Regruteri imaju priliku da besplatno testiraru HR buddy

Regruteri imaju priliku da besplatno testiraju HR buddy – AI alat koji zna Zakon o zapošljavanju

Sa Nevenom Sofranić razgovaramo o tome kako HR buddy olakšava administrativne procedure u procesu zapošljavanja, ali funkcionalnostima koje donosi nova verzija Recrooit platforme.

Prošlo je više od tri godine kako smo na Netokraciji predstavili Recrooit, platformu za regrutovanje kandidata koja se oslanja na moć zajednice odnosno interna poznanstva i preporuke profesionalaca iz svih industrija Platforma danas broji više od 6.000 članova — takozvanih Recrootera. Iz kompanije, posebno su ponosni na njih, jer je čak 80% preporučenih kandidata ušlo u proces zapošljavanja za pozicije za koje su preporučeni.

Baš zato, prepoznavši važnost zajednice u procesu zapošljavanja, osnivačica Nevena Sofranić trenutno testira HR buddy — alat zasnovan na veštačkoj inteligenciji. Svrha alata je da pomoću generativne veštačke inteligencije bude asistent HR profesionalcima, te olakša administrativne procedure u procesu zapošljavanja.

Alat je besplatan i dat na probu članovima HR zajednice, a sudeći po njenoj reakciji uskoro bi mogao da zaživi i postane svakodnevnica u procesu zapošljavanja. Takođe, lansirana je i nova verzija Recrooit platforme koja zajednici zaduženoj za preporuku kandidata, ali i kompanijama donosi nove funkcionalnosti i korisničke benefite. A od danas, je live na Product Hunt-u.

O HR buddy alatu, promenama koje su se desile u novoj verziji Recrooit platforme, ali i strategijama za premošćavanje krize na tržištu rada, razgovarali smo s Nevenom u intervjuu koji sledi.

Šta je tačno HR buddy i kako izgleda testiranje ovog alata u zajednici?

Nevena: HR Buddy je GPT namenjen HR profesionalcima i osnivačima kao asistent i podrška oko procedura i zakona vezanih za zapošljavanje kroz generativnu veštačku inteligenciju. Alat je skroman, ali je izazvao veliko interesovanje domaće HR zajednice, jer im omogućava da brzo dođu do odgovora o administrativnim procedurama u zapošljavanju.

Trenutno blisko sarađujemo sa grupom HR stručnjaka koji nam obezbeđuju povratne informacije, i HR Buddy će možda biti dodat kao funkcionalnost Recrooit platformi ukoliko se pokaže kao koristan. OpenAI nam je bio sjajan alat za testiranje MVP funkcionalnosti.

Prethodno smo lansirali još jedno AI rešenje, generator oglasa za poslove koji je omogućio korisnicima da kreiraju opis pozicije u nekoliko klikova. Ipak, kao što sam već rekla, nameravamo da pažljivo i polako inkorporiramo veštačku inteligenciju u samu platformu.

Da li bi izdvojila neka ključna dostignuća koja su doprinela širenju Recrooita?

Nevena: Recrooit je, kao i svaki startap, prošao bolne promene, uključujući pivote u softverskoj arhitekturi i cenovniku. Ovi koraci bili su ključni za naš dalji razvoj i prilagođavanje tržištu. Svaka od ovih promena donela je nova učenja i ojačala našu platformu, čineći je još efikasnijom i pristupačnijom za naše korisnike.

Pored prilagođavanja potrebama korisnika, dodatni rast nam je omogućila saradnja sa različitim zajednicama. Od domaćih bih izdvojila SaaStanak, Tilda Centar, ali verovatno najveću ulogu u razvoju platforme je imala HR zajednica sa X-a (ex Twitter) ispred SHRM organizacije. Želimo da propeler rasta budu upravo rezultati koji govore u naše ime.

Tradicionalno, tek 10-15% kandidata prijavljenih na oglase bude pozvano u proces selekcije, dok je taj broj čak 80% na Recrooit. Platforma ispunjava ono čemu je namenjena — kompanije dolaze do kvalifikovanih preporuka iz zajednice uz potpunu kontrolu troškova zapošljavanja.

Nova verzija aplikacije donosi novi ‘freemium’ plan za kompanije, što znači da mogu besplatno da objavljuju oglase za posao i da koriste platformu kao besplatan alat za praćenje kandidata.

