigao je novi oglasnik koji tehnologijom i dizajnom želi da se bori za svoj deo 'classifieds' kolača. Zanimalo nas je kako je čitava priča zamišljena i šta to novo Sasomange.rs pruža domaćim kupcima i trgovcima.

Analiza

Vodeća udruženja frilensera predstavljaju dalje korake ukoliko nadležni organi ne odgovore na njihove zahteve

Sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i Udruženja frilensera i preduzetnika razgovarali smo o narednim koracima kada je reč o pregovorima sa nadležnim organima zbog najavljenog oporezivanja frilensera.

Kolumna

Filtriranje interneta u Srbiji donosi ozbiljne posledice i nepoznatu korist

Filtriranje interneta je u Srbiji uvedeno radi navodnog sprečavanja dalje štete po republički budžet i ekonomiju i uz zanemarivanje brojnih aspekata koji ovaj opasan presedan nosi sa sobom. U tekstu analiziramo zašto je ta odluka besmislena i do kakvih posledica može dovesti.

Propustili ste

Gaming

Facebookov ‘cloud gaming’ ponudiće oglašivačima nove mogućnosti za reklamu

'Cloud' gejming je termin koji je u ovoj dinamičnoj godini isplivao na površinu i zainteresovao mnoge. Iako mu je potrebno još vremena da pokaže svoj pun potencijal, velike kompanije polažu ogromnu nadu u ovu oblast. Nakon kompanija Google i Apple, svoj 'cloud' gejming servis predstavio je i Facebook.

Društvene mreže

1.000.000 pregleda kasnije i domaći Extreme Intimo srušio je Instagram svojim humanim gestom

Ovih dana niste mogli da ne primetite video koji je šerovan širom Instagrama: kampanju #stvarnoželim brenda Extreme Intimo koji je za svako deljenje videa poklanjao novčana sredstva za porodilišta širom Srbije. Više o tome razgovaramo sa predstavnicima ove kompanije.

Internet marketing

TikTok kampanja ‘Teži Ravnoteži’ za 10 dana ima više od 700.000 pregleda – i interesuje tinejdžere širom Balkana

U okviru nacionalne kampanje 'Teži ravnoteži' pokrenut je i TikTok kanal sa ciljem edukacije đaka i studenata na temu zdravih životnih stilova. U nastavku teksta organizatori nam detaljnije otkrivaju o čemu je reč.

Office Talks Podcast

Država ćuti na zahteve frilensera (gost Miran Pogačar)

23. epizodu Office Talks podkasta obeležila je aktuelna tema oporezivanja frilensera. Naš gost bio je Miran Pogačar, predsednik novoosnovanog Udruženja radnika na Internetu.

Startapi i poslovanje

Nakon pritiska javnosti Apple konačno smanjuje App Store naknadu na 15% – ali samo za pojedine developere

Kao deo novog programa za mala preduzeća kompanija Apple najavila je smanjenje stope provizije u App Store prodavnici za 15% - što predstavlja jednu od najznačajnijih promena u procesu u kojem iOS developeri zarađuju na svojim igrama i aplikacijama za Apple uređaje.

Društvene mreže

Snap Inc. imenovao predstavnika za Srbiju – u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je i kompanija Snap Inc. imenovala svog predstavnika za Republiku Srbiju.