HelloWorld istražuje domaći IT sektor - popunite istraživanje

HelloWorld istražuje domaći IT sektor – popunite istraživanje i podelite svoje iskustvo!

Sajt za zapošljavanje IT kandidata HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

U prethodnom istraživanju Puls Srpske IT zajednice HelloWorld je prikupio značajan broj dragocenih informacija iz prve ruke o iskustvima na poslu u IT sektoru. “Ovi podaci su pružili korisne uvide poslodavcima i kandidatima o najtraženijim tehnologijama, radnim uslovima, platama prema pozicijama i mnogim drugim aspektima industrije. S obzirom na uspeh tog istraživanja, ove godine nastavljamo sa ciljem da još temeljnije istražimo srž IT zajednice”, ističe Marko Vučetić sa sajta HelloWorld.rs.

Iz HelloWorld-a takođe ističu i da je anketa potpuno anonimna kako bi osigurali slobodno izražavanje svakog učesnika, a svi dobijeni podaci će biti tretirani kao grupni, čime se obezbeđuje potpuna zaštita privatnosti i poverljivosti podataka. Marko dodaje sledeće:

Prikupljeni podaci biće korišćeni isključivo u svrhu ovog istraživanja, neće biti dostupni trećim licima niti će biti korišćeni u bilo koju drugu svrhu osim analize i prezentacije rezultata ovog istraživanja.

U ovom istraživanju poseban fokus biće stavljen na lična iskustva i stavove učesnika, a ne postoji koncept tačnih ili pogrešnih odgovora. Cilj je da se dobije što realnija slika o iskustvima na poslu u IT sektoru, kako bi se bolje razumele potrebe i izazovi ove industrije. Svi učesnici su pozvani da iskreno i otvoreno podele svoje mišljenje kako bi se došlo do što reprezentativnijih zaključaka o stanju IT zajednice.

Ukoliko ste iz IT industrije, pozivamo vas da izdvojite nekoliko minuta i popunite anketu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.