'Highwater' od Demagog studija je prva srpska igra za Netflix Games

‘Highwater’ od Demagog studija je prva srpska igra za Netflix Games

SGA je na svom blogu ekskluzivno objavila da je Demagog studio potpisao ugovor sa najvećom striming platformom, te će video igra 'Highwater' za mobilne telefone biti Netflix eksluziva za njihov gaming servis.

Kao što možda već znate, Highwater je prequel u odnosu na kritički izuzetno dobro ocenjen debi Demagog studija, Golf Club: Wasteland. Igrački i grafički ovo će biti veliki iskorak u odnosu na prvi naslov zato što je igra smeštena u 3D okruženje, a gameplay je znatno složeniji, prenosi SGA.

Potencijalni igrači treba da budu spremni za vizuelno očaravajući svet koji će ih ovoga puta uvući u potezne borbe i upoznati sa skoro stotinak likova i pretečom Radio Nostalgije sa Marsa. Izlazak igre za PC na Steam-u i za mobilne uređaje na Netflix Games-u očekuje se “vrlo skoro”, a ubrzo potom i za konzole, potvrdili su iz Demagog Studija.

Druga stvar koja je nova u vezi sa prequel-om jeste to što je Demagog svoje novo igračko čedo predao u ruke drugoj izdavačkoj kući. Dok Golf Club: Wasteland i The Cub (koji se očekuje u novembru ove godine) izdaje Untold Tales, marketinško kormilo za Highwater preuzeo je Rogue Games. Igor Simić, CEO i kreativni direktor Demagog studija, rekao je za SGA da u samom Netflixu izgleda postoji buzz oko igre, naročito oko emocija koje igra izaziva.

Buzz o kojem Igor govori nikako nije slučajan jer je ekipa Demagog studija zaista vična u worldbuilding-u i lako vas upeca u emotivnu mrežu. Kako je Igor rekao na predavanju koje je održao ove godine na WN Belgarde konferenciji, glavni lik njihove trilogije u stvari je sam svet. Saradnja sa Netflixom otuda može pomoći dugoročnom cilju ovog indi studija da transmedijalno proširi svet njihovih igara i na male ekrane. Kad može The Last of Us, što ne bi mogli i oni.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

IT otkazi u Srbiji (gost Marko Vučetić)

Ove i prošle nedelje saznali smo da su pojedine IT kompanije u Srbiji krenule da smanjuju svoje timove - tehničke i netehničke pozicije.

Intervju

50 miliona pošiljaka obradio je srpski Mily Technologies – startap koji nastoji da unapredi logistiku širom sveta

Industrija logistike i dostave proizvoda i te kako ima potencijal za veći rast i razvoj zahvaljujući modernim tech rešenjima. Jedno od takvih rešenja razvija i srpski startap Mily Technologies sa čijim smo osnivačima imali priliku da razgovaramo, a koji su se vratili iz Danske i Nemačke u Srbiju da pokrenu svoj biznis.

Karijere

Studenti ETF-a najavljuju protest: Školarina za Softversko inženjerstvo povećana na 280.000 RSD

Nezadovoljni cenama školarine na nekim od najtraženijih i najskupljih smerova, studenti ETF-a pridružuju se kolegama sa arhitekture u blokadi zgrade tehničkih fakulteta.

Propustili ste

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.

Tehnologija

Posetili smo Bugatti Rimac: Zavirite kako nastaje najbrži serijski električni auto na svetu

Redakcija Netokracije imala je ove nedelje posebnu priliku da poseti fabriku kompanije Rimac Automobili u Zagrebu. U tekstu koji sledi prenosimo vam naše utiske i informacije o kompaniji koja postavlja neke nove standarde u svetu automobilizma i tehnologije.