Najzadovoljniji radnici u Srbiji su programeri

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Analiza je napravljena na osnovu rezultata dva upitnika koje nudi Luppa: jedan je namenjen kompanijama koje žele da ispitaju zadovoljstvo i angažovanost zaposlenih i na osnovu prikupljenih podataka kreiraju akcijske planove za unapređenje; drugi je besplatna verzija namenjena pojedincima koji žele detaljnije ispitati sopstveno zadovoljstvo, uporede ga sa tržištem i industrijom u kojoj su zaposleni i donesu informisane odluke o budućnosti svoje karijere.

Elementi uključeni u analizu su 12 dimenzija zadovoljstva, angažovanja i eNPS (Employee Net Promoter Score), metrika koja pokazuje koliko je zaposleni spreman da preporuči svog poslodavca kao dobro mesto za rad.

Predstavljamo vam rezultate do kojih su došli.

Na skali od 1 do 5, zadovoljstvo radno sposobnog stanovništva Srbije je 2,43

Rezultati istraživanja su pokazali da opšte zadovoljstvo poslodavcem u Srbiji, na skali od 0 do 5, iznosi 2,43. Istovremeno, očekivano, najzadovoljniji su zaposleni u IT sektoru – konkretno, oni koji se bave programiranjem. Prosek njihovog zadovoljstva je ocenjen sa 3,26.

Na drugom kraju spektra su zaposleni u zdravstvenom sektoru. Oni su najnezadovoljniji radnici u Srbiji, a svoje zadovoljstvo ocenili su prosečnom ocenom 1,79 na skali od 0 do 5.

Kada govorimo o razlikama u zadovoljstvu po polu, muškarci su generalno zadovoljniji od žena, a kada je reč o starosnim grupama, najzadovoljniji su oni stariji od 60 godina, zatim radna snaga koja je tek izašla na tržište rada – od 18 godina do 25 godina. S druge strane, najmanje su zadovoljni pripadnici starosne grupe 50-60 godina.

Zadovoljstvo varira i u odnosu na veličinu kompanije u kojoj su osobe zaposlene – najzadovoljniji su oni zaposleni u malim preduzećima sa do 9 zaposlenih, a najmanje zadovoljni oni u velikim preduzećima koje broje između 250 i 999 zaposlenih.

Zaposleni su najzadovoljniji angažovanjem, saradnjom i autonomijom

Napomenuli smo da analiza zadovoljstva obuhvata 12 dimenzija, a radi se o sledećem: promene i inovacije, angažovanje, saradnja, balans poslovnog i privatnog života, komunikacija, uslovi rada, učenje i razvoj, vizija i smisao, autonomija, liderstvo, radna organizovanost i lojalnost.

Među navedenim dimenzijama ispitano je zadovoljstvo, a analiza je pokazala da su zaposleni najzadovoljniji angažovanjem, saradnjom i autonomijom, a najnezadovoljniji kada su u pitanju lojalnost, učenje i uslovi rada.

Svaka od dimenzija je detaljno ispitana kroz nekolicinu pitanja, a sledeće izjave su bile među najbolje ocenjenim faktorima u svim dimenzijama, što ukazuje da, iako komunikacija na nivou kompanije nije među najbolje ocenjenim dimenzijama, zadovoljstvo komunikacijom i saradnja unutar timova postoje – u okviru timova postoje otvorena komunikacija i međusobno poverenje.

S druge strane, analiza najgore ocenjenih izjava ukazuje da se zaposleni ne slažu sa kompanijskom strategijom. Iako tvrde da su im zakonska prava ispoštovana, smatraju da ne postoji zadovoljavajući nivo transparentnosti i doslednosti u sistemu nagrađivanja, a ističe se i nezadovoljstvo mogućnostima razvoja u našim kompanijama – zaposleni u Srbiji uglavnom navode kako žele više mogućnosti za učenje: veruju da lično napreduju u smislu učinka, ali da njihov dalji razvoj karijere nije sistematično i jasno definisan.

Više od 60% ispitanika ne bi preporučilo svog poslodavca

eNPS, odnosno Employee Net Promoter Score, koji se računa na skali od -100 do 100, u Srbiji iznosi -47 i ukazuje na nizak nivo spremnosti zaposlenog stanovništva da preporuči svog poslodavca drugima. Skala se deli na tri dela i ukazuje na udeo onih koji to nisu spremni učiniti, onih koji su pasivni i onih koji su ambasadori kompanije i njene najveće vrednosti. U Srbiji, ovi poslednji zauzimaju udeo od oko 10% na celokupnom tržištu rada.

Ipak, sa prosečnom ocenom zadovoljstva od 2,43, Srbija se pokazala kao zlatna sredina. Zadovoljstvo u Republici Hrvatskoj je nešto veće i iznosi 2,52, dok je u Bosni i Hercegovini prosečna ocena zadovoljstva nešto niža nego u Srbiji i iznosi 2,38.

Šta kompanije mogu da preduzmu?

Cilj ovakvih analiza i javno dostupnih podataka, ističu kreatori ove analize, je da pozitivno utiču na tržište rada. Naime, kompanije mogu da osete da nešto treba da se preduzme, ali često ne znaju odakle da počnu – a ovi podaci mogu da pruže uvid u to šta radno sposobno stanovništvo i talent pool najviše cene, a šta najmanje i, upoređivanjem stanja u sopstvenoj kompaniji, usmeravaju napore i unapređuju ona područja koja će im doneti najviše benefita.

Biti poželjan poslodavac je osnova za svaki naredni element poslovanja. Zamislite ovaj proces kao snowball effect – poželjnom poslodavcu će biti lakše da zaposli kvalitetan kadar, što će zauzvrat pozitivno uticati na zadovoljstvo krajnjih korisnika, a sve to će imati pozitivan uticaj na prihode. Radi se o dugoročnom strateškom procesu, ali iz Luppe poručuju da upravo zato zasigurno donosi željene rezultate.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.