'Highwater' od Demagog studija je prva srpska igra za Netflix Games

‘Highwater’ od Demagog studija je prva srpska igra za Netflix Games

SGA je na svom blogu ekskluzivno objavila da je Demagog studio potpisao ugovor sa najvećom striming platformom, te će video igra 'Highwater' za mobilne telefone biti Netflix eksluziva za njihov gaming servis.

Kao što možda već znate, Highwater je prequel u odnosu na kritički izuzetno dobro ocenjen debi Demagog studija, Golf Club: Wasteland. Igrački i grafički ovo će biti veliki iskorak u odnosu na prvi naslov zato što je igra smeštena u 3D okruženje, a gameplay je znatno složeniji, prenosi SGA.

Potencijalni igrači treba da budu spremni za vizuelno očaravajući svet koji će ih ovoga puta uvući u potezne borbe i upoznati sa skoro stotinak likova i pretečom Radio Nostalgije sa Marsa. Izlazak igre za PC na Steam-u i za mobilne uređaje na Netflix Games-u očekuje se “vrlo skoro”, a ubrzo potom i za konzole, potvrdili su iz Demagog Studija.

Druga stvar koja je nova u vezi sa prequel-om jeste to što je Demagog svoje novo igračko čedo predao u ruke drugoj izdavačkoj kući. Dok Golf Club: Wasteland i The Cub (koji se očekuje u novembru ove godine) izdaje Untold Tales, marketinško kormilo za Highwater preuzeo je Rogue Games. Igor Simić, CEO i kreativni direktor Demagog studija, rekao je za SGA da u samom Netflixu izgleda postoji buzz oko igre, naročito oko emocija koje igra izaziva.

Buzz o kojem Igor govori nikako nije slučajan jer je ekipa Demagog studija zaista vična u worldbuilding-u i lako vas upeca u emotivnu mrežu. Kako je Igor rekao na predavanju koje je održao ove godine na WN Belgarde konferenciji, glavni lik njihove trilogije u stvari je sam svet. Saradnja sa Netflixom otuda može pomoći dugoročnom cilju ovog indi studija da transmedijalno proširi svet njihovih igara i na male ekrane. Kad može The Last of Us, što ne bi mogli i oni.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.