Srpsko-američki HireApp podigao investiciju od $1,5 miliona - sledi dalje širenje

Srpsko-američki HireApp podigao investiciju od $1,5 miliona – sledi dalje širenje

HireApp, startap koji je napravio i lansirao platformu koja omogućava mečovanje radnika sa dostupnim smenama u hotelskoj i ugostiteljskoj industriji, danas je objavio da je podigao 'seed' investiciju $1,5 miliona dolara.

Rundu predvodi South Central Ventures (SCV), koji su prepoznali potencijal HireApp-a da promeni tradicionalni pejzaž zapošljavanja kroz korišćenje napredne tehnologije za spajanje dostupnih smena sa proverenim profesionalcima u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva. Investicija je deo runde od 2 miliona dolara.

Osnovan 2019. godine, HireApp porastao je u kompaniju od 40 zaposlenih, uspostavljajući snažno tržišno prisustvo u Majamiju i Njujorku. Sa bazom korisnika od preko 25.000 registrovanih članova i impresivnom listom klijenata, HireApp je posvećen oblikovanju budućnosti rada u okviru industrije ugostiteljstva. Povodom ove vesti, oglasio se i Nemanja Stefanović, CEO i predsednik pomenutog startapa, koji je istakao sledeće:

HireApp je jedinstveno pozicioniran da transformiše način na koji industrija ugostiteljstva nalazi i upravlja talentima. Koristeći našu inovativnu platformu, restorani i hoteli mogu brzo i efikasno da se spoje sa veštim profesionalcima koji su im potrebni, dok profesionalci mogu pristupiti fleksibilnim radnim mogućnostima koje odgovaraju njihovom načinu života.

Kompanija posvećena oblikovanju budućnosti rada u ugostiteljstvu

Seed investicija će biti iskorišćena za dalje širenje HireApp-a na SAD tržištu, čime se dodatno učvršćuje njihova posvećenost redefinisanju pejzaža zapošljavanja u ugostiteljstvu.

HireApp je takođe i u trenutnoj kohorti Katapult akceleratora, koji u okviru Fonda za Inovacionu delatnost i uz podršku Svetske banke – pomaže startapima da dodatno razviju svoj proizvod i pronađu prve investitore. Partner u fondu South Central Ventures, Goran Stevanović, izjavio je:

Uzbuđeni smo što smo partneri sa HireApp-om u njihovoj misiji da revolucionalizuju industriju ugostiteljskog osoblja. Njihova inovativna platforma je savršeno pozicionirana da pruži i preduzećima i profesionalcima fleksibilne, efikasne rešenja koja su im potrebna u današnjem brzom okruženju. Sigurni smo da će HireApp nastaviti da bude pokretačka snaga u evoluciji budućnosti rada.

Sa kancelarijama u SAD i Srbiji, HireApp je jedinstveno pozicioniran da iskoristi svoj raznoliki talenat i međunarodne veze kako bi podstakao inovacije u industriji staffing-a. Sa snažnim tržišnim prisustvom u Majamiju i Njujorku, kompanija je posvećena oblikovanju budućnosti rada u sektoru ugostiteljstva nudeći fleksibilna i efikasna rešenja za privremeno zapošljavanje.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Intervju

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.

Tehnologija

OTP Connect: €5.000 za pobedničko rešenje Junior m-bank aplikacije

OTP banka održala je finale prvog Izazova u okviru svog inovacionog ekosistema, OTP Connect, pod nazivom 'Kažeš inovacija, misliš aplikacija' namenjeno startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija.