HR kutak pokreće mentorstvo za početnike u oblasti ljudskih resursa

HR kutak pokreće besplatan mentorski program – mentori i mentiji radiće 6 meseci na razvoju veština

Ako se bavite HR-om, ne postoji šansa da niste čuli za Facebook grupu HR kutak - stranicu koja okuplja profesionalce iz ove oblasti. Nju vode četiri devojke koje su pred sebe postavile novu misiju: organizovanje besplatnog mentorskog programa za zainteresovane.

Priča Facebook stranice HR Kutak (nekadašnja HR zajednica) počinje početkom 2018. godine, nastankom jedne Facebook grupe, u trenutku kada je Katarini Šonjić, u daljem profesionalnom razvoju zafalila online HR zajednica. “U tom trenutku grupe i zajednice su mnogo rasle i za skoro svaku biznis rolu si mogao pronaći adekvatnu grupu, ali ne i za HR”, priseća se ona.

Katarina je tada odlučila da sama kreira stranicu koja joj je nedostajala, u nju je ubacila neke prijatelje za koje je znala da se bave HR-om ili da ih ta oblast zanima, a ta grupa je dalje nastavila sa organskim rastom. U ovom trenutku, ona okuplja oko 2.300 članova, svakodnevno se pridružuju i novi, a pored Katarine, u njen rad uključene su još tri devojke – Nikolina Božanović, Nevena Petrović i Milica Vujčić.

Sa njima u nastavku teksta razgovaramo o daljim planovima za ovaj projekat i pokretanju mentorskog programa za HR-ove početnike koji startuje u decembru.

HR kutak okuplja stručnjake iz celog regiona – i nastavlja da raste

“Ono što je u samom početku, ali i danas, bio cilj, jeste da okupimo zajednicu oko HR tema, da razmenjujemo znanje, iskustvo i važne i relevantne informacije”, objašnjava Katarina na početku razgovora:

Takođe, jedan od glavnih motivatora jeste da su sve te relevantne informacije i online networking zapravo besplatno dostupni svima. Smatram da jedino udruživanjem možemo razvijati i unapređivati celu oblast i to nam je glavna vodilja. Našu energiju i projekte sada prate HR-ovi i iz regiona, ne samo iz Srbije, na šta smo posebno ponosne.

Sa druge strane, motivacija nas kao ekipe je da budemo primer i kreiramo nešto na šta smo ponosne. Da menjamo stvari i budemo ona zajednica koja zaista pravi razliku i pruža nove prilike. Svakako, okupljanjem zajednice, svaka dodatno uči i razvija svoje veštine i poznavanje omiljene HR oblasti. Povratna energija nakon svake aktivnosti je nešto što je nezamenljivo i uvek nam daje dodatnu motivaciju za sve ostale aktivnosti.

Od skoro, pored inicijalne Facebook grupe, HR Kutak ima i sajt, a Milica dodaje da su takođe prisutni i na skoro svim društvenim mrežama – što je dovelo do još veće vidljivosti onoga što rade. “Osim što pozivamo ljude da se pridruže našem prostoru za razmenu znanja i iskustva, sve više nam se kolege samoinicijativno javljaju sa željom da doprinesu našoj viziji, što nas čini posebno srećnima. Takođe, otvoreni smo za saradnju sa svim organizacijama koje dele naše vrednosti i zainteresovane su za ljudske resurse”, objašnjava naša sagovornica.

Mentorski program će trajati šest meseci, a slede i novi projekti

U nastavku razgovora, naše sagovornice otkrile su nam i da je, ma koliko bezazleno delovalo, vođenje grupe veoma zanimljiv ali i zahtevan posao, pa su i same imale priliku da nauče dosta toga. Katarina dodaje:

Sama interakcija je bila inicijalni cilj, još kada je grupa nastala, i to se nekako prirodno dešavalo. Sama moderacija grupe, postavljanje pravca i razvoja zajednice je nešto što smo zajedno uspostavile tek ove godine. Trenutno osećamo veliku podršku i otvorenost mnogih HR eksperata da doprinesu razvoju zajednice, pa i nama pojedinačno. Verujem da nas velike karijerne prilike tek čekaju – videćemo.

U međuvremenu, dodaje Milica, odlučile su da pokrenu i besplatan mentorski program za sve zainteresovane, u okviru koga će iskusne kolege pomagati onima koji tek započinju karijeru u ovoj oblasti ili kolegama sa dve, tri godine iskustva koji žele da se usavrše u nekoj specifičnoj oblasti. Milica dalje objašnjava:

Ovo će ujedno biti i sjajna prilika za same mentore jer kroz saradnju sa novim kolegama mogu dobiti neke nove uvide i ideje, a takođe direktno doprinose kvalitetnom razvoju budućih kolega. Program će trajati šest meseci, dinamiku rada će zajednički definisati mentor i mentiji, a HR Kutak ekipa će biti podrška tokom celog procesa kako bismo obezbedile da obe strane budu zadovoljne saradnjom.

Milica i Katarina na kraju razgovora otkrivaju nam i da pored mentorskog programa imaju mnogo drugih želja i ideja, a sve planove prilagođavaju potrebama zajednice i svojim tekućim obavezama i ulogama koje obavljaju na poslu. “Uskoro nas očekuje još webinara, upoznavaćemo se kroz HR kafidžonke (naš format povezivanja i upoznavanja 1-na-1 sa kolegama iz struke), pišemo blogove, a ideja nam je i da naš blog postane prostor za sve kolege koji imaju nešto korisno i važno da podele sa zajednicom te nas očekuje i pokretanje projekta HR pisci”, zaključuje Milica na kraju.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

E-commerce

Kako do Internet prodavnice za manje od 24 časa?

Vladan Dobrenov pokrenuo je Cartizz kao odgovor na komplikovan i dugotrajan proces izrade web prodavnice. U razgovoru za Netokraciju otkriva nam kako servis funkcioniše i kome je namenjen.

Gaming

Otvorene nacionalne kvalifikacije za internacionalni IeSF šampionat – najboljima put u Izrael i vredne nagrade

U nedelju 25. aprila u organizaciji Srpskog Saveza E-sporta zvanično su otvorene nacionalne kvalifikacije za 13. IeSF Svetski e-sports šampionat čiji je domaćin Eilat, grad u Izraelu.