Danas nam predstavljaš i novu verziju platforme. Koje to promene očekuju korisnike?

Nevena: Recrooit je prošao prilično bolne promene i mogu reći da smo ovu verziju pripremali barem godinu dana. Uveli smo novi freemium plan za kompanije, što znači da mogu besplatno da objavljuju oglase za posao i da koriste našu platformu kao besplatan alat za praćenje kandidata (ATS).

Tako omogućavamo kompanijama da dođu do aktivnih kandidata koji će se sami prijavljivati, ali i do pasivnih — putem preporuka. Takođe, za one koji se odluče za plaćeni plan, pružamo dodatnu podršku u predselekciji kandidata, što štedi novčane resurse i čak do 40 sati mesečno timovima za zapošljavanje. Za našu zajednicu, uveli smo novu funkciju koja im omogućava da kreiraju sopstvene oglasne table za poslove (job board).

To znači da svako ko je registrovan na Recrooit može napraviti svoju oglasnu tablu i zarađivati kako od kompanija koje se oglašavaju, tako i od kandidata koje preporučuju. Postoje naznake da koristimo i planiramo da implementiramo AI rešenja u budućnosti. Ipak, oprezni smo u implementaciji rešenja koji podrazumevaju veštačku inteligenciju i ne želimo da koristimo sintagmu u marketinške svrhe.

Svesni smo da mogu da upotreba veštačke inteligencije u zapošljavanju može biti štetna ukoliko setovi podataka nisu ispravni, te želimo da vidimo bezbednu primenu rešenja koja će adresirati manjkavosti kao što su predrasude u zapošljavanju.

Da li bi mogla da prokomentrišeš krizu na tržištu rada i koje je industrije najviše pogodila?

Nevena: Da, nažalost, u prvom kvartalu ove godine smo svedočili velikim otpuštanjima u industriji. Prema podacima sa layoffs.fyi, najpogođenija je industrija maloprodaje, ali i industrija hardvera. Prema podacima koje imamo u Recrooit, najugroženije pozicije su bile vezane za ljudske resurse.

Nova funkcija Recrooiterima omogućava da kreiraju sopstvene oglasne table za poslove – ‘job board’.

Za kraj, kako se Recrooit kao platforma za zapošljavanje nosi sa krizom? Koje su vaše strategije?

Nevena: Izazovi usled trenutne faze ekonomsog ciklusa svakako imaju uticaj na svaku platformu za zapošljavanje, uključujući i Recrooit. Međutim, naš pristup i model poslovanja omogućili su nam da se prilagodimo ovim promenama i čak iskoristimo neke aspekte krize kao priliku za rast. Pre svega, povećana je potražnja za fleksibilnim zapošljavanjem. Kriza je dovela do povećane potražnje za fleksibilnim oblicima zapošljavanja, što je područje u kojem Recrooit može da ponudi dobra rešenja.

Naša platforma omogućava poslodavcima da brzo pronađu kvalifikovane kandidate za privremene, projekatne, ili remote pozicije, što je postalo sve važnije u trenutnom tržišnom kontekstu. Zatim, tu je prilagođavanje potrebama korisnika. U odgovoru na tržišne promene, prilagodili smo naše usluge kako bismo zadovoljili specifične potrebe i izazove s kojima se suočavaju kako poslodavci, tako i tražioci posla.

Ovo uključuje fleksibilnije uslove saradnje i podršku korisnicima u navigaciji kroz promenljivo tržište. Treći aspekat bio bi održavanje rasta broja korisnika. Uprkos izazovima, uspeli smo da održimo i čak povećamo broj korisnika na našoj platformi. Ovo je rezultat našeg fokusa na kvalitetu usluge i sposobnosti da se brzo prilagođavamo promenama na tržištu.

Najzad, veoma važna je podrška zajednici kroz krizu. Nastavili smo sa aktivnim radom na podršci našoj zajednici, nudeći savete, resurse i alate koji im pomažu da se nose sa promenama u karijeri i prilikama za zapošljavanje koje donosi trenutna tržišna situacija. Ukratko, iako kriza na tržištu rada predstavlja izazov, uspeli smo da pronađemo načine da podržimo naše korisnike i čak iskoristimo ove uslove za dalji rast i razvoj naše platforme.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.